Helsingissä nähtiin hurja kiri, Happee joutui nöyrtymään tasapeliin – katso lauantain salibandytulokset

Kuva: Salibandyliiga

Salibandyn pääsarjoissa riitti lauantaina vilskettä. Ohjelmassa oli yhteensä tusinan verran kamppailuja, kaksi miesten liigassa, kuusi miesten Divarissa ja neljä naisten liigassa.

Lauantain yllättävin kiri nähtiin Helsingin Pasilassa, kun M-Team onnistui miesten liigassa nousemaan 6–6-tasapeliin kovavireistä Happeeta vastaan. Happee johti parhaimmillaan jo 6–2, mutta M-Team naputteli viimeisen kuuden peliminuutin aikana neljä osumaa.

Viimeiseksi jääneen 6–6-maalin viimeisteli tehot 2+1 iskenyt M-Teamin Riku Reunamäki. Eniten pisteitä rohmusi ottelussa Happeen Peter Kotilainen 1+3-tehoillaan.

Miesten liigan toisessa ottelussa Tapanilan Erä ja Oulun Luistinseura mättivät ison läjän maaleja. Vierailija OLS kiri johdon kolmesti kiinni, mutta ratkaisevaksi osumaksi Perttu Puskan ajassa 56.54 tekemä 7–6-maali. Erä iski kahdesti vielä tyhjään maaliin oululaisten hakiessa lisäosumia. Olli Kinnusen tekemän kavennus viimeisillä sekunneilla ei riittänyt nostamaan OLS:aa pisteille, ja voitto kirjattiin Erälle maalein 9–7.

Turun Palloseura kiri eroa umpeen naisten Salibandyliigan kärkipäähän, kun se otti kotonaan tärkeät pisteet Lappeenrannan NST:ltä. Kovassa pistevireessä läpi kauden ollut TPS-hyökkääjä Jenna Saario iski tehot 2+3 turkulaisten voittaessa numeroin 9–5. Lisäksi Sofia Leino osui neljästi NST:n maaliverkkoon.

NST:ltä puuttuivat ottelusta maajoukkuenaiset Tiia Ukkonen, Jonna Mäkelä, Mia Karjalainen ja Marianne Hannonen.

Miesten Divarin Blue Foxin ja ÅIF:n välisessä kamppailussa voitto ratkesi erikoisella tavalla. 3–3-tasatilanteessa ÅIF:n Miro Herlin sai viiden minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää vajaat viisi minuuttia. Blue Fox ei onnistunut kuitenkaan hyödyntämään ylivoimaa, ja ajassa 56.50 vieraiden Mikko Piippo iski alivoimamaalin, joka jäi samalla ottelun viimeiseksi osumaksi. ÅIF nousi voitolla Blue Foxin ohi sarjataulukon kolmannelle sijalle.

Pääkallo.fi kertoo otteluista lisää illan aikana.