Suomen unelma MM-kullasta mureni finaalitrillerissä – Ruotsi hiljensi täyden Hakametsän

Kuva: IFF

Kuva: IFF
Kuva: IFF

Ruotsi on voittanut salibandyn naisten maailmanmestaruuden. Upeasti taistellut Suomi joutui nöyrtymään finaalissa Ruotsille rankkarikisassa. Loppunumerot kirjattiin Ruotsin hyväksi 5–4.

Rankkarikisa jätti paljon puitavaa, sillä Suomen My Kippilän veivi hylättiin. Erotuomarien päätöksen mukaan Kippilän rankkari meni taaksepäin. Suomelta rankkarikisassa onnistuivat Niina Rantala ja Veera Kauppi. Ruotsin ratkaisevan rankkarin upotti ensimmäiselle jatkokierroksella Amanda Johansson Delgado.

Varsinaisella peliajalla Suomen maaleista vastasivat Tiia Ukkonen, Silja Eskelinen, Jaana Lirkki ja Elina Kujala. Ruotsin tehonaiseksi finaalissa nousi Amanda Johansson Delgado, joka osui varsinaisella peliajalla kerran ja upotti molemmat yrityksensä rankkarikisassa.

Naisten salibandyn MM-kisat pelattiin Tampereella. Suomi pelasi kaikki ottelunsa Hakametsän jäähallissa. Finaaliottelua seurasi paikan päällä peräti 6517 katsojaa. Lukema on kautta aikain suurin katsojamäärä naisten salibandyn MM-kisoissa.

Pääkallo.fi kertoo ottelusta lisää illan aikana.

Lue myös:
Finaaliottelun tilastot
Pääkallotodistus: Suomelta vahva esitys finaalitappiosta huolimatta
Raju tuomio MM-finaalissa – Suomen rankkari hylättiin: ”Samanlainen veivini on hyväksytty aiemmin”
Video: Rankkari hylättiin – oliko tämä MM-finaalin tuomio oikeusmurha?
Kapteeni Ukkonen ylpeänä joukkueesta: ”Ihan mieletöntä taistelua”
Huippupelin pelannut Mäkelä jätti maajoukkuepaidan pää painuksissa: ”Todennäköisesti se oli tässä”

10 comments

  1. Kun nyt kokoajan puhutaan suomen superfinaalista ja siitä että finaalisarja olisi urheilullisesti oikeudenmukaisempi, niin kannattaa myös alkaa miettiä sitä onko mm-finaalin ratkeaminen rankkareilla oikea tapa… mitään poisottamatta mestareilta, paikanpäällä oli huikea tunnella, mutta jatkoaika oli todella viihdyttävää ja siellä peli pitäisi jatkossa ratkaista

  2. Syvältä ja sieltä! Ei edes hidastuksesta näkynyt Myyn taakseveto – miten tuomarit sen olisi nähnyt? Suomi voitti!!! Ruotsille säälivoitto – ihan perseestä!

  3. Tuomarifarssi jälleen kerran. Miten voi tässä lajissa aina olla tuomarit ratkaisemassa pelejä. Nyt jotain tasoa jo tähä touhuu. Videotarkistukset käyttöön kiitos!

  4. Oliskohan rankkarispesialisti Kokkonen kannattanu valita Suomen veskariks mukaan? Ei ne rankkarit Tsekkejä vastaankaan olleet kaukana.

  5. On nää hienoja ihmisiä. Tuomari ratkaisee todella kyseenalaisesti maailmanmestaruuden Ruotsille ja kukaan ei edes protestoi. Panoksena maailmanmestaruus, ei sen enempää. Tollasia maaleja on hyväksytty vaikka kuinka salibandyssa. Nyt yhtäkkiä tuomari näki ilman hidastusta, että taaksepäin meni. Minä en ainakaan sitä hidastuksesta nähnyt. Silti kukaan ei protestoi. Asia vaan hyväksytään. On ne hienoja ihmisiä Ylellä yms. Minä en olisi pystynyt asiaa ottamaan noin rauhallisesti. Väitän, että 10 tilanteesta 9 tuomaria olisi ton hyväksynyt, eikä kukaan olisi asiaa ihmetellyt. Käsittämätöntä.

  6. taitaa olla niin että vain 2/1240 viheltää noin huonosti, valitettavasti siis juuri kyseisen pari.

  7. Juuri näin. Tuomari ratkaisi mm-finaalin. Kuka hylkää finaalissa ratkaisevan rankkarin, jos siinä on vähänkin kyseenalaisuutta tai tilaa tulkinnalle?. Ei kovin moni. Tämä hylkäsi, uskon edelleen, että moni muu tuomari ei olisi hylännyt, vaikka toi 9/10 ei olisikaan ihan kirjaimellinen tulkinta. Fakta on, että tuomari ratkaisi mestaruuden tilanteessa, jonka olisi voinut tulkita toisinkin. Niin paljon näitä on hyväksytty aiemmin.

  8. Oikea tuomio, vaikka osuikin ns. omaan nilkkaan. Turha valittaa. Tuomari ei ratkaissut mitään. Hän teki oikean tuomion.

  9. Onnittelut hopeasta. Hyvät kisat. Maalille olis voinut pyrkiä enemmän. Rankuissa Mäkelän torjuntatyyli tuli ruotsalaisille ennalta arvattavaksi.

  10. Nyt ne Suomi-lasit vaan reilusti pois päästä! Eiköhän jokainen olisi halunnut kirkkaimpien mitalien jäävän kotomaahan, nyt niin ei ikävä kyllä käynyt, mutta kaikki tämä ”oikeusmurhista” yms puhuminen saa kyllä miettimään että kuinka ihmeen huonoja häviäjiä osa ihmisistä onkaan. Pallo menee todistetusti muutaaman sentin taaksepäin, mikä on selkeä syy rankkarin hylkäykselle. Sillä ei ole mitään väliä, meneekö se 2cm vai 20cm vai 50cm, jos vaan menee. Virheen viheltänyt tuomari on aitiopaikalla tilanteen suhteen, ja olisi kyllä aikamoinen puusilmä jos ei olisi tätä selkeää virhettä huomannut. Eiköhän se ole kaikkien kannalta parasta että tiukissakin paikoissa vihelletään sääntöjen mukaan, eikä lähdetä ”voivoi kun Suomi olis nyt voinut voittaa niin pitäisköhän antaa vaan virhe anteeks vaikka selkeä rike” -linjalle alkuunkaan. Tuskin pelaajatkaan haluaisi voittaa maailmanmestaruutta ainoastaan sen takia, että dumari heltyi säälimään altavastaajaa selvän virheen edessä.

    Ruotsin voitto tästä matsista oli muutenkin ansaittu, Suomi askeleen jäljessä lähes joka osa-alueella. Valitettavasti.