Poikien maajoukkue Ruotsi-maaotteluihin valittu – LaSBin ja NST:n supernuorukaiset debytoivat

Joona Rantala on iskenyt Salibandyliigassa tällä kaudella 18 ottelussa tehot 15+4. Kuva: Markku Taurama.

Joona Rantala on iskenyt Salibandyliigassa tällä kaudella 18 ottelussa tehot 15+4. Kuva: Markku Taurama.
Joona Rantala on iskenyt Salibandyliigassa tällä kaudella 18 ottelussa tehot 15+4. Kuva: Markku Taurama.

Suomen U19-pojat pelaavat 6.-7. helmikuuta Ruotsi-maaottelut. Tuorein maajoukkueryhmä on julkaistu ja ryhmä vilisee mielenkiintoisia nimiä.

Joukkue koostuu pääosin vuonna 1998 syntyneistä pelaajista, joita maajoukkueessa on nähty useampi jo aiemminkin. TPS-hyökkääjä Eero Jalo nauttii vastuusta liigassa. Myös Classicin Tino Lindstedt on murtautunut sarjakärjen kokoonpanoon. Divarissa isossa roolissa pelaavat Josban Eetu Sorvali ja Blue Foxin Alexander Nyman.

1999-syntyneitä mukana on viisi kappaletta. TPS-vahti Olli Kuisman, SSV:n Toni Rintalan ja Nokian KrP:n Toni Jaakkolan lisäksi kenties maajoukkueen kiinnostavimmat nuoremman ikäluokan debytantit ovat Lammin Salibandyssa tämän kauden Divarissa 18 ottelussa tehot 25+6 -tehot iskenyt Justus Kainulainen, sekä NST-paidassa yli pisteen per peli keskiarvolla Salibandyliigassa nakuttanut Joona Rantala. Toki Jaakkolakin on pukenut tällä kaudella KrP:n liigajoukkueen näätänutun ylleen 13 kertaa.

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue Suomi-Ruotsi-maaotteluihin 6.-7.2.2016:

MAJU

Päävalmentaja: Heikki Luukkonen
Valmentajat: Joonas Naava, Jyri Korsman ja Atte Juuti
MV-valmentaja: Tapio Tamminen
Fysio: Antti Ylinen
Huolto: Mikko Mattila
Team manager: Sami Kuivalainen

91 comments

  1. samaa mieltä. näköjään vain se merkitsee, että on päässyt miesten joukkueen listalle pelaamaan miesten pelejä. A-nuorten sm-sarjassa on monta pelaajaa, jotka mahtuisivat listalle heittämällä. Eräläisiä voisi tuolta pari ottaa helposti sivuun, samoin millähän meriiteillä nämä Tiikereiden jäppiset heiluu tuolla? Eivät ole hirveämmin vakuuttaneet. Rekilänkin tilalle esimerkiksi SPV:n Joensuu heittämällä.

  2. Samaa mieltä parin ekan kommentoijan kanssa. Ikäluokkaa erityisesti Pirkanmaan alueella paljon seuranneena, mutta ilman mitään seura sidonnaisuuksia tämän hetken tilanteen mukaan esimerkiksi Aaro Helin > Tino Lindstedt. Lisäksi ilman Luukkosen päävalmentajuutta Jaakkola tuskin mukana ringissä. Hyviä poikia Lindstedt ja Jaakkola, joten älkää vetäkö herneitä nenään.

    Mielestäni siis A ja B SM-sarjassa sekä divarissa isossa roolissa säännöllisesti pelaavia 99-98 ikäluokan pelaajia mieluummin mukaan kun liigassa penkillä tai pienillä minuuteilla pelaavia.

    Rantala ja Kainulainen ihan huikeita kavereita. Kiva seurata miten pojat harjaa ruotsalaisia. Tsemppiä koko joukkueelle ja onnittelut nyt valituksi tulleille.

  3. Toki se, että pelaa miesten pelejä on yksi mittari, mutta kyllä minun filosofiani on se, että pelaajan pitää osoittaa oma tasonsa nimenomaan oman ikäluokan peleissä. Tässähän on valittu pelaajia jotka eivät ole edes oman ikäryhmänsä kärkipelaajia (omissa sarjoissaan).

    Ja kyllä tuo Jaakkolan valinta on härskiä kotiinpäin vetoa… kaveri kun ei ole edes omassa 99-ikäluokassaan TOP-20:ssa saati sitten yhdistetyssä 98-99-ikäluokassa. Mutta kai tuolla sitten palvellaan KRPn etua = saadaan kaveri pidettyä siellä sen sijaan, että siirtyisi toiseen seuraan…

  4. ”Pirkanmaan alueella paljon seuranneena, mutta ilman mitään seura sidonnaisuuksia tämän hetken tilanteen mukaan esimerkiksi Aaro Helin > Tino Lindstedt. ”

    Toki jos analyysi tehdään tilastopalvelun kautta, mutta tässäkin tapauksessa on toinen joka pelaa joukkueelle ja toinen joka pelaa itselleen…

  5. Missä Laakso?
    …ja 99:jä joukkueessa kuusi Savolainen unohtunut alustus jutun listasta.

  6. Tässä kannattaisi kaikkien muistaa pelaajia kohtaan olevat kommentit, koska kyseessä nuoret kaverit ja valinnat on tehnyt U19 valmennus. Osasta heitetyistä pelaajista mainintana, että kaikki eivät tällä hetkellä ole pelikunnossa vaan loukissa niin vaikea varmasti ottaa tämmöisiä pelaajia mukaan. Myöskin roolitus on asia joka tulee jo maajoukkue toiminnassa mukaan.

  7. ”Tässä kannattaisi kaikkien muistaa pelaajia kohtaan olevat kommentit, koska kyseessä nuoret kaverit ja valinnat on tehnyt U19 valmennus.”

    Tästä ei lienee kellään epäselvyyttä. U19-valmennus kantaa vastuun valinnoistaan, mutta se ei tarkoita automaattisesti sitä, että he olisivat ”oikeassa”. Ihmisiähän hekin ovat ja heilläkin on omat subjektiivinen mielipiteensä saati sitten omat intressinsä miksi valita pelaajat x,y ja z. Toki tässäkin tapauksessa helpottaisi, että liitto tekisi tiiviimpää yhteistyötä seurojen kanssa – heidän kanssaan jotka tekevät töitä poikien kanssa päivittäisellä tasolla – mutta valitettavasti liitto näkee asiat parhaiten norsunluutornistaan,”

    ”Osasta heitetyistä pelaajista mainintana, että kaikki eivät tällä hetkellä ole pelikunnossa vaan loukissa niin vaikea varmasti ottaa tämmöisiä pelaajia mukaan.”

    Aika monta on pelaajia ”loukissa” tässä tapauksessa…

    ”Myöskin roolitus on asia joka tulee jo maajoukkue toiminnassa mukaan.”

    Tästä samaa mieltä, ja tähänkin jo kommentoinkin tuossa yllä.

  8. Toinen todiste saunakaveritoiminnasta on se, että ko. toimintaa tullaan puolustamaan…

    Ei tätä kaivattaisi varsinkin kun tässä on loppujen lopuksi kyseessä marginaalilajista.

  9. ”Meillä oli runsaudenpulaa, päävalmentaja naurahtaa. ”

    Runsaudenpulaa on sitten on tämmöiset valinnat?!? Eikä tuo ”loukkitilanne” nyt niin vakavalta vaikuta:

    ”- Meillä on vielä raakileita ja potentiaalia reservissä ja muutama loukkaantuminenkin mahtuu mukaan, kuten tavallista.”

    Ja sitten vielä helmenä: ”Muutamia roolipelaajiakin toki on. Tämä ei kuitenkaan ole absoluuttisesti paras joukkue.”

    Ei ole paras joukkue, mutta samalla ei ole valittu parhaita pelaajiakaan… näillä mennään!

  10. Millä ihmeen perusteella on Jaakkola valittu joukkueeseen? Kaverihan ei ole tietääkseni (koskaan) pelannut ensimmäistäkään C-, B- tai A-nuorten SM-sarjaottelua?

  11. Tarkistapa faktasi, sillä Jaakkola on pelannut B-junioreiden sm-sarjaa jo 2-kautta takaperin. 7 ottelua 2+2 tehoin!
    Niin vain viime kisaperidiollakin nuorten mj valmennusta haukuttiin milloin kenenkin suosimisesta, mutta kriitikot ja analyytikot olivat kisojen jälkeen yllättävän hiljaa. Joten josko vaan sovitaan että koirat haukkuu ja karavaani kulkee?

  12. No kappas, onneksi olin fiksu ja esitin asiana kysymysmuotona ja käytin kysymysmerkkiä.

    Ja kyllä noilla näytöillä tuleekin tulla valituksi 99-ikäisenä nuorten U19-maajoukkueeseen.

  13. Off topic: Olisi kyllä hienoa, että salibandyynkin saataisiin kunnon keskustelupalsta, eikä tälläistä sekalaisiin uutisiin sekoavia kommentteja eri nimimerkeiltä. Jatkoajan tyyliselle keskustelupalstalle tilaus.

    Itsekin kommentoin valintoja ja olen sitä mieltä, että valinnoista pitää ehdottomasti saada keskustella hyvän maun rajoissa. Kyllä valintojen pohtimista ja niillä spekulointia tapahtuu kaikissa lajeihin, niin yksilö kuin joukkuelajeissa. Ja tämän ikäiset pojat jo osaavat suhtautua kommentteihin niihin kuuluvalla arvolla => nolla.

  14. Samanlainen valitus valinnoista ennen edellisiä nuorten kisoja ja miten sitten kävikään…

  15. Salibandylle tarkoitettu keskustelufoorumi(www.salibandy.org) on olemassa. Keskustelu on vain viime vuosina siirtynyt yhä suuremmilta osin tänne pääkallon uutisten kommenttiosioon, joten kyseisten foorumien käyttö on hiipunut vuosi vuodelta. Keskustelu olisi kuitenkin mahdollista siirtää sinne, ja näin saada sekä keskustelu selkeämmäksi, että foorumien käyttö takaisin aktiiviseksi.

    Ps. Anteeksi artikkeliin millään tavalla liittymätön kommenttini.

  16. Lahti naputtaa palloa Rantalan lapaan joka löytää Kainulaisen siivestä josta lähtee kantti tarkempaa kuin Lastikalta konsanaan. Niin odotan kisoja!!!

  17. Missä muuan Grönfors? (fosu) bsm viihdyttävämpiä pelaajia ja kantaa joukkuetta pelistä toiseen ja joukkue sarja kakkosena. Mielestäni Jaakkola aivan turistina joukkueessa.

  18. Grönfors on varmasti koko bsm-sarjan paras maalintekijä! Nyt kun työmoraalikin on löytynyt tälle kaudelle niin on ihme kun herra sieltä puuttuu. ehkä ei ole liiton testeissä ollut niitä kärkiurheilijoita, mutta korvaa sen aivan varmasti pallollisella taidollaan kentillä. Ja jos vielä heittää niin miten on mahdollista että ringissä on mukana Kuisma. Tiedän aivan varmasti parempia kassareita -99 ikäluokasta. Mitä mieltä muut ovat joukkueen kassareista?

  19. Bsm tietäjä vaikka grönfors on hyvä pelaaja niin liika ylimielisyys ja käytös eivät tuo paikkaa maajoukkueeseen.

  20. Ja lisäystä vielä se että vaikka valinnat tehtiin ja oma poikasi ei päässyt joukkueeseen ( en tarkoita bsm tietäjää vaan koko suomea) niin ei yksi turnaus tarkoita että muut eivät pääse mj mukaan seuraavat kisatkin tulee myöhemmin niin silloin voi olla eri pelaajat kun loukki päällä.

  21. Rekilä aivan ansaitusti joukkueessa. Loistava pallollinen puolustaja.

  22. No joo onhan grönfors hieman ylimielinen, mutta mielestäni olisi ansainnut paikan turnaukseen ”??”

  23. Lajista sen paremmin kun en tiedä niin ihmettelen miksi aina pitää jotakin mollata. Nyt haukutaan muutamaa pelaajaa ilman pelattuja pelejä. Eikö näitä leirejä ole kuin tämä yksi kun moni niin vihaisesti ilmeisesti omiaan tarjoilee mukaan. Annetaan kaikille mahku ja luulisi että kaikki rinkiin kuuluvat pelaajat ovat paikansa ansainnut. Tps ukkoja nähneenä pidän heitä hyvinä mutta kaikki siis tulee haukkua jos ei ole oman joukkueen pelaajia. Ymmärsinkö oikein?

  24. Hyvä runko. Noin yli kentällinen ehkä kuitenkin kavereita jotka eivät joukkueessen kuuluisi. Savolainen BSM sarjassa tehoilla 4+4 joukkueessa, Aki Mäkinen tehoilla 10+22 (Viime vuonna liigadebyytti) ei joukkueessa. Saarentola selkeä valinta. Pulkkinenkin varmasti ihan ok. Eiköhän ne parhaat pelaajat oikeille paikoille MM-kisoihin löydy tässä vuoden aikana. Oman seuran suuntaan pelaajavalinnat pois, aletaan seuraamaan pelejä.

  25. Jo pohjola leirillä huudeltin ols:n ijäksen perään. Yhdyn mm.akolan, helinin puuttumiseen. Ssv kaveria sekä krp kaveria sen paremmin tuntematta mutta tälläsen bongasin koska pääsin sm-karsinnoissa seurasin tätä krp peluria. 1.vaiheen pörssi kakkonen, 2.vaiheen pörssi ykkönen. Tähdistöpelissä 2+0. Kai poika on mahdollisuuden ansainnut. Niin kuin moni puuttuvakin. Tsemppiä kaikille tasapuolisesti.

  26. Jaakkola ei loista mitenkään edes B:n eliittisarjassa, joten kyllä valinta kummasti haisee.

  27. Mutta missä oli ssv:n Mäkinen. 98 ikäluokan johtava puolustaja ja pelannut liigajoukkueen pelissä.

  28. Täällä joku ihmetteli Rekilää, ja sen vähän mitä näitä junnupelejä oon seurannut, mun silmään selkeästi erottuu edukseen pelistä toiseen. Jos vähän ymmärtää, niin kv-peleissä 1vs.1 tilanteet isossa roolissa ja toi kaveri voittaa ne kovalla prosentilla… Naapuri seuran Laakso on kyllä pelimies… Sinällään tässä kohtaa vois ihmetellä, miksi suvereenisti bsm-sarjaa vievästä jengistä ei mahdu kuin 2 pelaajaa?

    Ja sitten taas valot päälle noiden pistebörsien kanssa, ei ne nyt kaikkea kerro. Onneksi nää tän palstan huutelijat ei tee yhtään valintaa, koska sillä jengillä ois varma häviö Ruotsille…

  29. Mietin samaa mitä joku tuossa aijemmin.. SSV ylivoimainen BSM sarjassa ja maajoukkueeseen mahtuu vain kaksi pelaajaa..? Eniten tehtyjä, vähiten päästettyjä. Kai sieltä muutama hyvä alakerran kaveri ja maalintekijäkin olisin tuohon joukkoon mahtunut. Muutama vuosi sitten Erän suvereeni -97 ikäluokan pelaajista kuinka moni maajoukkueessa.. Jep. Paistaa hieman läpi eräänlaista.. Noh. Kaikki tietää

  30. toden näköisesti? BEEn sm sarjasta on matkaa valovuosi u19 maajoukkueeseen joten pistepörssi/dominointi ko. sarjassa ei meinaa mitään piste. Tapaus Akola. On ollut ja on edelleen loukissa siksi ei mukana. Tapaus Rekilä. Bronoon maajoukkue pelit nähneenä, 100% ansainnut paikkansa joukkueessa. Tapaus Helin. Ei riitä fyysinen pelaaminen vielä maajoukketasolle (varsinkin Ruotsia vastaan) + kuten nimimerkki ”kokonaisuus” kirjoitti (pelaa itselleen)

  31. Saattaa olla ihan kelpo setti tämä nyt valittu, kohtahan se nähdään.

    Joitakin huomioita: M-Teamin Laakson puuttuminen kokoonpanosta ihmetyttää. Ikäjakauma ja varsinkin 99-pelaajien määrä yllätti. Erä on jälleen kovin runsaasti edustettuna.

  32. Been Sm:sarjasta on pitkä aika U19 maajoukkueeseen mutta ei tähän joukkueeseen. Ei voi tuollaista vaan sivuuttaa. Valintojahan tehdään vain muutaman nähdyn pelin jälkeen.. Valitettavasti kun resurssit ei riitä.

  33. Ilman yhtään erän taikka ssv:n peliä nähneenä voisin heittää ilmoille kysymyksen, että mitä jos kumpaisellakin joukkue on timanttisen kova ja hyvin roolitettu. En kiistä etteikö molemmissa joukkeissa olisi hyviä pelaajia mutta olisivatko he riittävän hyviä kv tasolle?

  34. Muutaman pelin nähneenä voisin sanoa että SSV ainakin täynnä Lindroosin kaltaisia loistoyksilöitä esim. Yllämainittu Mäkinen, Laurila, From ja kassari Hopsu

  35. Ssv voisi ottaa harkka pelin u19 maajoukkuetta vastaan!! Katsottaisiin kuka sieltä erottuu ja millä tavalla olisi hauska myös nähdä pelin lopputulos !

  36. Sellainen pieni näkökulma teille kommentoijille, alustan homman näin: a-sm ja b-sm ovat kovia sarjoja, mutta se miten nopeaa, fyysistä, taktisesti kypsempää peli on esimerkiksi d1varissa tai liigassa, erottaa varmasti myös valmennuksen mielestä pelaajia toisistaan,ne pelaajat joilla on aikuisten pääsarja kokemusta ovat minusta valmiimpia pelaamaan nopeaa, kypsää, taktista salibandyä, vaikka olisit liigassa vain penkillä, kuitenkin treenaat kovemmassa porukassa, kovemmassa temmossa. Tottakai jokaisen mielestä tuolla voi olla vääriä valintoja, mutta varmasti kuuluisa ”roolitus” on otettu myös huomioon valinnoissa. Joka tapauksessa oli siellä ketä vaan on 98-99 ikäluokka äärimmäisen kova ja uskon että suomi tekee tällä setillä hyvää jälkeä.

  37. Miten toi lindroos on päässyt? Mielestäni Benjamin Korhonen on tehnyt lindroosista hyvän.

  38. Eihän täällä kukaan liigapelaajien valintoja olekkaan valittanut. Kuuluvat ehdottomasti joukkoon. Mutta sitten on taas pelaajia jotka eivät edes harjoittele Beetä korkeammalla tasolla ja joukkueessa.

  39. Kysymys sitten kuuluukin, onko Nokian Krp:n liiga joukkue edes parempi kuin moni B Sm joukkue!

  40. Laakson Mikko kyllä varmaan jonkun eräjanarin tilalle mahtunut aika kivasti!

  41. Nyt ymmärrän miksi Clasdic peluuttanut viimeaikoina Liigassa Lindstediä. Ei niin etteikö kuuluis joukkueeseen vaan että on pelannut Liigan kärkijengissä viimeaikoina

  42. Syy että viikinkien pelaajia löytyy listalta niin vähän on se että bsm ei ole valitsijoiden mielestä mitään. Mutta minkä sille mahtaa kun A pelaa höntsä divaria ja miehet liigassa kärki sijoilla. Siksi ovat sarjassa niin ylivoimainen. Muutamaa pelaaja lukuunottamatta pärjäisi asm kevyesti.

  43. Itsekin kyllä kaipaisin joukkueeseen yllämainittuja Mikko Laaksoa sekä Aki Mäkistä. Mäkinen pujottelisi majussakin vastustajan karvaajat sinne kuulusalle kioskille. Laakso M-teamin ykkösketjussa pelannut, joten ihmetyttää ettei paikkaa majuun löytynyt. Akola , Laakso sekä Mäkinen majuun niin alkaa näyttämään jo kohtuu kovalta! Tosin näitä joitakin valintoja ihmettelen, Remes, Töyrylä, Hämäläinen, Suomela sekä tämä Jaakkola herättävät itsessäni kysymysmerkkejä, toivottavasti pojat näyttävät ansaitsevansa tulevaisuudessakin paikan u19 peleihin! Toivottavasti myös Rintalan kasetti kestää, jonkinmoista huhua kantautunut, että käy välillä kuumana mikäli peli ei suju? Kaveri kyllä taidollisesti erittäin loistava, fysiikkaa täytynee vielä parantaa.

  44. Syy siihen, että Mäkinen ei ole maajoukkueessa lienee siinä että fysiikka ei riitä. Maajoukkueeseen ei haluta yhtään alikuntoista pelaajaa ja tämä on syy sille, että hypertaitavia pelaajia ei aina nähdä maajoukkueessa.

  45. Tämä kyseinen Jaakkola kävi kokeilemassa viime viikonloppuna A-poikien divaria eikä pärjännyt edes sielä niin miten voisi pärjätä kansainvälisellä tasolla?

  46. Semmosta: Suomela on älyttömän taitava pallollinen pakki (ja rankkarispesialisti), taisi ratkaista kahdella rankkarillaan Suomelle voiton Ruotsista EFT:ssä. Remestä parempaa hyökkääjää saa kyllä hakea. Töyrylä oli myös EFT-joukkueessa ja esiintyi vahvasti. Mitä tulee Mäkiseen, kuten aiemmin sanottu, niin fysiikka ei riitä. Akola on loukissa ja Laakso pelaa seurassa jonka A sekä B junnut pelaavat ykkösdivaria, joten vertailupohjaa ei hirveästi muihin saman ikäluokan huippuihin ole. Luotan täysin, siihen että koutsit osaavat hommansa.

  47. Maalivahti valinnat on täysi vitsi. Saarentola on selvästi ykkönen siinä ei mitään. Mutta sitten muut. .. Ei hyvää päivää. Varsinkin kun tarjolla olisi otto Syrjälä, Werneri Laaksonen tai jompikumpi ssv n kassareista. Pulkkinen eikä varsinkaan Kuisma kuulu tuonne.

  48. Ihmettelen miksi aina hehkutetaan tätä fysiikkaa, kaveri tekee mitä haluaa kentällä ja on paljon parempi kuin ne joilla on vain fysiikka. #piiptestilläkisoihin

  49. Remes ja Töyrylä aivan huippuyksilöitä. Kuuluvat joukkueeseen. Hämäläinen ja suomela taas eivät. Ja mitä tulee komentiin Aki Mäkisen fysiikasta on sanottava että siitä se ei ole kiinni. Ei häviä koskaan 1v1 puolustus päässä ja pelaa ihan älyttömiä minuutteja sarjassa. Saattaa kärsiä siitä että Rekilä on saman tyylinen pelaaja.

  50. Hyvä pointti silminnäkijä. Aina kun ssvllä on ollut bsm pelaajia mukana pelit on päättynyt kaks numeroisiin lukuihin ja kaveri jätettiin nollille. Aivan käsittämätöntä miten tällainen puukäsi Jaakola voi päästä mukaan.

  51. Aki Mäkinen on paljon kovempi hyökkäys päähän kun Rekilä mutta pistäisn kyllä Mäkisen Oskari Savolaisen tilalle.

  52. Muuten hyvä, muttei Jaakkola ollut pelaamassa A-divaria viime sunnuntaina, vaan oli KRP miesten mukana Seinäjoella . Jotain rajaa tähän mollaukseen vaikkei oma poika listalla olekaan.

  53. B Ykkösdivarin kärkijoukkueet ovat kyllä vertailukelpoisia. Laakso on lisäksi pelannut miesten liigajoukkueessa tällä kaudella kymmenkunta matsia (3+1). Mutta näillä mennään.

  54. Näyttäkööt pojat mihin pystyvät. Haukutaan vasta pelien jälkeen tai sitten ollaanki erimieltä. Jokainen chance on mahdollisuus. Annetaan se näillekin.

  55. Olen aivan varma, että Mäkisen fysiikka riittää BSM:ssä heittämällä. Maajoukkuepelit ovat kuitenkin paljon kovempi paikka.

  56. Täällä on taas näitä tosi kovia asiantuntijoita, ei vois juurikaan muuta kuin nauraa. Valmennus voitti kullan ja brnon keikankin, mitäs pitäs viä voittaa? Eli odotellaan nyt vaikka seuraavaa turnausta ja katotaan miten siellä menee. Mitä pelaajiin tulee, niin vaihtoehtona on, että tyyliin 40 jätkää sisään ja jaetaan kahteen jengiin, ekassa pelissä puolet ja toises puolet, niin siinä on ”hieman” tarkkailua kerralla enemmän kaikille.

  57. Mäkisen fysiikka riitti viime vuonna miesten peleissä niin eiköhän nuorten maajoukkueessakin. Sikäli juuri näihin karkeloihin olisi minusta voinut kokeilla että riittääkö eikä vaan olettaa että ei. SSV:n nelikko Lindroos, Rintala (majoukkueessa) ja Mäkien, ja ylempänä mainittu Hopsu, treenaavat kuulemani mukaan miesten mukana ja ovat B:n pörsseissä kärjessä. Mahtuisi minusta mukaan koko nelikko. Mutta näillä mennään! Kova on tuokin nippu ja vuosi aikaa ja paljon tapahtumia. Katsotaan millainen joukkue sinne MM- turnaukseen jäljelle jää.

  58. Puulaaki: Sanoit, että Laaksoa ei voi vertailla muihin pelaajiin A-ja B SM-paikan puutteessa. Tällä logiikallahan Rantalaa ja Kainulaistakaan ei pitäisi valita joukkueeseen, koska kyseiset kaverit pelaavat myös B divaria. Kyllähän molemmat kuuluvat joukkueeseen, mutta niin kuuluisi myös Laakson Mikko, joka on Rantalan tavoin esiintynyt hyvin liigassa. Lisäksi mielestäni B divarin kärkijoukkueet, kuten M-Team, on aivan vertailukelpoinen, ja olisi B SM-sarjassakin varmasti vähintään taistelemassa sijoista 7-8. Jaakkolan valinta ihmetyttää, samoin hieman Kuisman, joka ei ole loistanut. Pelaajia varmasti hieman kierrätetään tulevillakin leireillä, mutta jo yllämainitun Laakson lisäksi joukkueeseen kuuluisi mielestäni Hopsu, Mäkinen, Akola (jos on loukilla niin ok) ja ehkäpä Pietilä tai Helin.

  59. Se täytyy kyllä sanoa, että BSM on tänä vuonna jopa historiallisen heikko. Joukkueet kuten Oilers ja Jokerit ovat hyvä esimerkki siitä. Mielestäni pelaajan tulisi juurikin osoittaa näyttöjä vähintäänkin ASM- sarjassa tai miesten peleissä. BSM-sarjan ja miesten sarjojen ero on kuitenkin valtava.

  60. ”Se täytyy kyllä sanoa, että BSM on tänä vuonna jopa historiallisen heikko. ”
    Erittäin hyvin sanottu. Täysin samaa mieltä. Mutta jengit kärkisijoilla olleet OK ja saanevat keväällä aikaiseksi hyvät pleijarit.

  61. Makkara- tuossa on perää mutta uskoisin ja tiedänkin että BSM parhaimmat pelaajat, joilla ei ole mahdollisuutta pelata ASM sarjaa, pärjäisivät siellä ja miehissäkin.

  62. Kyllä. SSV, Fosu, Tiikerit, Erä ja Classic ovat laadukkaita joukkeita, jotka saavat hyviä vääntöjä aikaan keskenään. Sen jälkeen romahtaakin joukkueiden taso totaalisesti.

  63. Miksi Severi Hopsu ei ole maajoukueessa hän on ollut aivan ylivoimainen veska tällä kaudella mitä olen itse hänen pelejään nähnyt. Hopsu pitäis laittaa Pulkkisen tilalle koska huhujen mukaan Pulikkinen on ollut paljon loukissa eikä ole pystynyt pelaamaan niin paljon kuin Hopsu.

  64. Sählääjälle:
    M-Team on hävinnyt tällä kaudella Oilersille, Jokereille ja Josballe. Tuskinpa siis taistelisi yhtään mistään B-poikien SM-sarjassa.

  65. Ollaanpas täällä nyt tunteella kehissä. Kuten tavallista, omien suojattien rannalle jäämisestä nousee aina kitinää, joka kerta.

    Korjatkaa jos olen väärässä, mutta tää on vasta kaksivuotisperiodin eka leiri, ja näytönpaikkoja tullaan varsinkin alussa kyllä kierrättämään. Se, että valmentajien omista seuroista on hieman parempi tsäänssi päästä kokeilemaan, ei pitäis olla kovinkaan outo juttu.

  66. Suomela loistava ja itsestäänselvä valinta joukkueeseen. Kaveri selvästi johtohahmo tsekeissä pelatussa turnauksessa missä oli 97 ikäluokka mukana. Suomelan pallollinen peli joukkueen puolustajista selvästi vahvinta, koska pelannut nuorempana hyökkääjänä. Hän tulee dominoimaan seuraavissa arvokisoissa ja syy siihen miksi Suomi on seuraava maailmanmestari.

  67. Syy bsm heikkoon tasoon on se että ssvtä lukuunottamatta kaikilla muilla seuroilla parhaat pelaavat asm. Jokerit ja Oilers eivät vaan kuulu tähän sarjaan.

  68. Se on totta että tämä on vasta ensimmäinen maajoukkue tapahtuma ja suurin osa näistä huudetuista pelaajista saa vielä näytön paikan myöhemmin. Projekti on ihan alussa.

  69. 1. Kenttä: Jalo-Rantala-Kainulainen.
    Lindstedt-Nyman
    Saarentola.
    Ei paha! !

  70. Lahti napauttaa pallon Mika Majalahdelle joka leikkii ruotsalaisilla ja täräyttää suoran lavan näpyllään pallon ylämirkkuun

  71. ”Syy bsm heikkoon tasoon on se että ssvtä lukuunottamatta kaikilla muilla seuroilla parhaat pelaavat asm.”
    Tai sitten syy tämän vuoden heikkoon BSMtasoon on puhtaasti se, että -99 ikäluokka on yleiskuvaltaan (muutamia huippuyksilöitä lukuunottamatta) paljon heikompi kuin -98. Sen tulette huomaamaan ensi syksyn SMkarsinnoissa. Moni nykyinen SMjoukkue jää BSMkarsinnoista rannalle, kun -99 ikäluokka ei vaan pysty kantamaan vastuuta.

  72. Eilen Laakso ehti olla liigassa 2 vaihtoa kentällä ennenkuin pallo oli maalissa ja millä tyylillä!! Ei käyttöä…

  73. Miksi minun pojat eivät päässeet. Ne ovat maailman parhaat pelaajat ja minä olen paras valmentaja.

  74. Voi jestas sentään mikä itku ja parku tulee, kun ei omia suosikkeja valittu. Täysin samanlaista valitusta, kun ennen viime kisoja ja mites kävikään? Joillain vaikea uskoa, että valmennusjohto tietää mitä tekee?

  75. Jaakkola ei todellakaan ole puukäsi. Kehittynyt puolustuspäässä huomattavasti ja on paremmin +- tilastossa kuin Joona Rantala. Miks ihmiset kattoo pelkkiä tehopisteitä eikä muita tilastoja?

  76. Toni ”puukäsi” Jaakolan käden ovat mailmanluokkaa miksi ihmiset arvostelevat niitä jos itsellä lasikädet särkyvät kun saa pallon lapaan.

  77. Josba vs. Levänen, ei puhuta enempää… Karjalaiset voivat kertoa enemmän… ei käyttistä maajoukkueessa…

  78. Missä taitaa olla kaikki rupun äijjät, kummiski pelaavat eliittiä ja 3dirree (top of the table)

  79. Annetaan nyt vaan joukkueeseen valittujen pelaajien pelata nämä pelit alta, ja katsotaan ja kritisoidaan vasta sen jälkeen.

    Hienoa että pienemmistäkin seuroista on päästy kokeilemaan esimerkkinä vaikkapa Blue Fox.

  80. Tino Lindstedt on puolustaja eikä hyökkääjä. Vähän tarkkuuta.

  81. Lindstedt pelaa A sm:ssä pakkina mutta liigassa ja majussa hyökkääjänä

  82. Jaakkola on oikeesti hyvä pelaan, teki eilenki reeneissä maalin!

  83. Miksi Kuisma sai valinnan mukaan. Tepsi ollut aivan surkea tällä kaudella.