Tatu Kiipeli nousi ratkaisijaksi OLS:n historiallisessa voitossa – ”Nuo maalit ovat makeimmillaan lopussa”

Tatu Kiipelin (oik.) mukaan ratkaisumaalit toivat hänen omaan kauteensa helpotusta. Kuva: Olli Laukkanen

Tatu Kiipelin (oik.) mukaan ratkaisumaalit toivat  hänen omaan kauteensa helpotusta. Kuva: Olli Laukkanen

Miesten Salibandyliiga jäi Espoossa joulutauolle varsin erikoisen ja vaiherikkaan ottelun myötä. Oulun Luistinseura haki voiton Oilersin kotihallista lukemin 5–6 (0–3, 4–0, 1–3). Ratkaisijaksi nousi vierasjoukkueen hyökkääjä Tatu Kiipeli, joka iski kaksi pikamaalia viimesellä kymmenminuuttisella.

Niin kutsutun pelimiehen kympin alkaessa Oilers johti ottelua 5–4. Sitten esiin nousi OLS:n kakkosviisikossa pelannut laitahyökkääjä Tatu Kiipeli. Kaksi maalia vajaan kahden minuutin sisällä riitti OLS:lle täyteen pistepottiin Espoosta.

– Aika uskomaton fiilis nyt. Meillä oli tosi hyvä hurmos päällä tänään ennen ottelua, Kiipeli hehkutti ottelun jälkeen.

OLS:n sunnuntain voitto oli seurahistorian ensimmäinen Oilersin vieraana Espoossa. Kiipelin mukaan harvinainen voitto maistui erityisen hyvältä.

– Jostain syystä tämä on ollut ikävä paikka pelata. Ehkä se johtuu siitä, että Oilers on fyysisesti niin hyvä joukkue ja pienestä kaukalosta. Huonoja muistoja on niin juniori- kuin myös liigavuosilta.

Vaikka hän on ollut koko kauden ajan joukkueensa tehokkaimpia pelaajia, ovat esitykset hänen omien sanojensa mukaan ailahdelleet.

– Nuo maalit ovat makeimmillaan juuri ottelun lopussa, kun pääsee ratkaisemaan tiukassa paikassa. Kyllähän ne toivat itsellekin vähän helpotusta, kun syyskausi on sujunut kohtalaisesti.

Ottelu tarjosi yleisölle viihdettä koko rahan edestä. Oilers ei saanut millään ohitettua avauserässä Ville Mestaria, jolle kirjattiin peräti 17 torjuntaa ensimmäisellä 20-minuuttisella. Toisessa erässä kotijoukkue otti komennon itselleen vieden sen maalein 4–0.

– En tiedä, loppuiko meiltä uskallus vai mitä oikein tapahtui toisessa erässä. Kolmannessa kuitenkin vähän piristyimme ja pääsimme jalalla edelle.

Voitolla OLS nousi sarjataulukossa kuudenneksi. Vahvan syksyn pelannut Oilers jää puolestaan joululomalle liigan kolmannelta sijalta.