Lahden Suurhallissa upea yleisömäärä cup-välierässä – liigajoukkue runnoi divarikärjen

Kuva: Joel Siltanen

Kuva: Joel Siltanen
Kuva: Joel Siltanen

Loppiaisena päästiin nautiskelemaan huippusalibandystä yhdellä, poikkeuksellisella paikkakunnalla. Liigajoukkue Viikingit Helsingistä ja lammilainen divarijoukkue LaSB veivät yhteistyössä Viikinkien kotiotteluksi merkatun Suomen cup -välierän Lahden Suurhalliin.

Vieminen toiseen kaupunkiin kannatti, sillä yleisömäärä oli komea. Lahden Suurhalliin oli saapunut paikan päälle 1583 katsojaa.

Itse ottelussa ei jäänyt epäselvyyttä voittajasta. Liigan kestomenestyjä Viikingit runnoi Divaria johtavan LaSB:n lukemin 11–2. Ottelun tehokkain oli Viikinkien kolmosketjun viilettäjä Jani Hyytiäinen, joka summasi tehot 3+2.

Viikingit kohtaa Suomen cupin finaalissa Happeen. Suomen cupin finaalitapahtuma pelataan Jyväskylässä tammikuun 30. päivä.

Pääkallo.fi kertoo lisää ottelusta illan aikana.

Linkit:
Viikingit–LaSB-ottelun tilastot
Viikingit pelaa Cupin kotiottelun Lahdessa – ”Todellinen urheiluteko”
Huhuille vahvistus – Suomen Cupin finaalit pelataan Jyväskylässä

12 comments

  1. Nyt voidaan lopettaa itku SSV:n pelien yleisömääristä!

  2. Laittoi Viikingit samalla taas hieman realismia jokavuotisille ”se ja se divarijunnu maajoukkueeseen” huutelijoille…

  3. Itku voidaan lopettaa ja seura voisi tehdä asialle jotain, sillä onhan 200 katsojaa aika vähän.

  4. Mj katsoitko peliä ollenkaan? Rasmus Kainulainen käytti Laxia, Stenforssia ja muita mj-miehiä kulmassa niin etteivät he rikkomatta palloa pois saaneet. Liigan ja divarin viimeistelyprosentti oli kyllä jäätävän erilaista luokkaa..

  5. Kieltämättä Rasmus vei muutamat puikot MJ-pelaajilta kulmissa, mutta eipä niistä mitään iloa ollut joukkueelle. Tuli lähinnä mieleen joku höntsäliigan peli, missä tärkeintä on viedä ensin puikot ja sitten ehkä yrittää maalia. Kaikesta huolimatta LaSB:lla oli todella taitavia yksilöitä, mutta joukkuepeli (avaus, karvaus, hyökkäysalueen hyökkäyspeli jne.) aika pahasti Viikinkejä jäljessä.

  6. Kimmolle. Katsoin peliä. Jani Hyytiäinen taisi tehdä jotain muutakin kun viedä parit puikot kulmassa (oisko ollut 3+2?) ja hänelläkin on vielä valtavasti matkaa mj-tasolle… Lasbilla on toki taitavia yksilöitä, mutta maajoukkuetaso on vielä toistaiseksi todella kaukana. 3-5 vuoden

  7. Jatkuu edelliseen… 3-5 vuoden päästä ehkä mahdollista muutaman kaverin osalta kovalla duunilla ja hyvissä joukkueissa harjoitellen.

  8. Alasarjat ovat täynnä pelaajia, jotka pystyvät puikottamaan mj tason pelaajia yksittäisissä tilanteissa. Liigatason/maajoukkuetason pelaaja ei määrity yhdessä kulmassa voitetussa näyttävässä kikassa vaan kaikessa muussa. Esimerkkinä toimikoot SSV:ssä vielä viime kaudella pelannut Juho Järvinen. Todennäköisesti parempi hyökkääjä/maalintekijä kuin yksikään LASBin ”super”junnuista tulee ikinä olemaan. En nähnyt, että olisi vienyt koskaan puikkoja vastustajalta. Teki kyllä muuten aika lailla kaiken oikein hyökkäyspäässä.

  9. Toivottavasti palaa kotiin pelaamaan. Nostaisi joukkueen uudelle tasolle.

  10. Rasmus ja Justus pelaavat väärässä sarjassa. Vasta kun pelaavat liigassa ja saavat rutiinia voidaan puhua maajoukkue paikasta.

  11. Eihän Julle tainnut koskaan ees harhauttaa normaalisti, siis ilman puikkoja? Kerran veti en muista missä pelissä n. puolesta kentästä, hyvä että kohoamalla meni maalia kohti:-). Ja sitten kun kattoo kaverin maalimääriä, ei juma, varmaan paras suomalainen boxi pelaaja ikinä–> kanttijaakot ei paljoa osaa tuolla tehä hommia. Eli pisteet todellakin Lammin suuntaan….