Viikingit pelaa Cupin kotiottelun Lahdessa – ”Todellinen urheiluteko”

Viikingit ja LaSB kohtaavat Suomen Cupin välierässä 6. päivä tammikuuta. Kuvat: Jari Turunen ja Mika Virtanen

Viikingit ja LaSB kohtaavat Suomen Cupin välierässä 6. päivä tammikuuta. Kuvat: Jari Turunen ja Mika Virtanen
Viikingit ja LaSB kohtaavat Suomen Cupin välierässä 6. päivä tammikuuta. Kuvat: Jari Turunen ja Mika Virtanen

Miesten salibandyn Suomen Cup on edennyt välierävaiheeseen. Mukana on neljä joukkuetta, joista Classic ja Happee ratkaisevat toisen finalistin sunnuntaina 20.12. Tampereella. Viikingit ja LaSB puolestaan pelaavat oman ottelunsa Lahden Suurhallissa loppiaisena 6.1. klo 17.

– Hieno juttu, että Viikingit tarttui meidän ehdotukseen. Välierä arvottiin heidän kotiottelukseen, mutta seuralla oli keskustelujen jälkeen halu tuoda tapahtuma Suurhalliin. Paikka ei voisi puitteiltaan paremmaksi muuttua, eikä kyllä matsikaan. Todellinen urheiluteko Viikingeiltä, kommentoi LaSB- valmentaja Kalle Tyrkäs ottelusiirtoa tuoreeltaan.

Täysin poikkeuksellinen tempaus Viikinkien ottelusiirto ei ole, sillä Lahden Suurhallissa on pelattu aikaisemmin mm. maaotteluita sekä tehty viime tammikuussa Divarin yleisöennätys, kun kotiottelunsa Lahteen siirtänyt LaSB ja hämeenlinnalainen Steelers vetivät katsomoon 1335 katsojaa. Kuva: Mika Virtanen
Täysin poikkeuksellinen tempaus Viikinkien ottelusiirto ei ole, sillä Lahden Suurhallissa on pelattu aikaisemmin mm. maaotteluita sekä tehty viime tammikuussa Divarin yleisöennätys, kun kotiottelunsa Lahteen siirtänyt LaSB ja hämeenlinnalainen Steelers vetivät katsomoon 1335 katsojaa. Kuva: Mika Virtanen

– Viikingit odottaa innolla LaSB:n kohtaamista Suurhallissa. Tulemme Lahteen täydellä rosterilla, suurella sydämellä ja taisteluhengellä. Joukkueemme pelaajat odottavat jo tätä peliä, hehkutti Viikinkien manageri Kurt Westerlund.

Ottelusta ei mielenkiintoa puutu, sillä Viikinkien pelaajalista vilisee lajin huippuja. Mikael Järvi, Tero Tiitu, Harri Forsten ja monet muut eivät esittelyjä kaipaa. Divarin kärjessä porskuttava LaSB sen sijaan heittää kestomenestyjiä vastaan nousevia tähtiä, kun nuorten maailmanmestarit Rasmus Kainulainen ja Miikka Pentikäinen johdattavat lammilaiset taisteluun finaalipaikasta.

Hallitseva Cup-mestari Viikingit on tämän vuosituhannen menestynein joukkue, sillä se on kahminut Salibandyliigassa viimeisen viidentoista vuoden aikana peräti kahdeksan kultaa, kolme hopeaa ja kolme pronssia. Otteluparien voittajat kohtaavat Suomen Cupin finaalissa lauantaina 30.1.2016.

21 comments

  1. Nyt ei tarvitse SSV:n laittaa mattoakaan paikalle itse. Toivottavasti noi pellet tippuvat!

  2. Loistava tapahtuma tulossa! Paljonko suurhalliin mahtuu yleisöä?
    Lahti on palloilukaupunki ja tapahtuma kasvattaa salibandyn suosiota myös siellä.
    Jokaisella liigan kaupungissa pitäisi yrittää samalla tavalla, no stadissa ei ole palloiluhalia ainakaan vielä..

  3. Menee kyllä usko turnauksen kilpailullisuudesta. Kertoo paljon seurojen arvostuksesta kyseistä turnausta kohtaan kun ei haluta edes kotietua käyttää hyödyksi kilpailullisessa mielessä. Todellinen rimanalitus ja perseennäyttö liiton suuntaan SSV:ltä.

  4. Edellinen urheilun suurtapahtuma, jonka Lahdessa näin oli MM2001. Isometsä otti hopeaa ja Immoselta katkesi sauva. Toivottavasti LaSB – Viikingit tarjoaa yhtä suurta draamaa.

  5. Suurhalliin mahtuu about 1800 katsojaa kun oikein tunkee. Suosiokin Lahessa myös kivasti nousussa, mistä kertoo että kauden avannutta 2. div peliä PHSB – Kosken Dynamo oli kurkkimassa päälle 700 katsojaa. Mökki täyttyy varmasti loppiaisenakin.

  6. Tämä jos jokin on ”kaikki voittaa” -ratkaisu! Tulee hieno ottelutapahtuma, paljon yleisöä, Viikkarit säästyy järjestelyvaivalta ja voittaa kuitenkin. Kumpihan saa lipputulot?

  7. Loistava ottelujärjestely. Lahteen pääsee junalla melkein mistä vain, vaikka Pietarista.
    Lasbin taitavat juniorit tulevat haastamaan Viikkarin konkarit hienoon taistoon. Hämeenlinnan paikallisväännöt LaSB – Steelers olivat loppuvuoden upeita
    yleiisötapahtumia. Nyt sitten uusi vuosi käyntiin huippusalibandyllä. Veikkaan lammilaisia jatkoon?

  8. Viikingit osaa tän julkisuus homman. Pasilassa ei käy normi liigapelissä edes aina niin paljoa katsojia että saisivat kaikki kulut katettua saati sitten jossain cup matsissa. Tää on siis myös taloudellisesti win-win koska viikkareiden kotimatsit on harvoin edes kerran sitä win näin taloudellisesti.

  9. Saanen muistuttaa, että siirto tapahtui LaSB:n ehdotuksesta ja ottelu on edelleen Viikinkien kotimatsi.
    Tapahtuma tekee hyvää lajin imagolle, tuo pääsarjatason salibandya nähtäville uudelle alueelle ja tekee hyvää molempien seurojen taloudelle.

  10. Se nyt taitaa olla niin, että osa säbäväestä vihaa meikäläisiä tehtiin sitten mitä hyvänsä, ja kenen ehdotuksesta hyvänsä. Ja julkisuus homma nyt pitäisi tässä lajissa alkaa kaikkien osaamaan pikkasen paremmin, jotta lajin imagoa ylöspäin. Mutta mitä vielä, aina kun joku (esim basso tulee mieleen) tekee jotain, niin osa vaan nillittää…

  11. Lahden suurhallin suurin teko on mielestäni se kun kauden alussa FoSu B kaatoi Indiansin ja varmisti sm-sarja paikkansa. Siinä pelissä oli tunnelmaa!

  12. Kyllä… Muuten niin flegmaattinen Fosu näytti edes yhdessä pelissä miksi he ovat tälläkin hetkellä sm-sarjan kakkosena. Taistelu,peli-ilme ja taitotaso aivan huikeeta.
    Mitä rahan lasbin peliin tulee niin pääkallo hyvin ominut Virtasen tekstin lasbin sivuilta…

  13. No eihän tällä ole mitään tekemistä minkään julkisuustempun kanssa. Pasilaan olisi ehkä tullut 200 ilmaislippu katsojaa. Nyt molemmat jengit pääsee pelaamaan hyvän tunnelman edessä 500 katsojalle.

  14. Veikkaanpa että mennään reippaasti yli tuhannen katsojan. Paljon enemmän kuin Helsinkiin ikinä saataisii ilmaislipuillakaan