Näistä pelaajista valitaan Suomen MM-karsintajoukkue – mukana yllätysnimi Divarista

Divarin LaSB:ssa pelaava Rasmus Kainulainen on ehdolla Suomen MM-karsintajoukkueeseen ainoana ylimmän sarjatason ulkopuolisena pelaajana. Kuva: Jari Turunen
Divarin LaSB:ssa pelaava Rasmus Kainulainen on ehdolla Suomen MM-karsintajoukkueeseen ainoana ylimpien sarjatasojen ulkopuolisena pelaajana. Kuva: Jari Turunen

Suomen miesten salibandymaajoukkue karsii paikasta MM2016-kisoihin 3.-7. helmikuuta Tallinnassa pelattavassa karsintaturnauksessa. Suomen valmennusjohto on nimennyt 30 pelaajaa, joista valitaan kuluvan kuukauden aikana karsintoihin osallistuva 20 pelaajan joukkue.

Suomi (maailmanranking 2) pelaa Euroopan lohko 2:ssa, jonka muut osallistujat ovat Viro (8), Tanska (12), Itävalta (23) ja Alankomaat (28).

Suomen MM2016-karsintaottelut
3. – 7.2. 2016 Tallinna, Technical University Sportshall

Ke 3.2. 16 Itävalta – Suomi
Pe 5.2. 19 Suomi – Tanska
La 6.2. 13 Suomi – Alankomaat
Su 7.2. 13 Viro – Suomi

Euroopan-lohkoista (4 kpl) lopputurnaukseen pääsee kaksi parasta maata jokaisesta lohkosta ja kaksi parasta kolmanneksi sijoittunutta lohkojen välisessä vertailussa. Kaikkiaan MM2016-karsintoihin osallistuu 33 maata. Uusina maina mukana ovat mm. Islanti ja Thaimaa.

Kaikkien karsintaturnausten osallistujat ja otteluohjelmat

Yhdennettoista miesten MM-kisat 3.-11.12.2016 järjestää Latvia ja kisakaupunkina toimii Riika. MM2016-lopputurnaukseen kelpuutetaan 16 maata. Latvia pääsee kisojen järjestäjämaana mukaan ilman karsintaa. Otteluja pelataan kahdessa hallissa (Arena Riga ja Olympic Sports Centre Riga).

Suomen 30 pelaajan lista

Maajoukkue Viroon

Petri Kettunen päävalmentaja
Mika Ahonen valmentaja
Akseli Ahtiainen valmentaja
Juha Jäntti valmentaja
Henri Toivoniemi mv-valmentaja
Tommi Hiltunen team manager
Kimmo Nurminen team manager
Ari Haapalainen hieroja
Juuso Kilpikoski fysio
Aleksi Öhman fysio

Teksti: Salibandyliiton tiedote

27 comments

  1. Jamaika oli mukana jo viime karsinnoissa, eli ei ole ensikertalainen. Eksoottinen maa kuitenkin.

  2. Teksti on suoraan liiton tiedotteesta, jossa Holopainen on ilmoitettu hyökkääjäksi. JukkisSB:ltä hyvä huomio ja artikkelia korjattu siltä osin.

  3. Kainulainen > Hynynen, Vänttinen, Puska, Savonen.. ei mee mulla jakeluun

  4. Miksi muita u19 pelaajia ei ole otettu ehdolle?? Ainakin 6 potenttiaalista äijää jotka pystyvät haastamaan ihan kenet vaan.

  5. @Boris: Savonen on mainitsemistasi varmaankin ainoa, jonka kanssa Kainulainen ehkä kilpaili paikasta. Onko Vänttinen kieltäytynyt, onko Hynystä koskaan edes kokeiltu?

  6. Hynynen on vissiin maajoukkuetouhuista kieltäytynyt loukkaantumisiin vedoten. Kainulaisen mukaanottaminen ihan mielenkiintoinen veto, tuskin kuitenkaan lopulliseen karsintajoukkueeseen on asiaa. Raikamon ja Kaltiaisen puuttumista ihmettelen itse eniten. Kaltiainen varsinkin liigan paras veskari alkukaudesta, mutta maajoukkueeseen ei vieläkään asiaa Strandbergin ja loukkaantumisten kanssa painivan Ihmeen sijaan. Toivottavasti sentään Luukkonen saa vihdoin mahdollisuutensa myös kv-peleissä.

  7. Aksu Ahtiainen on tullut näköjään takaisin valmennuryhmään, ja samalla on uskottavuus maajoukkueen menestykseen palautunut. Mutta miksi Kaltiaista ei edes haluta kokeilla?

  8. Millä näytöillä tuo kaveri valittu… Ois kait siellä divarissa parempakin ollu (esim. Lastikka???)

  9. Kohonen kyllä yllättää listalla. Oscar Hännin ulkona, se yllättää. Kaltiaisen olisin ottanut Ihmeen tilalle. Koska Ihme viimeksi edes pelannut?

  10. Nimimerkki KAINULAINEN???: Oletko koskaan kuullut joukkueen roolittamisesta? Valmennustiimi katsos valitsee miehistön roolituksen mukaan, ei pistepörssin. Onneksi maajoukkueen takana valmentaa huippuvalmentajat, eikä pistepörssiä tuijottavat amatöörit.

  11. Kainulainen oli divarin kuukauden pelaaja. Minusta on ihan hyvää pelisilmää valmennukselta ottaa näitä tulevaisuuden maju-pelaajia leireille vähitellen sisään kasvamaan. Tuskin on lopullisessa joukkueessa, mutta leirityksille ilman muuta.

  12. ”James on viisas, muistaa olla aina varuillaan.” -Neljä Ruusua-
    Kyllähän James osuu naulan kantaan. Kainulainen lienee mukana leirityksessä, mutta lopulliseen joukkueeseen pääsy olisi paukku.
    Hyvä Rasse!

  13. Mitä kohonen tekee vielä ryhmässä ? Ainut mikä tulee mieleen niin jakaa osaamistaan nuorille ja siirtyy sivuun kun pelit alkaa..
    Kainulaisen ymmärtää kun kaveri jakelee pelistä toiseen älyttömiä passeja mutta esim lastikka on hyvä Maalintekijä mutta ei riittävän hyvä 2 suunnan pelaaja ja veikkaan että liigasta löytyy kovempiakin maalintekijöitä!
    Oilersin jannut ihmetyttää miten ei mahtunut..

    Ja onko Sami Johanssonilla minkälainen loukki päällä kun ei ole pelannut hetkeen..?

  14. Toivon että veskat menisi näin: 1. Luukkonen, 2. Strandberg, 3. Kosonen

  15. Ihmettelempä vaan miksei Nuorten Sm-sarjan pistepörssiä johtava Visa Noponen ole mukana??

  16. Ja sinne muodolliseen karsintaan nyt voi heittää vaikka hyvän kakkosdivarijengin ja kisoihin mennään.. Näin vähän kärjistettynä 🙂 Mutta noille Jamakan kaltaisille maille on makeeta kohdata Suomi vaikka turpaan tulee niin, että tukka lähtee.. Siitä se laji pikkuhiljaa kansainvälistyy.. Muistetaan edelleen, että Englannilla on jääkiekon maailmanmestaruus, nää hommat vaan vie aikaa..

  17. Muuten hyvä, ehkä olisin valinnut vielä Lastikan, Raikamon ja Hankkion. Nämä ovat aivan höpö, höpö karsinnat, ei urheilun kanssa mitään tekemistä. Höntsyporukoita vastassa ja sitten puhutaan maju peleistä, voi voi….

  18. mitä helvettiä, Kohonen on jo menneen talven lumia, hieno mies ja hyvä pelimies, aika aikaansa kutakin,vain ja ainoastaan Kettusen kaveri,,,,,sitäpaitsi Kettunenkin pitäis vaihtaa ja äkkiä. Joku huippu-urheilujohtaja Heh Heh

  19. Amatöörilajissa noille aikuisuuteen ehtineille junnustaroille pitää antaa vähän karkkia ja sit nypätä tikkaria pois pariks vuodeks, että jaksavat yrittää sitä melkein tullutta maajoukkuepaikkaa ees kaksvitoseks, vaikkei nää sählypuuhastelijat osaa vieläkään hankkia rahaa palkanmaksuun…naisten lentopallossakin onnistuu…ugh…

  20. Kyllä niillä shortseilla sietääkin ansaita rahaa. Tosin tienaisivat vieläkin enemmän ilman niitä.

  21. Katselin tässä huvikseni Ruotsin finaalin kaudelta 13-14. Tarkoitus ei ollut seurata asiaa, mutta oli pakko pistää merkille, että Kohonen on koko lailla hyödytön jo tässä ja taitaa ottaa miinus 4 🙁

  22. SPV Kohosen Mika joutais pois ja tlalle Visa Noponen tai Eemeli Peltonen