Happee kruunattiin Suomen cupin mestariksi – lue finaalien juttupaketit

Kuva: Jari Turunen

Jyväskylän Happee pääsi juhlimaan lähes 1000-päisen yleisön edessä Suomen cupin voittoa Jyväskylän monitoimitalolla. Maalirikas ja viihdyttävä ottelu päättyi jyväskyläläisten hyväksi, kun Helsingin Viikingit kaatui maalein 7–5 (2–2, 3–2, 2–1).

Tasaisen avauserän jälkeen Viikingit tarjoili Happeelle kylmää vettä niskaan heti toisen erän alkajaisiksi. Tero Tiitun ja Harri Forstenin maaleilla Viikingit siirtyi kahden maalin johtoon.

Happee kuitenkin ryhdistäytyi, ja Peter Kotilainen iski hattutemppuosumallaan tilanteeksi 4–4. Petri Kaukon maalilla hirviryhmä johti kolmannen erän alkaessa, mutta Viikingit tuli nopeasti jälleen tasoihin.

Vain minuutti myöhemmin Happeen kolmosketjun hyökkääjä Toni Kuosmanen sivalsi Joonas Kaasalaisen erinomaisesta syötöstä pallon maaliverkkoon. Kyseinen maali jäi myös voitto-osumaksi. Viimeisestä maalista vastasi Lauri Liikanen.

Cup-mestaruus oli Happeelle seurashistorian toinen.

Lisää miesten ottelusta:
Finaalin tilastot
Finaalin kuvakavalkadi
Cup-finaalin tunnetila maistui konkarille tappiosta huolimatta: ”Näitä fiiliksiä ehti kaivata”
Viikinki-luotsi harmitteli tehottomuutta: ”Happee käytti maalipaikat paremmin”
Tuomas Turunen voitti vihdoin maski päässä: ”Sählyn pelaaminen on taas helvetin hauskaa”
Mestarivalmentaja suitsutti suojattejaan ja tuomareita – ”Sopivaa hulluutta”

Naisten finaalin jutut:
Classicille toinen peräkkäinen Suomen cup -pysti – kapteeni ja maalivahti voiton takuunaisina
NST-valmentaja harmitteli tehottomuutta: ”Tänään ei tosiaan uponnut”
Classic-hyökkääjän vahva vire jatkui cupin finaalissa: ”Pelaaminen tuntuu tällä hetkellä melko helpolta”