Uskomaton loppu MM-välierässä – Suomi vältti katastrofin kolme sekuntia ennen loppua

Alisa Pöllänen iski Suomelle tärkeän 2-2-tasoituksen. Kuva: IFF

Suomi nousi päätöserässä 4-3-voittoon Tshekistä naisten MM-välierässä Tampereen Hakametsässä. Ottelu sai uskomattoman lopun, kun Suomi teki voittomaalin ajassa 59.57.

Hidastempoisessa avauserässä Marianne Hannonen vei Suomen johtoon, kun hän löi Jaana Lirkin ampuman paluupallon sisään. Toisessa erässä Tshekki oli vahvempi, ja Denisa Billan sekä Eliska Krupnovan maaleilla se siirtyi johtoon.

Päätöserässä Suomi hyödynsi Veera Kaupin hankkiman ylivoiman, kun My Kippilä syötti ja Alisa Pöllänen tasoitti numeroiksi 2-2 ajassa 43.47. Hakametsän 4676 katsojaa pääsivät huutamaan suoraa huutoa, kun Karoliina Kujala löi Silja Eskelisen paluupallosta Suomen 3-2-johtoon reilut neljä minuuttia ennen loppua.

Tshekki ei luovuttanut, ja Hana Konickova tasoitti ilman maalivahtia ajassa 59.41. Jatkoaikaa ei kuitenkaan nähty, kun Tshekki-maalivahti Lenka Kubickova kauhoi Elina Kujalan ohi jo menneen laukauksen päätylaudasta omaan maaliin ajassa 59.57.

Pääkallo.fi kertoo ottelusta illan mittaan lisää.

Suomi pelaa siis huomenna MM-finaalissa, ja toinen välieräottelu Ruotsi-Sveitsi alkaa klo 20.15.

Lopputulos hyvä, mutta paljon jäi parannettavaa – Suomen kokenut maaliruisku: ”Voimasanoja käytettiin”
Suomen ratkaisija onnekkaasta voittomaalista: ”Aha, ohi meni”