Maajoukkueet

Ruotsi on ollut historian valossa vaikea vastus – syyskuun murskavoitto antaa Suomelle toivoa

12.12.
2015
1 Kommentti
0
Maajoukkueet
Ei se aina kulje Ruotsillakaan. Syyskuussa Suomi nappasi historian suurimman voiton länsinaapurista. Ottelu päättyi Suomen 7-0-voittoon. Kuva: Salibandyliiga

Ei se aina kulje Ruotsillakaan. Suomi nappasi syyskussa historian suurimman voiton länsinaapurista. Ottelu päättyi Suomen 7-0-voittoon. Kuva: Salibandyliiga

Suomi ja Ruotsi kohtaavat tänään lauantaina naisten salibandyn MM-finaalissa 15.20 Hakametsän jäähallissa. Maiden välinen maaotteluhistoria naisten salibandyn saralla on pitkä ja alkoi jo vuonna 1993.

Kaikkinensa Suomen ja Ruotsin väliset naisten salibandymaaottelut ovat menneet pääosin länsinaapurin nimiin. Otteluita on pelattu vuosien saatossa 73 ja Ruotsi on voittanut niistä 57. Suomella on kasassa 11 voittoa. Viisi kertaa on päädytty tasapeliin. Maaliero on tällä hetkellä 362-175 Ruotsin hyväksi.

Maat ovat kohdanneet kaikkiaan 11 kertaa MM-kisoissa. Ruotsi on voittanut näistä otteluista seitsemän ja Suomi neljä. MM-finaalien suhteen Ruotsilla on selkeä niskalenkki lukemin 1-4.

Viimeisissä kaksissa naisten MM-kisoissa Ruotsi on vienyt finaalivoitot. Vuonna 2011 Ruotsi voitti 2-4 ja viime MM-finaalissa Ruotsi oli etevämpi lukemin 1-5.

Viime aikojen maaotteluhistoria antaa Suomelle toivoa. Tänä vuonna maat ovat kohdanneet neljä kertaa. Ruotsi on voittanut kolme ottelua lukemin 2-3, 3-7 ja 4-7. Suomi sen sijaan nappasi historian suurimman voittonsa Ruotsista syyskuussa. Hallitseva maailmanmestari kaatui Vantaan Energia Areenalla tylysti loppuluvuin 7-0. Se kertoo myös siitä, että Ruotsi on kaadettavissa nappisuorituksella.

Vaikka Ruotsi lähtee otteluhistorian valossa ennakkosuosikkina otteluun, niin voidaan jälleen painottaa, että yksittäisessä ottelussa voi tapahtua mitä tahansa. Sitäkään seikkaa ei voi vähätellä, että Suomella on tukenaan mahdollisesti täpötäysi Hakametsän jäähalli.

Yle TV2 näyttää ottelun klo 15.10 eteenpäin. Ottelu on katsottavissa myös Yle Areenassa ja IFF:n Youtube-tililtä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Nyt räjähtää
12/12/2015
2-7

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.