Divarit

Kaikkien aikojen voitto – maaliennätykset lyötiin uusiksi 27–3-murskajaisissa

10.01.
2016
15 Kommenttia
5
Divarit
Tampereen Classicin naisten liigajoukkue iski sunnuntaina Salibandyliigan maaliennätykset uusiin lukemiin. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Tampereen Classicin naisten liigajoukkue iski sunnuntaina Salibandyliigan maaliennätykset uusiin lukemiin. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Sunnuntaisesta salibandykierroksesta tuli historiallinen, kun Tampereen Classic voitti naisten Salibandyliigan ottelussa kotkalaisen Crackersin maalein 27–3. Kyseessä on miesten ja naisten pääsarjojen suurin voitto koskaan, ja samalla myös naisten Salibandyliigan maalirikkain ottelu.

Aiempi naisten liigan kotivoittoennätys oli kaudelta 2013–2014, jolloin SB-Pro voitti Kaarinan Sheriffsit 18–0. Isonumeroisin vierasvoitto oli puolestaan Erä III:n 1–23-voitto SSV:stä talvella 2006.

Myöskään miesten Salibandyliigassa ja Divarissa ei ole aiemmin nähty 24 maalin erolla tullutta voittoa.

Classicin tehokkain oli ottelussa 12 (7+5) tehopistettä iskenyt Nina Rantala. Hänestä tuli eniten tehopisteitä yhdessä ottelussa tehnyt pelaaja naisten Salibandyliigassa. Aiempi ennätys oli Mira Wickmanilla (10+1=11).

Ensimmäiselle erätauolle lähdettäessä Classic johti ottelua peräti 7–0. Tahti ei kuitenkaan hiipunut, ja Crackers sai maalihanansa auki toisen erän loppupuoliskolla, kun Petra Mussalo kavensi 15–1:een. Historialliseksi jäänyt 26–3-maali syntyi ottelun tehonaisen, Nina Rantalan, lavasta ajassa 58.43.

Tämän jälkeen Classic käytti vielä aikalisänsä ja otti kuudennen kenttäpelaajan kentälle. Kellon pysähtyessä aikaan 58.59 Rantala sivalsi ottelun viimeisen maalin, joka jäi samalla hänen ennätysmaalikseen.

Rantala nousi tehojensa myötä myös liigan pistepörssin kärkeen.

Linkit:
Ottelutilastot
Vanha mattoepisodi kyti taustalla murskajaisten taustalla – ”Se oli puoliksi kosto”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
1clas
10/01/2016
Kuitenkin kolme maalia omiin...
19-0 olisi ollut silti arvokkaampi voitto kuin omapää puhdas 0
Han
10/01/2016
Olkoonkin, että Crackers pelasi ottelun todella huonosti ja Crackers-valmennukselle tulisi antaa pyyhkeitä, niin olihan tuo melkoista lajin halveeraamista, että kuulutetaan ensimmäisen erän jälkeen asioita kuten "tasaisen vauhdin taulukolla ottelu päättyy 21-0).

Unohtamatta Classicin valmennuksen täydellistä tyylitajuttomuutta, kun otetaan lopussa aikalisä ja pelataan ilman maalivahtia vastustajan nöyryyttämistä maksimoidakseen. Tässä ei palveltu lajia - päinvastoin.
Han
10/01/2016
Lisäys: tällä keinoin ei saada minunkaltaisia satunnaiskatsojia saapumaan paikalle enemmän...
katsoja
10/01/2016
Molempien valmennus puutaheinää: Crackersin valmennus täysin pelillisesti, Classicin valmennus rikkoi palloiluetikettiä todella typerästi, kuten tuossa aiemmin mainittiin. Alkeellista touhua, kuvaa miten koko touhu laahaa takamatkalla.
Toni Lötjöselle twitter-vastaus
10/01/2016
Twitteristä: "Ja kaiken lisäksi @scclassic oli rikkonut palloiluetikettiä. Missä ne muuten lukee? #salibandy @paakallofi"

Vastaan tänne, kun ei ole twitter-tunnuksia: Palloilietiketti on vähän kuin hyvät käytöstavat, missäänhän ne eivät ole luettavissa, sillä lajin ja vastustajan kunnioittaminen on asia mikä joko on tullut vuosien kokemuksella tai sitten sitä ei ole. Näin yleinen tosiasia kun on, että mikään laki kun ei kiellä ketään käyttäytymstä huonosti. Samoin mikään sääntö sääntökirjassa ei kiellä nööyryyttämistä mutta on valintakysymys minkälaisen kuvan haluaa antaa itsestään että edustamastaan organisaatiosta, vai mitä Vellu?

On täysin eri asia pelata "täysillä ja tosissaan", verrattuna siihen että vastustajaa pyritään tietoisesti nöyryyttämään.

Ennätykset ovat hieno asia, mutta tällä tavoin tästä jäi väkisinkin huono maku suuhun.
Toni Lötjöselle twitter-vastaus
10/01/2016
...ja ei tainnut herra Lötjönen olla paikan päällä seuraamassa ottelua?
Classic
10/01/2016
Nöyryys, mikä ihana asia. Classic on osoittanut tämän päivän pelillä, että tampereella osataan tehdä maaleja ja osataan pitää kotkalaiset nöyränä. ja kuin varmuuden varoiksi, jos toinen kaatuu (saappaat jalassa tai ei) niin tämä kaatunut osataan kyllä painaa maan rakoon. Tässä ei sinänsä ole teknisesti mitään väärää, sillä kyseessä on Naisten Salibandyliiga, joka on kilpasarjoista se tasokkain ja joka Liigassa pelaa, pitää olla hivenen paksua nahkaa myös ottaa hivenen henkistä mustelmaa.

Toisaalta. Nyt monet tarttuvat tähän Classicin tempaukseen ottaa 26-3 tilanteessa maalivahti pois ja pelata ilman maalivahtia. Tämä on aina asia, jotka jo junnupeleissä herättävät intohimoa, usein tämänlaista toimintaa perustellaan:
a) Vähättely: No, pidettiin vain vähän hauskaa, ei tästä tarvitse kenenkään loukkaantua eikä ottaa nokkiinsa, mitä väliä sen oli, ottelu oli jo ohitse.
b) Harjoittelutarve: haluttiin ottelun loppuun pelata 6 vs. 5 ilman maalivahtia, niin opeteltiin sitten samalla (tekosyy jossa käytetään harjoittelun tarvetta syynä):
c) Vastustaja oli ärsyttävä. haluttiin antaa takaisin ja osoittaa heille, että viedään nöyryytys loppuun asti, niin eivät varmasti unohda.

Classic on ollut naisten liigan kiintotähti. Koko kansa ja juniorit ihailevat aina niin nopeita ja pelivalmiita Alankoja, ihan tarkokasta Pöllästä ja koko MM-kisojen jääkuningatar Nina Rantasta. Classic on täynnä loistavia pelaajia jotka toimivat ikonina ei pelkästään oman seuran junioreille vaan myös muille junioreille, joiden aikuisjoukkueet eivät pelaa liigassa.

Joten nyt kun keskustellaan nöyryyttämisestä ja siitä miksi Classic sen teki, tämä saattaa aiheuttaa pientä tahraa teflonpintaiselle Classicille. Se, että Classic rikkoi useita ennätyksiä, ei olekaan tämä huikea nostatuksen aihe, vaan tämä IM (ilman maalivahtia) syntynyt viimeinen maali luo hivenen varjoa Classicin kiiltävään kilpeen.... vai luoko sittenkään? Yleensä Classic on selviytynyt kuin ihmeen kaupalla kaikesta negatiivisesta. Se on hyvä. Jossain vaiheessa kuitenkin tämänlainen / tämänlaiset asiat, muuttavat salibandykansa käsitystä Classicista (vai muuttaako)?

ja kuitenkin, jos olisi pitänyt arvata joukkue, joka tämänlaista tekisi, niin luulen että juuri Classicilta tätä ehkä odottaisin kaikista vähiten ja ehkä kaikista eniten myös.
Manko
10/01/2016
Eli jos haetaan lopussa vielä Rantalalle sitä yhtä ennätyksestä uupuvaa pistettä ilman veskaria, niin se on vastustajan nöyryyttämistä ja huonoa käytöstä?
Immelman
10/01/2016
Pitihän se arvata, että kukkahattu-asenne sieltä pintaan tulee. Sitä se "kaikki pelaa" - hullutus sai aikaan, kun kenellekään ei saanut kilpaurheilussa tulla paha mieli. Jos kentälle tosi mielessä mennään, pitää olla valmis vastaanottamaan mitkä lukemat tahansa. Jos on huono, niin treenaamaan, niin ne muutkin tekee.
Huoh
10/01/2016
Tottakai otetaan veska pois jos on mahkut hakee enkka Rantalle. Herätystä nyt kukkahatut!
JiiK
10/01/2016
Jossain toisessa lajissa ja sarjassa tuosta olisi syntynyt joukkotappelu.
Mitä ihmettä
10/01/2016
Kyllä nyt joillakin kiristää panta päätä... Olin itse yleisössä kyseisessä pelissä ja missään kohtaa en huomannu,että Classicin naiset olisi tehnyt maaleja vain nöyryyttääkseen vastustajaa.Peli vaan kulki, syötöt meni omille ja sitä mukaa maaleja syntyi. Maalivahdin pois ottamista ei myöskään tehty vastustajan kiusaksi vaan tottakai Rantalalle haettiin ennätystä kun se oli jo niin lähellä.
Hengittäkäähän kukkikset paperipussiin nyt! Pelissä näkyi vaan joukkueiden tasoero.
Lasketaas uudestaan: 10, 12, 11...
10/01/2016
Aiempi piste-ennätys oli Mira Wickmanin 10+0=10. Tämä tiedoksi aiemmille kommentoijille.
Lasketaas uudestaan: 10, 12, 11...
10/01/2016
Täällä lukihäiriö. Pahoittelut äskeisestä, 11 pinnaahan se Wickman teki.
Lihava Piippu
10/01/2016
Kai sieltä kentälle maalia juhlimaan juoksi 27 kertaa koko joukkue ja lähisukulaiset kuten joillain joukkueilla on tapana.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.