Liigat

Suomen maajoukkuevahti kieltäytyi huippupestistä – MM-välierässä epäonnistunut tshekkitorjuja sai paikan

30.12.
2015
3 Kommenttia
5
Liigat
Lenka Kubickova epäonnistui naisten MM-kisojen välierissä, mutta saa nyt mainion tilaisuuden näyttää osaamistaan Ruotsin hallitsevan mestarin riveissä. Kuva: IFF

Lenka Kubickova epäonnistui naisten MM-kisojen välierissä, mutta saa nyt oivan tilaisuuden näyttää osaamistaan Ruotsin hallitsevan mestarin riveissä. Kuva: IFF

Ruotsin naisten Superliigan hallitseva mestari KAIS Mora oli jälleen aktiivinen maalivahtimarkkinoilla kesken kauden. Mora hankki riveihinsä tshekkivahti Lenka Kubickovan, joka jäi suomalaisten mieleen eritoten MM-välierissä sattuneen viime hetken haparoinnin vuoksi, jonka avulla Suomi eteni MM-finaaliin.

Kubickova, 31, siirtyy seuraan tshekkiläisen Vitkovicen riveistä. Maalivahti on edustanut Tshekkiä kolmissa edellisissä MM-kisoissa. Ruotsin Superliigassa kokeneella veräjän vartijalla ei ole aiempaa historiaa. Tuore sopimus kattaa loppukauden.

Expressenin mukaan Kubickova ei ollut Moran ykkösvaihtoehto maalin suulle. Joukkue tavoitteli riveihinsä suomalaisvahti Jonna Mäkelää, joka torjui joukkueen viime keväänä Ruotsin mestariksi. Mäkelä siirtyi joukkueeseen vuosi sitten juuri samoihin aikoihin. Mäkelä kieltäytyi pestistä henkilökohtaisiin syihin vedoten. Maajoukkuevahti jatkaa siis edelleen NST:ssä.

Expressen: Kontringen: Värvar en ny landslagsmålvakt

Linkit:
Video: Maalivahti sohi pallon omiin kolme sekuntia ennen loppua – Suomi MM-finaaliin

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Heippa
30/12/2015
Eihän tsekkiveska todellakaan epäonnistunut. Pelasi todella erinomaisen pelin. Teki toki YHDEN pahan virheen joka ratkaisi ottelun. Kuinka moni suomalainen tai tsekkihyökkääjä eopäonnistui selvässä maalintekotilanteessa. Tarkoittaako se, että ne pelaajat epäonnisuivat koko pelissä. Vähän kunnioitusta myös jutun otsikoinnissa.
Huokaus
30/12/2015
Tosiaan otsikkoa voisi miettiä kyllä uudelleen. Otsikko kun nykyisellään antaa ymmärtää, että tshekkikassarin koko MM-välierä meni vihkoon, mikä ei todellakaan pidä paikkaansa.
JZ
30/12/2015
Maalivahtipelin kauneus ja kauheus tiivistyy tuohon. Voit vetää koko pelin jumalmoodissa mutta jos ratkaisevalla hetkellä päästät "helpon", ainoastaan tuo epäonnistuminen muistetaan... ;)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.