Maajoukkueet

Suomella virtaa vilttiketjua myöten – ”Penkiltä löytyi maalinteko- ja kamppailuvoimaa”

04.12.
2015
0 Kommenttia
6
Maajoukkueet
Suomen penkin takana vaikuttava Timo Suonpää oli mielissään avausottelun tunnelmasta. Kuva: IFF.

Suomen penkin takana vaikuttava Timo Suonpää oli mielissään avausottelun tunnelmasta. Kuva: IFF.

Suomen valmennusryhmään kuuluva Timo Suonpää oli iloinen mies ottelun jälkeen Hakametsän jäähalliin rakennetun salibandykentän laidalla. Ja syystäkin, Suomi voitti tänään Norjan lukemin 14-1 kotikisojen avausottelussa.

– Ensimmäinen erä oli vähän ujoa tekemistä. Jännityksen lauettua aisti varmasti aika pitkälle, että pelaaminen oli kivaa, Suonpää analysoi Suomen murskavoiton kulkua.

Suomen pelaajistosta kaikkiaan 13 pelaajaa pääsi tehopisteille. Tätä myös Suonpää korosti pelin jälkeen.

– Iso juttu jatkoa ajatellen, että onnistuttiin laajalla rintamalla. Kyllä sen näki jo kehonkielestäkin. Paljon aremman näköistä jengiä tuli vaihtoon kentältä ekassa erässä, kuin kolmannessa, jossa tehtiin kaikki rinta rottingilla.

Kentälliset muuttuivat hieman ottelun kolmanteen erään, kun kaksi erää penkillä istuneet Sanni Nieminen, Laura Hietamäki ja Kristiina Kauppila tulivat sisään ja verkkatakin pukivat päälleen Alisa Pöllänen, Veera Kauppi ja Anne Suomalainen. Kyse ei ole enää kuitenkaan kokeiluista.

– Kyllä meidän kentälliset ovat suhteellisen naulatut. Enemmänkin kierrätetään kuin kokeillaan. Parhaimmillaan edessä on kuusi peliä ja halutaan jaksaa vetää se läpi hyvällä energialla. Meiltä löytyi penkiltä tänään hienosti maalinteko- ja kamppailuvoimaa, Suonpaa availi.

Parannettavaakin jäi, mutta Pääkallo.fi-toimittaja ei ehtinyt edes kysyä kysymystään loppuun, kun Suonpää jo naurahti ja pudisteli päätään.

– Joo… ylivoima. Se oli vaisua. Ne tulivat toki pelin alkupuolella. Olisi voinut olla eri näköistä, jos olisi ollut lopun kaltainen ”hurlumhei” päällä. Mutta pitäähän ylivoimien onnistua näissä peleissä paremmin. Tänään laitetaan videotykki laulamaan ja katsellaan, mitä sen kanssa tehdään.

Haastattelun jälkimainingeissa Suonpää muistutti vielä yhdestä asiasta.

– Yleisölle iso kiitos! Ihan mukavasti oli jengiä ja sieltä kuului paljon kannustusta, Suonpää huikkasi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.