Liigat

Salibandyliiga palasi tauolta – SPV katkaisi Oilersin hurjan voittoputken

13.12.
2015
25 Kommenttia
4
Liigat
SPV palasi MM-tauolta kaukaloihin kotivoiton merkeissä. Arkistokuva: Juha Käenmäki

SPV palasi MM-tauolta kaukaloihin kotivoiton merkeissä. Arkistokuva: Juha Käenmäki

Miesten Salibandyliiga palasi MM-tauolta sunnuntaina yhden ottelun voimin, kun Seinäjoen Peliveljet isännöi 10 ottelun voittoputkessa ollutta Esport Oilersia. Alusta asti johtoasemassa ollut SPV vei kamppailun nimiinsä maalein 7–3.

Ottelun tehokkain oli SPV:n Erik Härkönen, joka iski kaksi nopeaa maalia ottelun puolessa välissä ja vei joukkueensa jo 4–1-johtoon. Lisäksi Härkönen merkkautti ottelussa tililleen yhden syöttöpisteen.

Mikäli Oilers olisi hakenut pisteet Seinäjoelta, olisi 11. perättäinen voitto ollut tämän kauden pisin Salibandyliigassa.

Peliveljet pääsi jo ratkaisevan tuntuiseen neljän maalin johtoon kolmannen erän alussa. Ensin Mika Kohonen onnistui rangaistuslaukauksessaan ajassa 42.25. Sen jälkeen SPV rankaisi ylivoimalla, kun Oilersin Tommi Puustinen ja Casper Pfitzner istuivat jäähypenkillä. Maalintekijänä tällä kertaa Jari Hankkio, Kohosen esityöstä.

Oilers ei tappioasemasta enää noussut, ja pisteet jäivät Pohjanmaalle.

Voitolla seinäjokiset nousivat liigan sarjataulukossa seitsemänneksi. Oilers pitää edelleen hallussaan kolmatta sijaa.

Linkit: Ottelutilastot
Juha Käenmäen ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Sami
13/12/2015
Olihan tasapuolisen huono tuomari-kaksikko. SPV:n ensimmäinen jäähy ihan käsittämätön. Sitten kovempi kontakti toisinpäin->ei vihellystä. Heti tämän perään ihan typerä pelin viivyttämis-vihellys. Ei ratkaissut voittajaa, mutta onhan tuo nyt vähän inhottava seurata, kun lottokoneet arpoo.
Peku
13/12/2015
Täysin samaa mieltä Samin kanssa tuomareista. Eivät onneksi ratkaisseet ottelua, mutta kyllä välillä oli aivan käsittämättömiä vihellyksiä. Täysin huomaamattomista mailaanlyönneistä vapaalyöntejä ja seuraavaksi taas selvä pers'takli ilman mitään tuomiota... Aivan sama minkäväriset lasit oli päässä niin pieleen meni ja pahasti.
Juha
13/12/2015
Otin muutaman kuvan tuosta Hakalan "väkivaltaisuudesta": http://kaenmaki.kuvat.fi/kuvat/Salibandy/Kausi+2015-16/SPV-Oilers/OI9A8129.jpg
ISTV
13/12/2015
Tuomarit olivat pihalla kun lumiukot, esim. selvä 5 minnutin jäähy Koskelle jäi viheltämättä. Ottelu olisi ollut tasainen ilman näitä vihkoon vihellyksiä.
Samaa maata oli selostajat jotka kehuivat tuomareita.
Selostajien ja kommentaattorien olisi hyvä muistaa että streemin katsojat ovat suurelta osin aina vierasjoukkueen kannattajia joten reilunpaa olisi kommentoida peliä tasapuolisesti.
Toivotaan että nämä tuomarit siirtyvät alemmalle sarjatasolle harjoittelemaan.
fakta
13/12/2015
Oilers teki yhden maalin tasakentällisin. Se siitä mestarisuosikista. Ihan turha mussuttaa tuomareista.
SAMAA MIELTÄ ISTV:N KANSSA
13/12/2015
Oli kyllä puistattavaa seurata ottelua ISTV:stä kun selostamolla oli sellaiset SPV-lasit että huhhuh. Edes eilisessä Suomi-Ruotsi MM-finaalissa selostajat eivät olleet niin voimakkaasti Suomen puolella kun tämän pelin ottelun selostajat olivat SPV:n puolella. Selostajilta ei myöskään löytynyt minkäänlaista kriittistä silmää tuomarityöskentelyyn, vaikka videolta oli päivänselvästi nähtävissä monia räikeitä tuomiovirheitä. Vuodesta toiseen sama juttu näillä selostajilla! Kuten ylempikin kommentoija totesi, suurin osa streamin katsojista on vierasjoukkueen kannattajia. Tässä tapauksessa vieläpä maksavia asiakkaita, joten olisi mukava saada edes rahoilleen jotain vastinetta. Oli myös todella epäammattimaista kuulla kuinka vähän selostajat tiesivät vierasjoukkueen pelaajien taustoja, ja kuinka niitä arvuuteltiin läpi lähetyksen. Ymmärrän ettei kaikkien taustoja voi tietää, mutta jos nyt edes yhden sieltä viitsisi selvittää ennen kuin lähtee kommentoimaan. Ala-arvoista!
Mutta joo, parempi jengi voitti tänään, siitä nyt ei ole kahta sanaa. Olen myös iloinen että näitä lähetyksiä tehdään, ja niiden katsomisesta mielellään maksankin. Olisi vain mukavaa jos pelejä voisi vielä seurata selostuksella oksentamatta. Kiitos!
FAKTALLE
13/12/2015
Eihän kukaan väitäkään, että tuomarit olisivat ratkaisseet tän ottelun. Nyt kuulutetaan monella suulla LAATUA TUOMARITOIMINTAAN. Eikä ole eka kerta tällä kaudella. Mielestäni tuomareiden toiminta menee vuosi vuodelta alaspäin.
Ja olen nähnyt paljon monien joukkueiden ja tuomareiden pelejä yli kymmenen vuoden aikana.
SamiP
14/12/2015
Sitä en tiedä ketä oli selostamassa mutta jos Yli-Kortesniemi ja Helanen niin perinteisesti aika kehuttu pari.
Virpi
14/12/2015
Sinänsä ei yllätä, että taas lerssiläiset kokevat kokevansa vääryyttä. Eikös tämäkin ole sama ilmiö vuodesta toiseen? :D
Sami
14/12/2015
Koskelle 5 min korkeasta mailasta ja persniitistä kans vitone. Kummastakaan ei mitään. Uskomatonta
Arto Kilponen
14/12/2015
Nyt ollaan sellaisessa tilanteessa, että liigan 14 joukkueesta yksikään ei ole voittanut kolmea edellistään. Taitaa olla runkosarjassa aika harvinaista?
Seppo
14/12/2015
Ihme itkemistä tuomaritoiminnasta taas. Ei vissiin yhtään ainutta edes välttävää tuomarisuoritusta nähty koko salibandyn historiassa. Koskea taklattiin kylkeen jolloin maila osui vastustajaa naamaan. Joo jäähy siitä tottakai, mutta ei voi kaikkea nähdä. Kouvosen jääkiekkotyylinen taklaus myös tosi epäselvä, yrittikö vihu väistää vai mitä, mutta tuota ei varmasti yrittäny. Tuomareilta ihan ok suoritus. Spv selvästi parempi. Jarno Ihme neljä torjuntaa, voiko pitää paikkansa?
ISTV
14/12/2015
Kun tuomarit toiminaallaan voivat ratkaista ottelun niin kritiikkiin on aihetta, katsokaa vaikka rankkariin johtanut tilanne maalikoosteesta, nostiko Wardi mailaa? Tästä tuomiosta ja muista kyseenalaisista tuomiosta hermostui myös Ahtiainen ja syystäkin.
Jos liigan tuomarit eivät ole läheskään samalla tasolla kuten pelaajat niin lajin kehitys kärsii..
FBI
14/12/2015
No nyt tuomarit vihelsi vain sen mitä näki. Siitä plussaa eka vaihe opittu. Seuraavaksi vaan opettelevat näkemään...
Ahtiainen oli väärässä
14/12/2015
Tuomarit ei olleet kentän huonoimpia, kyllä huonoin oli Esportista kotoisin oleva joukkue. Tuomarivirheet meni hienosti tasan, aina salibandyssä ei käy näin.
Rankkarit vihellettiin oikein
14/12/2015
Molempien joukkueiden saamat rankkarit vihellettiin oikein. Ekassa lyötiin juuri sopivasti mailaan takaapäin kun piti harhauttaa maalivahti läpiajossa, kopsahdus kuului katsomoon saakka. Esportin saama rankku oli livenä katsottuna epäselvempi, mutta tuosta videosta se näkyy selvästi; mailan painaminen maalintekotilanteessa. Hyvin tuomarit nämä molemmat tilanteet näki ja uskalsivat viheltää.
Seppo
14/12/2015
Korjauksena vielä, että olihan niitä torjuntoja yhdeksän loppujen lopuksi. Kolmas erä unohtui.
Arto Kilponen
14/12/2015
Enemmän minä kritisoisin espoolaista kannattajakulttuuria kuin tuomareita. Kovin paljoa ei Oilerskannattajista eilenkään lähtenyt hallilla ääntä, vaikka oli noinkin mielenkiintoinen ottelu. Täällä sitten kyllä jaksetaan itkeä senkin edestä.
Heh
14/12/2015
Niin kilponen ääntä siellä katsomossa äläkä itke täällä.
Arto Kilponen
14/12/2015
Näinhän se pitäisi omalta osaltanikin tehdä ei siinä mitään. En lähde väittämään, että olisin vielä tehnyt tarpeeksi millään osa-alueella, vaan myönnän ihan suoraan, että kaikessa on kehitettävää.
Ulkopuolinen
14/12/2015
Keskisuomalainen salibandykannattaja voisi kommentoida pelistä sen, että se oli heikkotasoista pelillisesti, eikä oikein jaksanut sytyttää. Selostajat miellyttävää kuunneltavaa ja asiantuntemus erinomaista...no ok, jotain pelaajien taustoja arvuuttelivat, mutta mitä siitä. Helasta olen aina arvostanut kommentoijan hommissa (ja pelimiehenä aikanaan) erittäin korkealle. Niin sanotusti täysin tolkun mies, joka osaa antaa arvoa ja huomiota vastustajalle, vaikka vahvat suhteet SPV:hen.
Tarkkailija
14/12/2015
Koosteelta ei kyllä löydy kun yksi tuomarivirhe kun Kosken korkeamaila jää huomiotta... Nyt kaivattais lisää aineistoa nähtäväksi, tai Ahtiaisen lausumat jää vähintäänkin outoon valoon. Tosin, eikös sama jannu lytänny oman ottelutapahtumansakin tällä kaudella, että ehką vaatimustaso on TODELLA korkealla
jeps
14/12/2015
kyllä ahtiainen aika oikeassa oli tuomarien suhteen,kun katsoo kosken korkeaa mailaa ja tuomari katsoo aitiopaikalta eikä anna ees kakkosta.kannattais mennä sinne tuttuun silmälasikauppaan.
Jontsukka
15/12/2015
Naurettavaa valittamista tuomaritoiminnasta!! Vihkoonhan tämä matsi tuomareilta meni, mutta kyllä jannuilla on sen verran vihellyksiä takana, että viheltää osaavat. Miksi ihmiset heti tuomitsevat ? Ei aina voi olla täydellinen peli tuomareiltakaan. Ymmärrystä nyt cmon!
jepulis
17/12/2015
Kosken maila nousee taklauksen vuoksi. Tilanteesta olisi pitänyt viheltää vapari SPV:lle.

Oilersin ainoa pelitilannemaali tuli hyökkäyksestä, joka alkoi jäähyn arvoisella selkäänajolla, Viheltämättä jäi ja nähtiin kolmen sekunnin päästä komea maali toiseen päähän. Näitä pelissä sattuu. Selvästi parempi voitti pelin ja minä luulen, että Ahtiainen vain leikkii Mourinhoa noilla kommenteillaan. Tarjoaa omille pelaajille selityksen surkealle suoritukselle ja kiinnittää huomion muualle.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.