Suomi ja Ruotsi. Ruotsi ja Suomi. Kumpi tuulettaa tänään? Kuva: Salibandyliiga

Suomi ja Ruotsi kohtaavat tänään MM-finaalissa kuudetta kertaa. Voitot ovat Ruotsille finaalien osalta 4-1, ja kaksi vuotta sitten Ostravassa Ruotsi oli parempi 5-1.

Vuonna 2013 avauserä oli maaliton, kun Suomen parhaana palkittu maalivahti Jonna Mäkelä piti Suomea pystyssä huipputorjunnoillaan. Toisessa erässä Ruotsi karkasi kahden maalin johtoon kaikkiaan 3+1 taiteilleen ja tänäänkin Ruotsin kokoonpanossa olevan Anna Jakobssonin johdolla.

Kolmannessa erässä Ruotsi karkasi voittoon numeroin 5-1, kun Jakobsson osui kahdesti ja Cassandra Edberg kerran. Suomen ainoasta maalista vastasi Nina Rantala ylivoimalla. Pääkallo.fi seurasi finaalia tuolloin paikan päällä minuutti minuutilta.

Menneet ovat kuitenkin menneitä, ja tänään on mahdollisuus kirjoittaa uusi pala historiaa.

Alla videokoosteella maalit parin vuoden takaisesta finaalista.