Maajoukkueet

Suomi isännöi vuoden 2020 salibandyn MM-kisoja

11.12.
2015
1 Kommentti
5
Maajoukkueet
Miesten salibandyn MM-kisat mitellään Suomessa vuonna 2020. Edelliset miesten kisat pelattiin Suomessa vuonna 2010. Kuva: Ville Vuorinen/IFF

Miesten salibandyn MM-kisat mitellään Suomessa vuonna 2020. Edelliset miesten kisat pelattiin Suomessa vuonna 2010. Kuva: Ville Vuorinen/IFF

Salibandyn arvokisojen ketju Suomessa jatkuu tulevina vuosina, kun Suomelle on myönnetty miesten vuoden 2020 MM-kisojen järjestelyt.

Asiasta päätti Kansainvälisen Salibandyliiton (IFF) hallitus Tampereen MM2015-kisojen yhteydessä pitämässään kokouksessa.

– Edellisillä miesten MM-kisoilla on ollut valtava merkitys Suomessa. Ne ovat yhdistäneet salibandyväkeä, tehneet salibandya näkyväksi todellisena huippu-urheiluna – myös muille kuin salibandyn seuraajille. Voittamalla Ruotsin vuoden 2010 kotikisojen finaalissa, maailmanmestaruus kosketti jokaisen suomalaisen urheilun ystävän sydäntä. Viime kisojen taloudellinen tulos oli voitollinen. Odotusarvo tuleville kisoille on saada aikaan jotain vielä hienompaa ja suurempaa, iloitsee Salibandyliiton puheenjohtaja Ismo Haaponiemi.

– Olen hyvin iloinen, että Suomi järjestää MM-kisat 2020. Aiemmat kisat ovat olleet upea kokemus ja menestys koko lajille. Yhteistyö kaupunkien ja Salibandyliiton kanssa on toiminut hienosti ja Suomen kisaorganisaatio on aina ollut huippuluokkaa, toteaa IFF:n puheenjohtaja Tomas Eriksson.

Suomen MM2020-kisakaupunki ja peliareena kerrotaan myöhemmin.

Suomi on järjestänyt miesten MM-kisat kahdesti aiemmin. Vuosina 2002 ja 2010 MM-turnaus huipentui Helsingissä Hartwall Arenalla. Kummallakin kerralla finaaliottelu oli loppuunmyyty.

Salibandyn miesten MM-kisat pelataan joka toinen vuosi. Vuoden päästä MM-titteli ratkaistaan Latviassa, Riikassa ja vuonna 2018 Tshekin pääkaupungissa Prahassa.

Parhaillaan Tampereella käynnissä on naisten salibandyn MM2015-kisat. Suomi kohtaa tänään välierässään Tshekin klo 17:45 ja klo 20:15 alkaen loppuottelupaikasta kamppailevat Ruotsi ja Sveitsi.

MM-turnaus huipentuu huomenna lauantaina Hakametsän jäähallissä. Pronssiottelu alkaa 12:30 ja MM-loppuottelu klo 15:20.

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Timppa
11/12/2015
Ihmettelen mikäli liiton ykkösvaihtoehtona kisojen pääpaikaksi ei ole juuri sopivasti valmistuva uusi Tampereen Keskusareena!!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.