Maajoukkueet

Suomen kakkossentteri löysi paljon parannettavaa: ”Pystymme nopeampaan pallonliikutteluun”

07.12.
2015
7 Kommenttia
6
Maajoukkueet
Jaana Lirkki tasapainottaa Suomen kakkoskentän peliä. Kuva: Ville Vuorinen.

Jaana Lirkki tasapainottaa Suomen kakkoskentän peliä. Kuva: Ville Vuorinen.

Suomen kakkoskentällinen oli tänään joukkueen paras, vaikka joukkueena Suomi jäi kauas omasta tasostaan. Alkulohkon päätöskamppailussa ennakkoon huomattavasti heikompi Puola kaatui lukemin 5-2. Pääkallo.fi jututti kakkosvitjan sentteri Jaana Lirkkiä ottelun jälkeen.

– Tarvittava tehtiin, jotta voitto saatiin, mutta paljon parempaan me tietysti pystymme. Pystymme nopeampaan pallonliikutteluun kuin tänään. Tämä käy kuitenkin hyvin, kun tuli kaksi pistetta, Lirkki jutteli Pääkallo.fi:lle.

Juuri pallonliikuttelu oli se asia, jota valmennusjohtokin korosti erätauoilla ja ottelun aikana. Aseita Puolan tiiviin sumpun avaamiseen ei meinannut silti löytyä.

– Puola painotti paljon pallolliselle puolelle. Olisi pitänyt saada puolenvaihtoja nopeammin ja kierrättää nöyrästi puolelta toiselle. Nyt yritettiin vähän väkisin pelata poikittain sumpun läpi, Lirkki analysoi.

Oman viisikkonsa pelaamiseen Lirkki on päivä päivältä tyytyväisempi ja luottamus sen kuin kasvaa pelaajien kesken.

– Ollaan parannettu siihen nähden, että meillä ei hirveästi ole yhteisiä pelejä alla tuon kentän kanssa. Tänne asti, kun ollaan päästy, tiedetään kuitenkin, että voimme luottaa toisiimme ja uskallamme tehdä niin koko ajan paremmin ja löydämme toisemme helpommin kentältä. Meillä on jokaisella pelaajalla meidän kentässä vähän omat erikoisuutemme, Lirkki sanaili.

Normaalisti viisikko on muotoa Veera Kauppi, Lirkki, Marianne Hannonen, Mia Karjalainen ja Tiia Ukkonen. Tänään Karjalainen jäi kuitenkin sivuun ottelun avauserässä ja piteli jääpussia kentän laidalla reidessään loppupelin. Tilalla pelasi Suomen parhaimpana palkittu Anne Suomalainen.

– Krampista todennäköisesti kyse. En usko, että mitään pahempaa. Toivotaan parasta, Karjalainen huikkasi pukuhuoneen lähettyviltä.

Seuraavaksi vastaan asettuu puolivälierissä joko Saksa tai Tanska. Lirkille ei kuitenkaan ole väliä kumpi tulee vastaan.

– Minulla ei ole oikein mitään ennakkotietoa kummastakaan, Lirkki naurahti loppuun.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Kalle Kallela
08/12/2015
Aika heikosti tää tyttö kuitenkin toistaseksi pelannu, saa vähän petrata jos kulta kiinnostaa, ei maalin maalia ja hyökkääjä, puolustajatkin nakuttelee palloa yhtenään verkkoon...
salibändäri
08/12/2015
Samaa mieltä. Lirkki ei projektin missään vaiheessa ole noussut MM-tasolle. Hänen tasoisensa pelaaja pääsi kuitenkin kisajoukkueeseen Wickmanin, O. Kaupin ym loukkien seurauksena. Ja kyseinen taso ei valitettavasti kiven kovaa ruotsia vastaan riitä. Tasoero on vaan liikaa. Suomen maalivahtikalusto on maailman eliittiä, se on sääli ettei kenttäkalusto vastaa sitä.
Finnaali
08/12/2015
Valitettavasti, jos Suomi finaalissa on, niin kyyti on kylmää.
Ei-ei-ei
08/12/2015
Pakko kompata. Taitotaso, reagointi ja pelisilmä ei tällä pelajalla riitä. Ihmettelen kovasti Lirkin valintaa joukkueeseen. Voi vielä kostautua. Hyvä jos eilisen esityksen perusteella on Suomella finaaliin edes asiaa.
Ja niinpä, hyökkääjä, joka ei tee maaleja on valitettavasti aika turha hyökkääjä.
Iso Vee
08/12/2015
Ikävä sanoa, mutta niin samaa mieltä. Nää tämmöset parempien loukkaannuttua mukaan projektiin otetut pelaajat voi toki joskus antaa joukkueelle paljonkin mutta tässä tapauksessa näin ei kyllä ole. Eihän tuo pysy edes kyydissä mukana, saati että sitten tekisi jotain hyödyllistä, kuten maalin. Ei hyvä, ei varmasti pelaajalle itselleenkään kiva tilanne kun huomaa ettei taso riitä.
ei vakuuta
10/12/2015
keskinkertaiset esitykset jatkuvat, ei vakuuta. onneksi suomella näyttää olevan varaa pariin tämän tason pelaajaan kun niitä hyviäkin löytyy ja ne hoitavat hommat.
ei niin
10/12/2015
Joo, näin juuri, voi jäädä ekoiksi ja vikoiksi arvokisoiksi tälle pelaajalle.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.