Divarit

Hurjassa iskussa oleva pörssikärki Ville Lastikka ei hyydy – ”Intti on tietysti syönyt voimavaroja”

12.01.
2016
0 Kommenttia
8
Divarit
Ville Lastikan hiustyylin on tänä syksynä määrittänyt armeija. Pistetahti on kuitenkin pysynyt tehokkaaana. Kuva: Jari Turunen

Ville Lastikan hiustyylin on tänä syksynä määrittänyt armeija. Pistetahti on kuitenkin pysynyt tehokkaaana. Kuva: Jari Turunen

Kausi on edennyt miesten Divarissa jo yli puolen välin. Pistepörssiä tutkaillessa ensimmäisenä nimenä silmiin osuu tuttu hyökkääjä – kärkipaikkaa pitää viime kauden tapaan hallussaan Hämeenlinnan Steelersin laitahyökkääjä Ville Lastikka. Kovista tehopisteistä huolimatta kausi on ollut hänelle itselleen erilainen.

Sarjassa toisena oleva Steelers teki menneenä viikonloppuna yhden kauden raskaimmista reissuista, kun se kohtasi lauantaina Limingan Niittomiehet ja sunnuntaina Kellon Lyönnin Oulussa. Viikonlopun saldoksi jäi täydet neljä pistettä.

– Pelillisesti pystyimme parantamaan koko ajan. Eilisessä ottelussa (LNM) oli vähän huonoa tekemistä, vaikka saimme kairattua siitä voiton. Nyt sitten paransimme jonkin verran peliä, ja saimme vietyä pelitapaa eteenpäin. Neljä pistettä on tärkein asia tältä reissulta, summasi Lastikka viikonloppua tuoreeltaan KeLy-voiton jälkeen.

19-vuotias hyökkääjälahjakkuus on kuluvalla kaudella iskenyt pallon 25 kertaa maalipuiden väliin ja tarjoillut siinä sivussa 20 maalisyöttöä joukkuetovereilleen. Pistepörssissä on nyt 10 pisteen ero toisena olevaan LaSB:n Tino Nivalaan. Mikäli tahti hieman kiihtyy, voi viime kauden 71 pistettä rikkoutua.

KeLyä vastaan Lastikan ruuti kuivui hieman tavallista hitaammin. Avauserässä kotijoukkueen maalivahti Jesse Kamula torjui nuorukaisen yrityksen kolmesti lähes varmasta maalipaikasta. Toisessa erässä Steelers paransi peliään pallollisena, ja samalla myös Lastikan laukaukset alkoivat osua maaliin.

– Mielestäni emme voi missään nimessä olla täysin tyytyväisiä tähän otteluun. Huolimattomuus näkyi vähän, emmekä pystyneet toteuttamaan selkeää pallokontrollia vaihdosta toiseen.

Divarissa toisena olevan Steelersin pelissä on Lastikan sanojen mukaan vielä petraamisen varaa. Kuva: Jari Turunen

Divarissa toisena olevan Steelersin pelissä on Lastikan sanojen mukaan vielä petraamisen varaa. Kuva: Jari Turunen

– Pisteiden valossa ihan OK-suoritus itseltä, mutta en ole tyytyväinen. Puoli tuntia sellaista hiihtelyä, ja tuntui, ettei mistään uppoa. Onneksi sitten sai muutaman menemään vähän onnekkaastikin maaliin, ja samalla sai vähän päätä auki, lopulta 3+2-tehot iskenyt Lastikka tuumi.

Loppunumerot kirjattiin Steelersille lopulta maalein 3–11. Joukkue on sarjassa toisena, ja eroa
LaSBiin on kuusi pistettä. Vaikka sekä joukkueen että Lastikan peli on kulkenut, kausi ei ole ollut hänelle kevyin mahdollinen. Lastikka on samalla suorittanut varusmiespalvelusta, josta hän kotiutuu vasta kesäkuun puolivälissä.

– Intti on tietysti syönyt voimavaroja, mutta kyllä se tässä samalla menee. Pystyn jonkin verran treenaamaan joukkueen kanssa, mutta leireillä ollessa harjoittelut jäävät vähemmälle. Kyllähän se väkisinkin näkyy jaksamisessa ja terävyydessä kentällä.

Nöyränä nuorena miehenä tunnettu Lastikka uskoo Steelersin pelin parantuvan jatkuvasti kauden mittaan, ja asettaa tähtäimen kauden tärkeimpiin otteluihin keväälle.

– Tässä on erittäin paljon vielä tekemistä, mutta meillä on sellainen positiivinen nousujohteinen vire tässä. Saamme enemmän viisikkoharjoituksia treeneissä ja koko ajan rakennamme kuntoamme kohti playoffeja.

Teillä Hämeessä on kova salibandybuumi tällä hetkellä. Aiotteko vielä pudottaa LaSB kakkoseksi?

– En tiedä pystymmekö enää runkosarjassa pudottamaan heitä kakkoseksi, mutta katsotaan sitten, kun pleijarit tulee. Siellä nähdään, kumpi pystyy ajoittamaan kuntohuippunsa sinne.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.