Maajoukkueet

Slovakian tehokaksosissa on potentiaalia: ”Voisivat pelata silmät sidottuina”

10.12.
2015
0 Kommenttia
5
Maajoukkueet
Paulina Hudakova on ollut vahvassa pistevireessä naisten MM-kisoissa. Kuva: IFF

Paulina Hudakova on ollut vahvassa pistevireessä naisten MM-kisoissa. Kuva: IFF

Hudakovan kaksoset Paulina ja Kristina pelaavat maansa naisten maajoukkueessa ja mikäli harjoitusmenetelmät ovat oikeat, heistä voi tulla jotakin suurempaa. Mahdollisesti slovakialaisen salibandyn sanansaattajia.

Molemmissa on rutkasti potentiaalia, ja siirtyminen oman maan sarjasta Euroopan kovempiin sarjoihin voi tehdä pelaajista tähtiä. Kaksoissiskokset dominoivat tällä hetkellä oman maansa pistepörssiä (Paulina 11 ottelua 39+33, Kristina 11 ottelua 28+25) ja se kertoo jotain maan tulevaisuudesta salibandyn suhteen, että 30 parhaan pistenaisen joukossa suurin osa on 90-luvun loppupuolella syntyneitä pelaajia.

Siskokset ovat ensimmäistä kertaa mukana kansainvälisissä edustustehtävissä naisten tasolla. Viime vuonna heidät nähtiin U19-maajoukkueen kokoonpanossa nuorten MM-kisoissa.

Slovakian naisten maajoukkueen päävalmentajalla Jaroslav Marksilla on pelkästään positiivista sanottavaa siskoksista.

– Ovat maamme kovimpia talentteja. Pakko mainita erityisesti vahvimpana osaamisena laukaukset ja maalinteko. He ovat vahvoja pallon kanssa, mutta totta kai löytyy puolia joissa on parannettavaa. He keskittyvät niin paljon hyökkäyspeliin, että puolustamisen taito on jäänyt vähemmälle. Pelin ymmärtämisessä on parantamisen varaa, Marks kertoi.

– Ikä tuo varmasti kaksikolle parempaa ymmärrystä pelin sisälle. Ikää on molemmilla kuitenkin vasta 17 vuotta. Jos kehitys jatkuu samalla tavalla, heidät nähdään varmasti pelaamassa Euroopan huippusarjoissa. Molemmilla on kuitenkin vielä koulua käymättä puolitoista vuotta. Sen jälkeen kaikki on mahdollista, Marks jatkoi.

Jotkut ihmiset uskovat, että sisaruksilla tai kaksosilla on tietynlainen yhteys, ja sellaista voidaan hyödyntää hyvin myös urheilussa. Tässä ajatusmallissa pelaajat tuntevat toisensa ja tietävät aina mitä tapahtuu seuraavaksi.

– He tuntevat toisensa niin hyvin, että voisivat pelata silmät sidottuina. Pelkästään jo pistepörssin katsominen kertoo sen, slovakialaisvalmentaja sanoi.

Kaksikko on mättänyt MM-kisojen ensimmäisessä neljässä ottelussa rutkasti pisteitä. Paulina peräti 14 (8+6) pistettä, Kristina puolestaan tehot 1+5. Molemmat edustavat sarjatasolla slovakialaista FBK Kometa Spisska Nova Ves -joukkuetta, joka johtaa maan pääsarjaa. Joukkueen valmentaja tutustui kaksosiin, kun he kävivät peruskoulua ja sai heidät innostumaan salibandysta.

– Se on uskomaton tunne, kun saa pelata oman siskonsa kanssa. Joskus tosin saattaa tulla riitaa, Paulina Hudakova totesi.

Molemmilla on unelmana voittaa Slovakian paidassa maailmanmestaruus, ja mikäli maan kuntokäyrä pysyy samanlaisena voi siihen joskus olla mahdollisuus. Nuoresta iästä johtuen heillä on pelaajina mahdollisuus pelata vielä useat MM-kisat.

– Olen todella ylpeä itsestäni, kun saan edustaa maata, jossa asun ja pelaan, Kristina Hudakova sanoi.

– Se on hienoa, kun saa näyttää maailmalle, että slovakialainen salibandy on kovassa nousussa, Paulina Hudakova jatkoi.

Kristina Hudakova valittiin neljännesvälieräottelussa Slovakia-Norja joukkueensa parhaaksi pelaajaksi. Slovakia voitti 2-4 ja eteni ensimmäistä kertaa kahdeksan parhaan joukkoon. Kuva: IFF

Kristina Hudakova valittiin neljännesvälieräottelussa Slovakia-Norja joukkueensa parhaaksi pelaajaksi. Slovakia voitti 2-4 ja eteni MM-historian ensimmäistä kertaa kahdeksan parhaan joukkoon. Kuva: IFF

Ulkomailla pelaamisesta tytöillä on eriävät mielipiteet. Paulinalle ei varsinaisesti ole väliä pelaako Suomen, Ruotsin tai Tshekin sarjassa, kunhan pääsee joskus kovempaan sarjaan kuin Slovakian liiga. Kristina toivoo, että joskus tulisi mahdollisuus pelata Suomessa tai Ruotsissa.

Sisaruksilla saattaa joskus tulla keskenäistä kilpailua urheilussa, mutta Hudakovat eivät myönnä, että heillä tällaista ongelmaa olisi.

– Minun mielestäni meillä ei ole keskinäistä kilpailua, Paulina Hudakova sanoi.

– Mielestäni Paulina on vielä muutamia askeleita minua edellä, joten emme kilpaile keskenämme. Toivon kuitenkin, että jossakin vaiheessa pystyn olemaan yhtä hyvä kuin siskoni, Kristina Hudakova totesi.

Hudakovan kaksoset ovat itse sitä mieltä, että löytävät toisensa paremmin juuri sisaruussuhteesta johtuen.

– Uskoisin, että meillä löytyy sellainen sisarusten välinen yhteys. Löydämme toisemme hyvin ja toivon että saamme pelata mahdollisimman paljon yhdessä. Jos pistepörssiä katsoo, niin huomaa, että nautimme yhdessä pelaamisesta, Kristina Hudakova päätti haastattelun.

Aika näyttää, nähdäänkö Hudakovan kaksoset vaikkapa Salibandyliigassa joskus tulevaisuudessa. Tällä hetkellä ainakin siskosten urien lähtökohdat ovat lupaavat, jos esitykset pysyvät samalla tasolla.

Slovakia ylsi Tampereen MM-kisoissa ensimmäistä kertaa kahdeksan parhaan joukkoon. Puolivälierissä joukkue saa vastaansa Ruotsin. Ottelu pelataan torstaina 10.12 klo 18.30.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Feliks Heikkinen
Feliks Heikkinen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.