Maajoukkueet

Mika Kohonen MM-karsintoihin – kuopus ponnisti Divarista maajoukkueeseen

13.01.
2016
25 Kommenttia
2
Maajoukkueet
Mika Kohonen, 38, nähdään Suomen MM-karsintajoukkueessa. Kuva: Salibandyliiga

Mika Kohonen, 38, nähdään Suomen MM-karsintajoukkueessa. Kuva: Salibandyliiga

Suomen miesten salibandymaajoukkue karsii paikasta MM2016-kisoihin 3.-7. helmikuuta Tallinnassa pelattavassa karsintaturnauksessa. Suomen valmennusjohto on nimennyt 20 pelaajaa käsittävän joukkueen.

Joukkueen kuopus ja ensikertalainen on 18-vuotias Rasmus Kainulainen, joka kuului viime keväänä U19 MM-kultaa voittaneen Suomen ikäluokkamaajoukkueen kantaviin voimiin ja valittiin turnauksen MM-tähdistöön. Hän tulee ainoana Salibandyliigan tai Ruotsin ja Sveitsin pääsarjojen ulkopuolelta. Kainulainen edustaa Divarissa pelaavaa Lammin Salibandya.

Samana vuonna, jolloin Kainulainen syntyi (1997) debytoi miesten maajoukkueessa Mika Kohonen, 38, joka nähdään myös karsintoihin osallistuvassa Suomen maajoukkueessa.

Suomi (maailmanranking 2) pelaa Euroopan lohko 2:ssa, jonka muut osallistujat ovat Viro (8), Tanska (12), Itävalta (23) ja Alankomaat (28).

Suomen MM2016-karsintaottelut
3.-7.2. Tallinna, Technical University Sportshall

Ke 3.2. 16 Itävalta – Suomi
Pe 5.2. 19 Suomi – Tanska
La 6.2. 13 Suomi – Alankomaat
Su 7.2. 13 Viro – Suomi

Euroopan-lohkoista (4 kpl) lopputurnaukseen pääsee kaksi parasta maata jokaisesta lohkosta ja kaksi parasta kolmanneksi sijoittunutta lohkojen välisessä vertailussa.

Kaikkiaan MM2016-karsintoihin osallistuu 33 maata. Uusina maina mukana ovat mm. Islanti ja Thaimaa.

Kaikkien karsintalohkojen osallistujamaat ja otteluohjelmat näet täältä.

Yhdennettoista miesten MM-kisat 3.-11.12.2016 järjestää Latvia ja kisakaupunkina toimii Riika. MM2016-lopputurnaukseen kelpuutetaan 16 maata. Latvia pääsee kisojen järjestäjämaana mukaan ilman karsintaa. Otteluja pelataan kahdessa hallissa (Arena Riga ja Olympic Sports Centre Riga).

Suomen joukkue:
Suomen maajoukkue valinnat

Teksti: Salibandyliiton tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Jaa
13/01/2016
Maajoukkueemme ikonisin pelaaja on eittämättä Mika Kohonen.
Ajallaan oli huikea pelaaja ja arvostukseni hänen uraansa ja saavutuksi kohtaa on suunnaton.
Mutta miksi maajoukkueen valmennus ei voi tajuta samaa mitä Ruotsissa tajuttii viimekauden jälkeen, vaikka pää ja ajatus olisi tikissä, jalka ei vain riitä enää huipputasolle. Miksi jääkiekko maajoukkueessa ei nähdä enää Jutilaa tai vaikka Tikkasta?
Ensikertalaisista...
13/01/2016
"Uusina maina mukana ovat mm. Islanti, Thaimaa ja Jamaika."

Jamaika oli itse asiassa mukana jo viime kerralla. http://www.floorball.org/default.asp?kieli=826&id_sivu=621&alasivu=621
Joo
13/01/2016
Koska Mika Kohonen on edelleen 4 vuotta nuorempi kuin Teemu Selänne silloin kun hänet valittiin Sotshin olympiaturnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.
Kasa
13/01/2016
"Mutta miksi maajoukkueen valmennus ei voi tajuta samaa mitä Ruotsissa tajuttii viimekauden jälkeen, vaikka pää ja ajatus olisi tikissä, jalka ei vain riitä enää huipputasolle."

Oletko oikeasti sitä mieltä, että tässä karsintaturnauksessa on kyse huipputasosta? Tässä ei ole missään nimessä kyse huippusalibadystä, vaan lähinnä lajin esittelystä Suomen ja Ruotsin ulkopuolisille ihmisille. Tällaisissa tapahtumissa on varsin loogista roikottaa mukana vanhojakin legendoja. Huipputasolla pelataan sitten "MM"-finaalissa Ruotsia vastaan, jolloin voidaan laittaa absoluuttisesti parhaat kentälle.
Espoo
13/01/2016
Kettusen mielestä yksikään öljymies ei ansaitse maajoukkuepaikkaa, eikä valmentajana Ahtiainen.
Hyvä näin, nyt Oilers voi keskittyä loppusarjaan joukkueena. Ja erikoinen syrjiminen kasvattaa vaan joukkueen yhteishenkeä.
Kettusen palkinto kohoselle, voi hyvin kaunistella tilastojaan mättämällä maaleja B- sarjan joukueita vastaan.
Kainulainen on ikänsä puolesta postiivinen valinta mutta ei todennäköisesti edes mahtuisi öljymiesten pelaavaan kokoonpanoon tällä hetkellä.
Nimeni
13/01/2016
Entä jos kyseessä on juuri Ahtiaisen taktikointia? Jättää jollakin verukkeella omat pojat pois joukkueesta ja kotiin lepäämään. Tavallaan fiksu veto jos näin olisi vaikka kyllä tähän porukkaan olisi varmasti muutama ukko Espoosta mahtunut.
Kettusen lista
13/01/2016
Tuo on sen tason turnaus, että siellä voisi hyvin olla vaikka puolet divarista ja silti mentäis jatkoon. Tuo porukka on nyt pyörinyt tuollaisena mjssa hetken aikaa, viimeksi nähtiin ettei tulos ollut hääppöinen. Mielestäni joukkue ei ole tasapainoinen, ei löydy tutkapareja, jotka pystyisivät rakentamaan maalipaikkoja. Sen sijaan löytyy vanhoilla meriiteillä Sveitsin snaippereita, ikään kuin se sarja olisi maailman ykkönen. Ja tällä hetkellä Kotilainen pelaa sellaista peliä, jossa ketju on Kotilaista varten, mutta Kotilainen ei ole ketjua varten. Hyvän pelikäsityksen omaavia pelaajia tarvittaisiin enemmän kuin pelkkiä takatolpan Taaveja. Ja Kohonen ei istu maailman nopeimpaan salibandyyn, mutta Kettusen salibandyyn varmaan.
Kettusen listalle
13/01/2016
Täällä taas rannalle jääneet ja niiden lähipiiri itkee. Hyvät valinnat, ehkä Lastikkaa ja Raikamoa olisin kokeillut mutta muuten parhaat ovat tässä.
Edelliselle
13/01/2016
No ei todellakaan ole tippa linssissä. Mielestäni tuo porukka ei ole kilpailukykyinen ainakaan Ruotsin kanssa ja ehkäpä ei Sveitsinkään. Ei yhtenäinen eikä tasapainoinen ja silloin ei voi voittaa. Jos mestaruus tuolla jengillä tulee, nautin hatullisen mämmiä.
Jymy
14/01/2016
Mitä mestaruutta tolla jengillä ollaan menossa voittamaan?

Vienola, Perttilä, Karjalainen, Pekkola, Huttunen, Freudentahl, Karppanen, Salo, Punkari, Tähkä ja maaliin Heikkinen. Kävelyhöntsällä jatkoon karisnnoista. Jukka Tammi matkanjohtajaksi ja varaveskaks niin ei tule tylsää. Jymy valmentajaksi.
Tieto
14/01/2016
On siellä seassa hyviäkin pelureita. En pääse kuitenkaan kartalle miten Kettunen rakentaa mestarijoukkuetta. Onko tuossa jokin linja? No Kettunen voi huippukoutsien saunaillassa ottaa oluen. Ei ansaittua, mutta onhan siellä tarjolla. Ja voi kivasti vaihtaa näkemyksiä Dettmanin kanssa. Ja antaa Rautakorvelle konsultaatiota miten oikeasti motivoidaan pelaajia ja löydetään sopiva pelitapa. Joulukuusi! Miten hei oikeasti voi maajoukkueen tärkein tyyppi olla noin pihalla?
Rokka
14/01/2016
Joukkueen keski-ikä on 27,8v
Ehei, Kettunen. Nyt te olette vallan erehtyneet. Aijai pojaat. Ei sotaa näin käydä...
maaluda
14/01/2016
Korjaus: sen tason turnaus, että kaikki pelaajat vosivat olla 2.divarista ja jatkoon mentäisiin kirkkaasti. Mitä järkeä järjestää tällaisia karsintoja, laskevat lajin arvostusta.
Kettu
14/01/2016
Oli minkä tahansa tason turnaus edessä pitäisi mielestäni maajoukkueessa kaikki toiminta olla sillä tasolla, että tähtäin on MM-kulta seuraavissa kisoissa. Vaikka matkaa on vielä ja nyt on vain karsinnasta kyse, ei sinne ole mitään järkeä ottaa yhtäkään turistia mukaan.

Ko joukkueessa noita turisteja on muutama liikaa. Ja Kohoselle kiitos kaikesta, mutta nyt olis jo aika lopettaa...ainakin maajoukkuetasolla.
Saq
14/01/2016
Juu olis hynystä casperia oscaria..onhan se fakta et pitäis koutsi vaihtaa mut saisko siltikään sitä mm-kultaa ni toinen juttu..tällä hetkellä ruotsi on vaan vähän karussa pelaajarinramalla
Katsoja
14/01/2016
Joukkue on valmentajan näköinen, valitettavasti. Milloin salibändyliiton johto tähän herää vai ovatko he myös samalla linjalla. Jos näin on niin sitten ongelma on vielä suurempi..
Jake
14/01/2016
Täällä taas valitetaan jo etukäteen valinnoista. Only in Finland. Mikään ei ole hyvin, mikään eil kelpaa. Tällä hetkellä ei Suomella edes ole samanlaisia valovoimaisia tähtiä kuin Kettusen johdolla Suomi pelasi viime kisoissa finaaleissa eikä ollut kaukana voittokaan. Karsinnat ja MM-kisat on ihan eri asia ja keskitytään nyt ensin näihin.
Jeah right!
14/01/2016
Ei välttämättä tarvita valovoimaisia tähtiä, vaan joukkue, joka toimii yhteen, ja tietty toimiva taktiikka. Tuo lienee se porukka pääpiirteissään, joka on varmaan tarkoitus kisoihin viedä, pienillä viilauksilla ehostettuna. Tuossa vaan hyppää silmille se, että siinä on paljon pelaajatyyppejä, jotka ovat snaippereita yms. eikä niinkään älykkäitä pelinrakentajia, jotka hallitsevat pallon, näkevät kentän ja voittavat kaksinkamppailut, antavat sen laatusyötön ja pystyvät siten pelaamaan kavereille ne maalipaikat. Ilman muuta odottaisi myös lisää pallollista osaamista alakertaan, tyyliin Holopainen ja onhan niitä muitakin. Pelaajavalinnoissa pitäisi uskaltaa rohkeammin uudistua, aistia " ns. päivän/vuoden kuntoa", roolittaa ja ennen kaikkea olla ylivalmentamatta. Nyt tuossa minusta palataan suurelta osin tuohon tuttuun ja turvalliseen eläkepaikka-ajatteluun ja samat jampat kuin ennenkin siellä pääpiirteissään häärii, kun kisat alkaa. Toisaalta tuostakin jengistä lähtisi paljon enemmän irti, jos sitä ei ylivalmennettaisi, niin että kaverit uskaltaisivat oikeasti pelata omilla vahvuuksillaan. Jotenkin se luovuus kisoissa aina häviää ja kangistutaan pelaamaan ylivarovaista safetya ja kyykkimistä, missä luovuudella ja momenttumien hyväksikäytöllä ei ole sijaa. Ruotsalaiset pelaavat paljon vapautuneemmin, ja niin pelaa Sveitsikin. Sillä on iso merkitys. Ja Mikan tilanne käsittääkseni on se, että mitään todistettavaa ei enää ole, hän voisi ihan hyvin suurella sydämellä lajia pelaavana loppupeleissä luovuttaa paikkansa jollekin tulevaisuuden lupaukselle.
Katsoja
14/01/2016
Jakelle:
Haluatko tappaa keskustelun? Salibandyn maajoukkueesta keskustellaan täällä Suomessa todella vähän ja ehkä juuri siksi joukkueen saama julkisuus ja suosio on vaatimatonta. Vertailuun kannattaa ottaaa valtalajit kuten jalkapallo tai jääkiekko täällä Suomessa tai miten arvostellaan jalkapallon majoukkuetta Saksassa, Ruotsissa, Etelä Amerikassa, ja varsinkin Italiassa. Aika pientä on pöhinä vielä salibandyssä,
Only In Finland?
Boris
14/01/2016
"Kainulainen on ikänsä puolesta postiivinen valinta mutta ei todennäköisesti edes mahtuisi öljymiesten pelaavaan kokoonpanoon tällä hetkellä." Hyvä vitsi :D

Kuka sieltä öljymiehistä olisi nyt niin selkeä valinta? Hänninen tulisi mieleen, mutta kaveri on loukissa. Tyhjää lyö sen jälkeen...
JiiK
14/01/2016
Eikös tuo Moilanenkin ole ollut tällä kaudella aika pihalla? Vai onko meininki muuttunut syksystä? Kivilehtokin koosteiden perusteella koppailee miinuksia lähinnä...
Borikselle
14/01/2016
Jesperi Lindfors pelaa niin väkevää kautta, että hänen soisi pääsevän tähän remmiin mukaan. Ei meinaa jää fyysisistä ominaisuuksista kuten osalla Oilerspojista. Kenet noista nyt valituista pakeista hän sitten syrjäyttäisi on vaikea sanoa, ehkä Hakosen/Kivilehdon.

Jesperin lisäksi mainitsemasi Hänninen, Pfitzner, Raikamo ja Kaltiainen kuuluisi vähintään 30 miehen rinkiin. Raikamolla tosin taitaa vielä toistaiseksi kestävyyskunnon puolelta tulla noutaja ja Kaltiainen ollut "parrasvaloissa" liian vähän aikaa...
Poro
14/01/2016
Jos ja kun näistä karsinnoista mennään jatkoon joukkueella kun joukkueella, niin miksi Kettunen joukkoineen ei anna tulevaisuuden maajoukkuepelaajille näytön paikkoja, kun nyt nimenomaan olisi mahdollisuus. Ihmettelen suuresti Tiitun, Kohosen, Kivilehdon ja jopa Väänäsen mukanaoloa. Nämä pelaajat ovat nähneet jo kaiken. Arvokasta kokemusta tulisi nuoremmalle sukupolvelle, kun ei näitä mj-tapahtumia niin mahottomasti ole tarjolla.

Tässä omat vaihtoehtoni em. pelaajien korvaajiksi:
Kivilehto -> Holopainen
Tiitu -> Iiskola
Kohonen -> S. Johansson (Salo pakista sentteriksi)
Väänänen -> Talvitie
Meitsi
23/01/2016
Näköjään ihan sama, mikä joukkue tai turnaus, aina lajiniilot ja seurauskolliset kannattajat nurisevat
TKn neulamaestro
03/02/2016
Nuorta verta enemmän tämmöisiin läpihuutojuttuihin :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.