Ulkomaat

Maailman kallein pelaaja palaamassa Ruotsiin – raukeaako ”elinikäinen sopimus”?

14.01.
2016
1 Kommentti
3
Ulkomaat
Kim Nilsson on palaamassa Ruotsiin, mutta osoite on epävarma. Kuva: perwiklund.se

Kim Nilsson on palaamassa Ruotsiin, mutta osoite on epävarma. Kuva: perwiklund.se

Salibandymaailman kärkipelaajiin kuuluva Kim Nilsson pelaa nyt viimeistä kautta kahden vuoden lainasopimuksestaan Sveitsin pääsarjan Grasshopper Zürichissa, joten ”elinikäisen sopimuksen” AIK:n kanssa tehneen odotettiin palaavan joukkueen riveihin kauden 2016-2017 alussa. 27-vuotias hyökkääjä on nyt kuitenkin neuvotellut myös Ruotsin Allsvenskanin etelälohkossa pelaavan FBC Kalmarsundin kanssa.

27-vuotias, Öölannin saarella syntynyt hyökkääjä, kommentoi 24Kalmar.se:n haastattelussa tilannetta:

– Olen puhunut Kalmarsundin johdon kanssa, mutta mikään ei ole varmaa. Pohdimme perheen kanssa tulevaisuutta ja teemme päätöksiä lähiaikoina, mutta pelaan joka tapauksessa Ruotsissa ensi kaudella. Haluan punnita eri vaihtoehtoja, mutta olen kiinnostunut Kalmarsundissa pelaamisesta, mikäli seura pystyy vastaamaan ehtoihini.

Ruotsin Superliigassa tällä hetkellä kuudentena olevan AIK:n urheilutoimenjohtaja Erik Bjerlestam toteaa Innebandymagazinet.se-sivuston haastattelussa:

– Nilssonilla on elinikäinen sopimus AIK:n kanssa, mutta voimme toki neuvotella. Tässä on kyseessä yksi maailman parhaista pelaajista, joten puhuttaisiin ennätyssummista. En osaa sanoa tarkkaa summaa, mutta en usko, että millään salibandyseuralla on käytettävissään niin suuria varoja, että suostuisimme siirtoon.

– Ymmärrän, että Nilssonilla on yhteyksiä kotiseutunsa joukkueeseen, mutta odotamme hänen palaavan AIK:hon ensi kaudeksi.

Lue myös

24Kalmar.se: Bomben: Kim Nilsson nära FBC: “Vi förhandlar”
Innebandymagazinet: Kim Nilsson om Kalmarsund: ”Vi förhandlar”
Innebandymagazinet: ”Då pratar vi rekordsummor”
Tähtipelaajan uran loppusävelet selvillä – Nilsson jatkaa AIK:ssa kauden 2020-2021 loppuun
Vuoden kovin pelaajasiirto – ruotsalaistähdestä maailman parhaiten palkattu salibandynpelaaja?

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
harjulainen
14/01/2016
Ei halua sotkea ketjua, mutta muutkin jättäneet toiveita Pääkallolle, että se käsittelisi avoimesti Pohjois-Karjalassa olevia riitoja, jotka huojuttavat alueen suurinta junioriseuraa eli Lebaa jonka tavoitteena on myös nousta miesten divariin. Seura on jakautunut kahteen leiriin toisessa toiminnajohtaja elämäntyökseen johtanut ja nollista leban aikanaan luonut Markus Holopainen. Pidetty sinettiseurakehittäjä. Taas toinen kuppikunta muodostuu vanhan Josban salibandyikonin valmennuspäällikön Juri Jolkkosen ympärille. Kulmikas ja äärimmäisen kilpailullinen menestyksellisesti edusutusjoukkuetta oman toimen ohella luotsannut jolkkonen on haastanut Leban muutokseen. Vasta pidetty ylimääräinen kokous, jossa holopaisen tarkoituksena oli laittaa johtokuntaa uusiksi, heittikin hänet pellolle. Kokouksen laillisuudesta keskustellaan koska äänestämään paikalle oli marssitettu edustusjoukkueen pelaajia. Ikävät kärhämän ovat syksystä riipineet seuraa, ja agressiot ovat käsin kosketeltavia. Paikallinen sanomalehti karjalaisen uutisoi eilen isosti riidoista ehkä hieman Holopaisen leiriä kompaten. Nämä ei ole pikkujuttuja vaan kyseessä on ihmisten duunipaikat.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.