Maajoukkueet

Suomen päävalmentaja luottopuolustajan vammasta: ”Reidessä on pieni verenpurkauma”

09.12.
2015
0 Kommenttia
3
Maajoukkueet
Suomen päävalmentaja Marko Paju suuntasi katseita jo perjantain välieräotteluun. Kuva: Olli Laukkanen.

Suomen päävalmentaja Marko Paju suuntasi katseita jo perjantain välieräotteluun. Kuva: Olli Laukkanen.

Suomen naisten salibandymaajoukkue ryöpytti Saksaa tänään puolivälierissä hurjasti lukemin 16-0. Päävalmentaja Marko Paju oli pelin päätyttyä hyvillään joukkueen esityksestä.

– Alkusarjan jälkeen puhuttiin, että nyt aloitetaan playoff-pelit, joten pitää olla ensimmäisessä erässä jo eri meininki kuin tähän asti on ollut. Jo aamulla näki tunnetilasta, että lataus on hyvä. Tiedettiin, että Saksalla oli eilen alla pitkä matsi, joten haluttiin juoksuttaa heitä alusta saakka, Paju jutteli Pääkallo.fi:lle ottelun jälkeen.

Ottelu sujui täydellisesti Suomen valmennusjohdon suunnitelmien mukaan. Ero repesi totaalisesti toisessa erässä, jonka Suomi voitti 10-0.

– Toisen erän aikana näkynyt peli-ilo on yksi asia, joka pitää ottaa mukaan. Myös pelirohkeus ja juonikkuus ovat asioita, joita tarvitsemme tästä pelistä Tshekki-välierään, Paju kommentoi.

Perjantain välierässä vastaan asettuu monin kerroin parempi joukkue, johon valmistautuessa valmennuksella riittää mietittävää muun muassa kokoonpanojen suhteen.

– Tshekki on puolustanut meitä vastaan yleensä hyvin ja peleissä on ollut pienet marginaalit. Täytyy tarkkaan miettiä, millä kokoonpanolla lähdemme, koska tuossa on monia hyviä vaihtoehtoja. Peli on äärimmäisen tärkeä ja tarvitsemme tehoja kaikilta kolmelta kentälliseltä, Paju painotti Pääkallo.fi:lle.

Suomen hieman vaisusti viime peleissä esiintynyt ykkösvitja Nina Rantala-Ella Alanko-Eliisa Alanko oli tänään erinomaisessa iskussa. Paju kehaisikin heitä, vaikka muistutti koko rosterin onnistumisista.

– Ykköskenttä suoriutui hyvin ja Eliisa Alanko sai hienon maalimäärän täyteen. Jokainen kentällinen sai kuitenkin painettua pelin Saksan päätyyn ja hallittua hienosti ja siihen pitää olla tyytyväinen.

Suomen kokeneemman kaartin tärkeä puolustaja Mia Karjalainen huilasi tämän päivän pelin alkulohkon Puola-kamppailussa tulleen reisivamman vuoksi. Karjalaisen tilannetta tutkaillaan tarkemmin huomenna.

– Vamma on tutkittu tänään magneetilla ja reidessä on pieni verenpurkauma. Ei pitäisi estää pelaamista perjantaina, mutta huomenna turnauksen viimeisissä harjoituksissa se nähdään. Toivotaan parasta, Paju avasi Karjalaisen tilannetta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.