Kärkipään joukkueen maalivahdilla harvinainen viikonloppupuhde: 73 torjuntaa kahteen otteluun

Steelers-maalivahti Jaakko Vahtokarilla riitti töitä maalillaan viikonlopun aikana. Kuva: Salibandyliiga

Steelers-maalivahti Jaakko Vahtokarilla riitti töitä maalillaan viikonlopun aikana. Kuva: Salibandyliiga
Steelers-maalivahti Jaakko Vahtokarilla riitti töitä maalillaan viikonlopun aikana. Kuva: Salibandyliiga

Miesten Divarissa toisena majaileva Hämeenlinnan Steelers haki täydet pisteet pohjoisen vierasreissultaan viikonloppuna. Limingan Niittomiehet kaatui lauantaina ja sunnuntaina hämeenlinnalaiset ryöstivät pojot Kellon Lyönniltä. Molemmat ottelut Steelersin maalilla torjuneelle Jaakko Vahtokarille viikonloppu oli työntäyteinen, sillä torjuntoja kertyi kahdesta ottelusta yhteensä 73.

Lauantaisessa ottelussa Vahtokari torjui 41 kertaa joukkueensa maalilla, ja selän taakse pallo upposi kuusi kertaa. Steelers voitti sunnuntaina KeLyn selvästi 3–11, mutta maalivahti sai venyttää itsensä pallon tielle 32 kertaa.

Viikonlopun torjuntaprosentiksi muodostui näin ollen 89%. Vastavat torjuntamäärät ovat melko harvinaisia sarjan kärkijoukkueen maalivahdille.

Vahtokari on pelannut tällä kaudella kahdeksassa runkosarjaottelussa, joissa hän on torjunut pallot 82,28 prosenttisesti.

2 comments

  1. Vahtokarin kamat pitäis mittauttaa, oxdogin vermeen, paljon löysää kainaloissa. (onko muuten mitään maksimia veskan kamoille?)

  2. Olisi todella hienoa saada maalivahtien torjunnoista kooste kuten maaleistakin. Eikö liitto voisi käyttää tähän harjoittelijoita/siiviilipalvelusmiehiä kun liigapelitkin ja vissiin divarikin on videoitava. Saataisiin vähän katseltavaa myös veskojen työskentelystä ja nähtäisiin niitä hienoja torjuntoja. Harmi vain että nykyisin nämä tilastot eivät pidä ihan paikkansa sillä mukaan lasketaan paljon pelkkiä kiinniottoja. Käytäntö on sekavaa eri puolilla valtakuntaa eikä virheitäkään korjata jos näppäilee tilastoon väärin. Liiton väki voisi sitten korjata merkinnät jolloin niihinkin voisi saada luotettavuutta, kun niillä näkyy olevan kuitekin jokin merkitys. Koittakaa videoeditorit joukkuissa nyt saada maalikoosteisiin ainakin 5 torjuntaa per veska maalien lisäksi, saadaan tälläkin näkyvyyttä lajiin. Vahtokarille tsemppiä tuleviin matseihin.