Maajoukkueet

Suomen päävalmentaja vaikeasta Tshekki-välierästä: ”Tällainen voitto vapauttaa tunnelmaa”

11.12.
2015
0 Kommenttia
3
Maajoukkueet
Tshekki-välierä sai päävalmentaja Marko Pajunkin mietteliääksi. Kuva: Ville Vuorinen.

Tshekki-välierä sai päävalmentaja Marko Pajunkin mietteliääksi. Kuva: Ville Vuorinen.

Hakametsän jäähallissa nähtiin tänään melkoinen salibandytrilleri, kun Suomi kampesi finaaliin voittamalla Tshekin lukemin 4-3. Pressikäytävällä hikeä otsaltaan pyyhki tällä kertaa myös päävalmentaja Marko Paju.

Tshekki tasoitti ottelun lukemiin 3-3, kun peliä oli jäljellä 19 sekuntia. Suomen voittomaali syntyi ajassa 59:57 ja Hakametsä räjähti huutamaan Suomen finaalipaikan vuoksi. Helpolla voitto ei siis reippaan 4600 silmäparin seuratessa missään nimessä tullut.

– No ei tullut kyllä helpolla. Jännityksen näki ja aisti kyllä penkillä. Valmistautumisessa ei ollut mitään heikkoa tai erityistä. Jännitys syntyy tästä tilanteesta, kun pelataan noin kovilla panoksilla ja tällaisen yleisömäärän edessä. Ei tämä ole arkipäivää kenellekään pelaajista, vaikka tätä kuinka on etukäteen mietitty ja valmistauduttu, Paju analysoi mietteliäänä.

Suomen peli oli varovaista ja peli pyöri laidoilla. Haastot keskustaan uupuivat ja pallonliikuttelu ei ollut järin nopeaa. Valmennusjohdon pelisuunnitelma ei realisoitunut tänään kentällä juuri mitenkään.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä pyöritettiin näennäisesti peliä, mutta kolmannessa mentiin rohkeasti kohti maalia. Tshekki toki puolusti hyvin, mutta emme me onnistuneet tänään toteuttamaan omaa peliämme siten kuin olisimme halunneet.

Huomisessa finaalissa vastaan tulee Sveitsi tai Ruotsi. Länsinaapuri on todennäköisin vaihtoehto. Kummassakin tapauksessa päävalmentaja peräänkuulutti pelirohkeutta.

– Tarvitaan ahneutta hyökkäyspäässä. Pelkällä puolustamisella ei voiteta, vaan vaaditaan aktiivista peliä. Etenkin jos vastaan asettuu Ruotsi, niin roolit ovat tässä turnauksessa ensi kertaa päinvastoin.

Parannettavaa riittää, mikäli MM-pokaalia halutaan huomenna nostaa. Vaikka tänään hermostuneisuus pelissä näkyikin, Paju oli kuitenkin luottavainen finaalipelin suhteen,

– Huomiseen peliin on varmasti helpompaa lähteä kuin tämän päivän matsiin. Kyllä tällainen voitto vapauttaa tunnelmaa, Paju kommentoi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.