Maajoukkueet

Suomi murskasi Norjan MM-kisojen avausottelussa lukemin 14-1

04.12.
2015
9 Kommenttia
7
Maajoukkueet
Suomella oli juhlan aihetta Norjaa vastaan. Kuva:IFF

Suomella oli juhlan aihetta Norjaa vastaan. Kuva:IFF

Suomen naiset aloittivat vakuuttavasti naisten MM-kisaurakkansa. Norja oli avausottelussa pelkkä suupala ja Suomi takoi taululle lukemat 14-1.

Avauserän jälkeen tilanne oli vielä kohtalaisen tasainen ja Suomi johti ottelua lukemin 2-1. Viimeiset kaksi erää menivät Suomen nimiin kokonaislukemin 12-0.

Suomella oli useampia onnistujia pisteiden valossa. Nina Rantala nakutti 2+2, Ella Alanko 1+3 ja Karoliina Kujala tarjoili neljä maalisyöttöä. MM-debytantit Veera Kauppi, My Kippilä, Silja Eskelinen ja Laura Hietamäki avasivat heti ensimmäisessä ottelussa maalitilinsä.

Suomen avausottelua seurasi paikan päällä kaikkiaan 2559 katsojaa.

Ottelutilastot

Muut artikkelit:
Erilaiset valmistujaiset – MM-debytantti juhlisti yo-lakkiaan avaamalla Suomen maalitilin
Pääkallotodistus: Suomella kaksi viiden kallon naista murskavoitossa
Suomella virtaa vilttiketjua myöten – ”Penkiltä löytyi maalinteko- ja kamppailuvoimaa”
Video: Suomen ykkösvitja yllätti vastustajan yksinkertaisella vaparikuviolla

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
SSV-Fani
04/12/2015
Mukava voitto, mutta ei se lajille tee hyvää, että tämmöisiä murskavoittoja tulee.
Tiina
04/12/2015
Onnea naiset! Justiinsa oikea alku! Näillä mennään ihan päätyyn asti!
JZ
04/12/2015
Yllättäen jälleen nousee esiin samat kommentit, kuinka nää tulokset eivät ole hyväksi. Ois jännä kuulla mitä pahaa se lajille tekee, että tälläisiä tuloksia tulee? Lähes näitä lukemia nähdään jo suomen pääsarjoissakin silloin tällöin, tää ei ole edes mikään maaginen teurastus.

Jos lajia ja lajikulttuuria halutaan levittää, kyllä kisojen pitää silloin olla laajat. Vai olisiko tämä sama jengi sulkenut aikanaan myös suomen pois jääkiekon MM-kisoista isojen maiden seurasta, kun tukkaan tuli kanadalta 24-0?
Make
05/12/2015
Niin, kyllä samat kommentit nousee syystäkin esille. MM-kisat lajikulttuurin levittämisareenana ei nyt nykypäivänä vaan kuulosta kovin hyvältä. Toisaalta, neljän maan turnauskaan ei olisi kovinkaan toimiva konsepti. Ongelmallista..
Heh
05/12/2015
Muistakaas maket ja muut, että nämä reilun 10 maalin voitot säbässä on sama kuin esim 5-0 pelit lätkässä tai 20p erot koriksessa. Ja näitä tuloksia näkee kyseisten lajien kisoissa vuosi toisensa jälkeen. Pointtina siis se, että oli laji mikä tahansa, kun parhaat pelaavat on kärkimaiden ja muiden välillä huomattavaa tasoeroa, siitä ei pääse minnekkään.
JZ
05/12/2015
"MM-kisat lajikulttuurin levittämisareenana ei nyt nykypäivänä vaan kuulosta kovin hyvältä"

Nykypäivänä? No miksi ei? Millainen MM-kilpailun sitten "kuuluu" olla?
Make
06/12/2015
Niin, MM-kilpailujen madollisimman monen ottelun pitäisi olla kiinnostavia, ns. MM-statuksen arvoisia otteluita. Kirjoitinkin, että tilanne on ongelmallinen, koska myöskään neljän maan turnaus MM-tittelistä ei kiinnosta ketään. Mutta kun tilanne lähtökohtaisesti on mikä on, niin MM-arvo on tällaisissa turnauksissa valitettavan pieni. Vastaus siihen, millainen kisojen sitten pitäisi olla, vastaus on: En tiedä.

"HEH", ethän nyt varmasti tosissasi tarkoittanut, että koripallon 20 -pisteen tappio on verrattavissa salibandyn 14-1 tulokseen? Ethän?
Varsinkin koriksen MM-kisoja kaikkine karsintoineen ja varsinkaan globaalina lajina vertaaminen salibandyyn ei nyt tässä ole tarkoituksenmukaista.

Toki eilisen kaltaista Suomi-Sveitsi -kaltaista ottelua seuraa salibandystä tietämätönkin mielellään. Näitä otteluita on vain valitettavan vähän. Siksi useimpia kiinnostaa vain peli pari kisojen aikana, perus penkkiurheilijaa ei ehkä nekään.
Espoo
06/12/2015
Missä muussa palloilulajissa Suomi oikeasti taistelee maailmanmestaruudesta kotikentällä?
Jos halutaan verrata esimerkiksi koripalloon tai lentopalloon on hyvä muistaa myös lajin suosio kotimaassa. Salibandy on ylivoimaisen suosittu nuorten harrastajien keskuudessa mikä takaa jatkuvuuden ja lajin kehityksen myös katsojien kannalta.
Salibandy on tulevaisuudessa kaikille mittareilla jääkiekon ja jalkapallon jälkeen suosituin eli olkaa nyt ylpeitä jos olette lajin harrastajia tai katsojia.
Olosuhteen on nyt rakennettu esimerkillisesti niin että myös liigatason peleissä pärjätään hyvin lentopallolle ja koripallolle jotka ovat edellisen sukupolven suosikkeja.
Naisten pelejä on ilo seurata ja toivotaan että tällä kertaa mestaruus jää tänne Suomeen.
Heh
06/12/2015
No okei 20p ero koriksessa ehkä vähän alimitoitettu, eikös se susijengi hävinnyt jenkeille mitä 50p erolla? Riittääkö toi vertailukohdaksi??
Mutta pointtina ei ollut verrata säbää korikseen vaan tarkoitus oli edelleen tuoda esille se, että aivan kaikissa lajeissa on huimia tasoeroja kun kisoihin tulevat parhaat pelaamaan. Tuossa koripallossakin on käytännössä vain yksi maa kun kaikki parhaat saapuvat paikalle. Tämän takia ottaa aivoon ja pahasti nämä ainaiset " säbässä turha pelata mmkisoja koska vain 4 maata voivat voittaa".. Aivan ääliömäisiä kommentteja, laji pieni ja kasvava, tasoeroja löytyy kaikista lajeista. Get over it and enjoy.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.