Maajoukkueet

Sveitsi-voiton sankari: ”Eihän täällä voi muuta kuin nauttia”

05.12.
2015
2 Kommenttia
9
Maajoukkueet
Alisa Pöllänen oli pitelemätön Sveitsiä vastaan. Kuva: IFF

Alisa Pöllänen oli pitelemätön Sveitsiä vastaan. Kuva: IFF

Suomi kaatoi Sveitsin naisten MM-kisojen alkusarjan toisessa ottelussa lukemin 6-4. Suomen sankariksi nousi hattutempun laukonut Alisa Pöllänen.

– Oli vähän nihkeätä kyllä. Paikoittain hyvää tekemistä, mutta ei ollut kyllä mikään meidän paras peli tänään. Tehtiin enemmän maaleja ja voitto tuli, ja se riittää näissä karkeloissa, kommentoi Pöllänen Suomen otteita Pääkallo.fi:lle taistelun tauottua.

Pöllänen on ollut vahvassa vireessä Suomen molemmissa alkusarjan otteluissa. Norjaa vastaan hyökkääjä iski kahdessa erässä tehopisteet 2+1 ja huilasi viimeisen. Lauantain ottelussa 21-vuotias Classicin hyökkääjä oli ilmiliekeissä.

Mistä moinen vire?

– Paha se on mennä sanomaan. Ehkä se on niin, että kun nautin pelaamisesta ihan älyttömästi, niin minulla yleensä kulkee. Eihän täällä voi muuta kuin nauttia, linjasi Pöllänen.

Pöllänen on pelannut molemmissa otteluissa Kujalan siskosten Elinan ja Karoliinan kanssa. Ketjun alakerrassa ovat luutineet My Kippilä ja Silja Eskelinen. Ei ole väärin väittää, että viisikko on ollut Suomen paras kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

– Viimeistelyleirillä pelasin ensimmäistä kertaa näiden pelaajien kanssa. Ovat kuitenkin tuttuja kahden vuoden ajalta ja jonkin verran on tullut pelattua yhdessä. Kyllähän tässä joukkueessa on helppo pelata, oli sitten kuka tahansa siinä samassa kentässä, suitutti laitahyökkääjä.

Pöllänen loukkaantui viime kauden finaaleissa SB-Prota vastaan ja siksi koko kisoihin valmistautuminen oli hyvin erilainen prosessi, kuin muilla pelaajilla. Kahdeksan kuukautta myöhemmin pelivire on vakuuttanut kaikki.

– Ihan normaalisti laitettiin polvi puolessa vuodessa täyteen tikkiin, että pystyn pelaamaan näitä pelejä. Liigassa pääsi onneksi pelaamaan muutamia otteluita ennen kisoja, niin sai sen tietynlaisen tuntuman takaisin. Valmistautuminen sujui ihan normaalisti noin muuten, kommentoi Pöllänen.

Pöllänen pelaa edelleen polvituen kanssa. Vamma ei enää kuitenkaan varsinaisesti vaivaa pelaajaa.

– Ei se vaivaa. Polvituki on vain varmuuden vuoksi ja tukee polvea. Mitään varsinaista vaivaa ei ole enää, vakuutti Pöllänen.

Suomen toinen peli ei ollut yhtä vakuuttava kuin ensimmäinen. Pölläsen mukaan tietyissä asioissa on vielä parannettavaa.

– Huolellisuutta pitää parantaa. Pitäisi pelata rauhallista omaa peliä ja nauttia pelistä. Lisää iloista meininkiä, päätti Pöllänen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Pallu
05/12/2015
On se vaan kova!
S7
06/12/2015
Tietäjien mukaan ei ois pitänyt ottaa messiin:-DD

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.