Maajoukkueet

Suomen ratkaisija onnekkaasta voittomaalista: ”Aha, ohi meni”

11.12.
2015
0 Kommenttia
4
Maajoukkueet
Elina Kujala laukoi Suomen voittomaalin kolme sekuntia ennen päätössummeria. Kuva: Jari Turunen

Elina Kujala laukoi Suomen voittomaalin kolme sekuntia ennen päätössummeria. Kuva: Jari Turunen

Suomen ja Tshekin välinen taisto on tauonnut. Tunnelma on hämmentävä. Suomi eteni MM-finaalin lopulta todella onnekkaan päätylautapompun ja maalivahdin möhläyksen ansiosta. Suomen 4–3-voittomaali syntyi vain kolme sekuntia ennen päätössummeria.

Voittomaalin laukoi Elina Kujala, joka pääsi Tshekin puolustuksen sekoillessa vapaasti kanttaamaan keskisektorilta. Kujalan kuti kuitenkin lähti maanuoliaisena vähän takatolpan ohi – josta se kimposi kovaa takaisin suoraan maalin eteen. Mainiosti ottelussa torjunut Tshekin Lenka Kubickova möhli epäonnisesti pallon omaan verkkoon – ja Suomen juhlat alkoivat.

Elina Kujala, oliko uran makein maali?
– Voi niinkin sanoa. Huikea fiilis. Vapaasti pääsin vetämään. Hetken jo mietin, että aha, ohi meni, mutta sieltä se pomppi maaliin, Kujala vastasi Pääkallo.fi:lle.

Elina Kujala ei ollut huolissaan MM-välierän jälkeen. Kuva: Jussi Ojala

Elina Kujala ei ollut huolissaan MM-välierän jälkeen. Kuva: Jussi Ojala

Kujalan siskokset tekivät isoja maaleja Suomelle lopussa, sillä Elinan kaksoissisko Karoliina tuikkasi lähietäisyydeltä Suomen 3–2-osuman.

Vaikka Tshekki-ottelu oli Suomelta tahmeahko kokonaisuus, niin Elina Kujala ei lähtenyt synkistelemään. Eikä se kannatakaan, unelma MM-kullasta elää vahvana.

– Tiesimme, että Tshekki vetäytyy. Pukukopissa puhuttiin toisella erätauolla, että ei mitään hätää. Homma on hallussa. Omaa peliä vain painotettiin. Ja oli pelissä paljon hyvääkin. Saimme hyviä pyörityksiä Tshekin päähän, Elina Kujala kommentoi.

Lue myös:
Uskomaton loppu MM-välierässä – Suomi vältti katastrofin kolme sekuntia ennen loppua
Pääkallotodistus: Hermostuneella Suomella vähän onnistujia MM-välierässä
Lopputulos hyvä, mutta paljon jäi parannettavaa – Suomen kokenut maaliruisku: ”Voimasanoja käytettiin”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.