Maajoukkueet

Ruotsi nujersi Sveitsin – Hakametsässä nähdään lauantaina odotettu unelmafinaali

11.12.
2015
0 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Joko Ruotsin juhlille lyödään piste huomenna? Kuva: IFF

Joko Ruotsin juhlille lyödään piste huomenna? Kuva: IFF

Ruotsi kaatoi hyvin vastaan hangoitelleen Sveitsin illan toisessa välierässä numeroin 7-3 (1-1,3-1,3-1). Näin lauantaina maailmanmestaruudesta Hakametsän jäähallissa klo 15.20 alkaen pelaavat Suomi ja Ruotsi.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Sveitsi pysyi sinikeltaisten kyydissä, ja se sai luotua laadukkaita maalipaikkoja useampia. Kun sveitsläiset eivät onnistuneet, Ruotsi rokotti kahdesti 26 sekunnin sisään toisessa erässä karaten kahden maalin johtoon.

Mitä pidemmälle peli eteni, sitä raskaammaksi Sveitsin jalka kävi ja Ruotsi karkasti päätöserän alussa tavoittamattomaan neljän maalin johtoon. Loppulukemiksi kirjattiin lopulta 7-3, ja näin Ruotsin tie vie lauantaiseen finaaliin, jossa se tavoittelee viidettä perättäistä MM-titteliään. Sveitsin osana on pelata pronssimitaleista Tshekin kanssa klo 12.30 alkaen.

Ruotsin parhaat pistenaiset välierässä olivat kaksi maalia tehnyt Jennifer Stålhult sekä kaksi maalia naiseen pohjustaneet Josefina Eiremo ja Anna Wijk, joka syötöillään siirtyi kaikkien aikojen MM-kisatilastoissa syöttöpörssin kärkipaikalle 37 syöttöpinnallaan. Sveitsin ykkönen oli kahdesti osunut Nina Bärtschi.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.