Liigat

Vuoden 2010 maailmanmestari palaa Viikinkien kokoonpanoon – ”Olen odottanut tätä ehkä enemmän kuin MM-finaalia”

04.12.
2015
5 Kommenttia
9
Liigat
Pitkään ilman sopimusta ollut Timo Toivonen nähdään jälleen liigakentillä. Arkistokuva: Jari Turunen.

Pitkään ilman sopimusta ollut Timo Toivonen nähdään jälleen liigakentillä. Arkistokuva: Jari Turunen.

Timo Toivonen on kärsinyt viime kausien aikana loukkaantumisista ja hän on ollut ilman sopimusta koko syksyn. Nyt 36-vuotias konkaripuolustaja tekee kuitenkin paluun Viikinkien takalinjoille.

Toivosen uraa ovat viimeisimpien kausien aikana leimanneet loukkaantumiset, minkä vuoksi kahden edellisen kauden aikana pelejä on kertynyt runkosarjassa vain 33. Kausi 2014-15 loppui kesken patellajänteen repeämän vuoksi. Toivonen toteaakin Viikinkien tiedotteessa, ettei halunnut lopettaa mittavaa uraansa loukkaantumiseen ja palaa innokkaana askiin.

– Olen odottanut tätä hetkeä ehkä enemmän kuin MM-finaalia, on niin mahtavaa istua kopissa ja auttaa joukkuetta omalta osaltaan. Tuon ehkä hieman rauhallista harkintaa muuten aika nuorekkaaseen ryhmään. Työnteko pitää olla joka treeneissä 100%, sillä ikinä ei tiedä milloin ura voi loppua ja jokaisesta hetkestä pitää nauttia. Tämä on ehkä se mitä tulen sanomaan ensimmäisenä, kun pääsen ääneen joukkueen sisällä. Nythän olen vetänyt kaikkien aikojen pisimmän tryoutin, Toivonen sanailee seuran tiedotteessa.

Toivonen on pelannut Salibandyliigassa tähän mennessä VFT:n, HIFK:n, ja SSV:n paidoissa 440 ottelua ja tehnyt niissä 62+154=216 tehopistettä. Playoffeja hän on tahkonnut 155 kamppailun verran pistein 22+62=84. Meneillään oleva kausi on Toivosen uran 15. Viikinkien riveissä.

Toivosen meriittilista on pitkä, sillä vyöltä löytyy yhdeksän Suomen mestaruuden lisäksi neljä SM-hopeaa, kolme SM-pronssia, viisi Suomen cupin voittoa, kolme Champions cupin voittoa sekä kruununa tietenkin miesten maailmanmestaruus kotikisoista 2010.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
SSV-Fani
04/12/2015
Niin sitä pitää Timo. Eihän loukkaantuminen ole sopiva uranlopetustapa
Junnu#8
04/12/2015
Tinde on loistava paluumuuttaja. Jos näin nyt voi sanoa? Yksi pallollinen pakki lisää. Jo vahvaan puolustuskalustoon.
Asenne ei kohillaan
04/12/2015
Järvinen olisi ollut parempi hankinta. Toivonen on pakkina ollut loistava, mutta liian usein viime aikoina ilmeisesti on ollut enemmän tarkoitus näyttää nuoremmille hyökkääjille, että pallo pysyy lavassa. Ja sitten se on viety Toivosen lavasta...

Maalineduspelaaminen on SSVllä sen verran hukassa, että kolmen metrin ekspertti, Juho Järvinen, olisi ollut hyvä hankinta.
Yleisöennätys
05/12/2015
Ei Järvinen tällä kertaa pääse, kun se pelaa seuraavassa cup-ottelussa Viikinkejä vastaan. Kasvattajaseuransa LaSB:n väreissä.
SSV-Fani
11/12/2015
Ei Järvinen LaSB:in riveissä näytä olevan. Timo Toivonen on jo pitkään ennen sopimusta treenannut Viikinkien kanssa, joten arvasin että hän wi malta lopettaa uraa kesken.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.