Liigat

Kun liigavalmentajalle napsahti neljän kuukauden toimitsijakielto – fläppitaulu pääosassa

28.01.
2016
1 Kommentti
5
Liigat
Kuvakaappaukset: MTV3 & Yle

Kuvakaappaukset: MTV3 & Yle

Muistatko vielä tämän herkullisen salibandytarinan? Pääkallo.fi:n uuden juttusarjan ensimmäinen artikkeli käsittelee yhtä erikoisimmista miesten Salibandyliigan konfliktitilanteista. Kyseessä on tapaus, josta hämeenlinnalaisen RuRun (Ruunien Ruunat) valmentaja Toni Järveläinen nappasi itselleen peräti neljän kuukauden toimitsijakiellon.

Tämä rikkomus sattui aivan viime vuosituhannen loppumetreillä, tiistaina 16.11.1999 pelatussa Happee–RuRu-ottelussa. ”Tempauksesta” löytyi ainakin Ylen ja MTV3:n artikkelit samaiselta viikolta.

Yle kertoi tapahtumien kulusta seuraavaa:

– Toni Järveläinen löi kädellään tai siinä olleella esineellä maalin tehnyttä Happeen pelaajaa päähän tämän juostessa vierasjoukkueen vaihtoaition ohi. Järveläinen kertoi protestoineensa tuomaritoimintaa ja huitaisseensa Happeen Mikko Jokelaa vahingossa muovitaskulla.

Ottelun tuomarit eivät nähneet temppua tuoreeltaan. MTV3:n Tulosruutu näytti sen kuitenkin keskiviikkoiltana televisiossa. Seuraavana aamuna Järveläinen pääsi puolustelemaan tekojaan samaisessa ohjelmassa:

– Käännyin pelaajiin päin jolloin taulu osui, Järveläinen ilmaisi oman kantansa.

Silloinen SSBL Oy:n toimitusjohtaja J-P Anttila oli kuitenkin tapauksesta täysin eri mieltä.

– Ei se vahingolta näytä, vaan tahalliselta teolta, Anttila arvioi MTV3:lle.

Järveläiselle määrättiin tilanteesta lopulta pelikielto, joka päättyi 18.3.2000. Vaikka tilanteessa vältyttiin henkilövahingoilta, niin kurinpitoryhmä katsoi, että päähän kohdistuneen iskun seurauksena olisi voinut käydä huonomminkin. Tapauksesta oli myös selkeä videotallenne, joka auttoi tuomion langettamisessa.

Toni Järveläinen.

Toni Järveläinen.

Kuriositeettina mainittakoon, että nykypäivään nähden tuomio tuli varsin nopeasti. Järveläisen pelikielto julkaistiin torstaina 18.11, eli kaksi päivää ottelun jälkeen.

Järveläinen ei ole jättänyt kylmäksi myöskään myöhemmällä valmennusurallaan, niin hyvässä kuin pahassa. Menestyksekkään ja intohimoisen valmennuksen lisäksi otsikoita on riittänyt. Muun muassa kaudella 2013-2014 West Coast Sheriffsien valmentaja tuomittiin yhden ottelun toimitsijakieltoon naisten Salibandyliigan ottelun yhteydessä laukomiensa kommenttien vuoksi. Tapauksesta on myös Pääkallo.fin artikkeli.

Järveläinen on toiminut myös Pääkallo.fi:n bloggaajana yllä olevaan tapaukseen viitaten nimellä ”Mr Fläppitaulu”. Räiskyvän persoonan kannanotot olivat vahvoja ja niitä kommentoitiin paljon. Järveläinen vaikuttaa edelleen Sheriffsien organisaatiossa moninaisissa

Pääkallo.fi aloittaa täysin uuden juttusarjan, jonka ensimmäinen osa tämä artikkeli on. Jatkossa joka torstai ilmestyy #takaisinheittotorstai-hengessä artikkeli, joka käsittelee salibandyn historiallisia ja merkittäviä tapahtumia. Tiedätkö sinä hyvän salibandytarinan? Vinkkaa siitä meille. Parhaimmat ja mehukkaimmat tarinat päätyvät Pääkallo.fi:n sivuille. Vihjeen voit lähettää osoitteeseen vihjeet(a)paakallo.fi.

Lue myös:
Uusi artikkelisarja alkaa – Pääkallo.fi pureutuu salibandyn historiaan tarinoiden avulla

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Tieto
30/01/2016
Sattuuhan noita. Osumia. Onneksi media ei ollut näin aktiivista viime vuosikymmenen alkupuolella.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.