Liigat

Cup-finaalin tunnetila maistui konkarille tappiosta huolimatta: ”Näitä fiiliksiä ehti kaivata”

30.01.
2016
2 Kommenttia
3
Liigat
Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen

Happee nappasi lauantaina miesten Suomen Cupin voiton, kun se kaatoi Viikingit kotiareenallaan lukemin 7-5. Cup-voitto oli Happeen seurahistorian toinen.

Maalin ja maalisyötön saalistanut Harri Forsten valittiin Viikinkien parhaaksi pelaajaksi ottelussa.

– Vauhdikas peli oli. Ehkä enemmän Happeen mieleinen peli. Päästä päähän mentiin ja finaalille hiukan epätavallisesti tuli aika paljon keskialueen virheitä. Loppua kohden pelaaminen muuttui kuitenkin tarkemmaksi. Tiukkaa oli puolin ja toisin. Välillä me olimme edellä ja välillä he. Sinänsä ihan jännittävä ottelu, kertoi Forsten ottelun kuvasta Pääkallo.fi:lle.

Viikingeillä oli ottelussa vahvoja vaiheita. Erityisesti toisen erän kaksi maalia sekä kolmannen vahva aloitus pistivät silmään. Sentterin mukaan erätauoilla ei tapahtunut mitään normaalista poikkeavaa.

– Ei ollut mitään erityistä. Ihan normaalit erätaukopuheet pidettiin, joissa käytiin läpi hyviä ja huonoja juttuja edellisestä erästä. Hyvä fiilis oli koko ajan joukkueella, ja siitä se ei kyllä jäänyt kiinni. Erän alut olivat hyviä, mutta eivät kantaneet loppuun saakka missään erässä. Tuli niitä huonojakin hetkiä, kommentoi Forsten.

Happee haastoi vahvasti hyökkäyspäässä ja Viikingeillä oli ajoittain paljonkin vaikeuksia liukkaiden hyökkääjien kanssa. Forstenin mukaan vauhti ei näkynyt pelkästään Happeen etuna.

– Happee oli osin vahvempi jalalla. Ei kuitenkaan täysin. Happeehan on hyvä pörräämään hyökkäyspäässä. Ovat vaarallisia ja liukkaita kavereita. Välillä oli kieltämättä vaikeuksia sen kanssa, ja varsinkin silloin, kun ei päästy iholle kiinni niin hyvin kuin olisi pitänyt. Toisaalta kyllä mekin saatiin hyvin paikkoja hyökkäyspäässä. Tänään olisi ollut maalipaikat voittaakin ottelu. Myös maalivahdit pelasivat molemmissa päissä hyvin, analysoi Forsten.

Forsten ehti jo lopettaa pelaajauransa kauden 2013-2014 jälkeen. Viime kesän aikana työteliäs hyökkääjä kuitenkin pyörsi päätöksensä ja palasi vuoden tauon jälkeen Salibandyliigaan.

– Pikku hiljaa olen sopeutunut. Täytyy myöntää, että tuossa syyskaudella näkyi pelaamattomuus ja myös vauhti. Paremmin ja paremmin on päässyt mukaan. Syksyllä vaivasivat myös pienet loukkaantumiset ja se sotki harjoittelua. Nyt on aika hyvä tuntuma kropassa ja pääsee alati paremmin sisään tähän hommaan. Kyllä tästä vielä hyvä tulee kevättä ajatellen, linjasi Forsten.

Paluu ei ole tuonut varsinaisia yllätyksiä kokeneelle pelaajalle.

– Tämä on ollut juuri sitä mitä odotin. Muutama vuosi aikaisemmin kuitenkin vielä pelasin, eikä tämä sentään niin paljon ole muuttunut. Näitä fiiliksiä mitä tästäkin pelistä sai, ehti jo kaivata. Tänäänkin sai tällaisen hienon matsin kokea, vaikka lopputulos oli tuo, päätti Forsten.

Lisää miesten ottelusta:
Finaalin tilastot
Finaalin kuvakavalkadi
Happee kruunattiin Suomen cupin mestariksi – Viikingit taipui viihdyttävässä mittelössä
Viikinki-luotsi harmitteli tehottomuutta: ”Happee käytti maalipaikat paremmin”
Tuomas Turunen voitti vihdoin maski päässä: ”Sählyn pelaaminen on taas helvetin hauskaa”
Mestarivalmentaja suitsutti suojattejaan ja tuomareita – ”Sopivaa hulluutta”

Naisten finaalin jutut:
Finaalin tilastot
Finaalin kuvakavalkadi
Classicille toinen peräkkäinen Suomen cup -pysti – kapteeni ja maalivahti voiton takuunaisina
NST-valmentaja harmitteli tehottomuutta: ”Tänään ei tosiaan uponnut”
Classic-hyökkääjän vahva vire jatkui cupin finaalissa: ”Pelaaminen tuntuu tällä hetkellä melko helpolta”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Pasi Toskiainen
31/01/2016
Hieno mies. Hyvä suhtautuminen. Sähly on kiva harrastus!
S7
31/01/2016
Sama kait se vaikka ois mikä ammattilaislaji kyseessä, niin ihan samalla niiden peleihin vois suhtautua...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.