Juniorit

Helsinki Floorball Cupissa Suomen ennätys – mukana 6000 pelaajaa ja yli 300 joukkuetta

01.01.
2016
0 Kommenttia
1
Juniorit
Kuva: HFC

Kuva: HFC

Tammikuun 2. päivänä käynnistyy Suomen suurin kansainvälinen salibandytapahtuma, Helsinki Floorball Cup (HFC). Turnaukseen osallistuu 6000 pelaajaa ja 317 joukkuetta. Joukkuemäärä on uusi Suomen ennätys.

Tapahtuma liikuttaa kaikenikäisiä ja -tasoisia pelaajia. HFC kerää joukkueita ympäri maata, pelkästään kouluikäisiä juniorijoukkueita saapuu noin sadasta eri kaupungista ja kuuden päivän aikana pelataan lähes 1000 ottelua. Kansainvälisyyttä tapahtumaan tuovat ulkomaiset joukkueet, joita tulee kuudesta eri maasta.

HFC pelataan kahtena eri viikonloppuna, kun A-F juniorit pelaavat turnauksen 2.-4.1.2016 aikana ja aikuiset puolestaan 8.-10.1.2016.

Turnaus järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2004 ja se on 12 vuodessa kasvanut maamme suurimmaksi salibandytapahtumaksi. HFC-tapahtuman järjestäjän Arena Center Oy:n toimitusjohtaja Petteri Bergman on tyytyväinen tapahtuman kehitykseen.

– On hieno nähdä, kuinka salibandy on kehittynyt Suomessa ja turnauksemme tarjoaa mahdollisuuden kaiken tasoisille ja -ikäisille pelaajille olla mukana ja kokea suuren kansainvälisen urheilutapahtuman tunnelma. Tämän vuoden uutuutena tarjoamme myös osan nuorten finaaliotteluista selostettuina suorina verkkolähetyksinä, Bergman iloitsee.

Helsinki Floorball Cup järjestää myös mittavan #EiKiusata–kampanjan yhteistyössä Suomen Salibandyliiton, kansainvälisen lajiliitto IFF:n ja Valon kanssa.

– Tapahtuman järjestäjinä haluamme tuoda tänä päivänäkin nuorten keskuudessa ajankohtaisen kiusaamisteeman entistä voimakkaammin esille #EiKiusata-kampanjamme avulla, sillä uskomme, että paras tapa tuoda tämä tärkeä esille on tehdä se harrastuksen kautta, Bergman toteaa.

Suomen salibandymaajoukkueen hyökkääjä Tero Tiitu toimii kampanjan keulakuvana. Tiitu tunnetaan taitavana joukkuepelaajana ja on loistava esimerkki kaikille nuorille kannustavan ilmapiirin luojana.

– Nuoret tarvitsevat inspiroivia, aitoja ja hyvän elämän puolesta puhuvia esikuvia, joihin voi jollain tavalla samastua. Urheilijaesikuvana on näytettävä esimerkkiä siitä, millainen on kova urheilija sekä vastuullinen ja toisia kunnioittava kansalainen. Kiusaaminen ei ole vastuullista eikä toisen kunnioittamista, Tero Tiitu kertoo.

Lisätietoa: http://www.hfc.fi

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.