Ulkomaat

Ruotsissa kiehuu – tähtihyökkääjä ja maajoukkuevalmentaja julkisessa sanasodassa

18.01.
2016
2 Kommenttia
2
Ulkomaat
Siriuksen Billy Nilsson hyökkäsi viime viikolla julkisesti Ruotsin maajoukkuevalmennusta vastaan. Kuva: perwiklund.se

Siriuksen Billy Nilsson hyökkäsi viime viikolla julkisesti Ruotsin maajoukkuevalmennusta vastaan. Kuva: perwiklund.se

IK Sirius IBK:n tähtihyökkääjä Billy Nilsson on julkisesti ilmoittanut kieltäytyvänsä maajoukkuekutsuista niin kauan, kuin Jan-Erik Vaara jatkaa maajoukkueen päävalmentajana.

Viime viikon keskiviikkona 5-6-jatkoaikavoittoon päättyneen Linköping IBK -vierasottelun jälkeen Nilsson latasi täyslaidallisen maajoukkuevalmennusta kohtaan Innebandymagazinet.se-sivuston haastattelussa:

– Jan-Erik Vaara ei ole koskaan puhunut minulle – hän ei soittanut minulle Falun-aikanani tai edes viime kaudella, kun voitin pistepörssin. En saanut kutsua tämänkertaiseenkaan joukkueeseen, jossa kokeillaan paljon uusia pelaajia. Viime vuosina Ruotsin paidassa on esiintynyt paljon nimiä, jotka eivät ole lähelläkään minun tasoani, joten en suostu enää pelaamaan maajoukkueessa niin kauan kuin Vaara on valmentajana.

Jan-Erik Vaara vastaa Nilssonin lausuntoon Innebandymagazinet.se:n toisessa haastattelussa.

– Olen pettynyt Nilssoniin. Hän on selvästi pohtinut maajoukkueasioita jo useamman vuoden, eikä ole selventänyt tilannetta. Puhelimeni on päällä kellon ympäri ja yritän olla jatkuvasti tavoitettavissa, mutta hän ei ole koskaan ottanut yhteyttä. Työssäni on pakko vetää rajat yhteydenottojen määrässä. En voi soitella pelaajille jokaisen onnistumisen tai epäonnistumisen jälkeen – se ei yksinkertaisesti toimisi.

– Billy ei ollut mukana vuoden 2014 MM-projektissamme, koska päätimme vasemmat laitahyökkääjät aikaisessa vaiheessa. Ennen 2015 EFT-turnausta hän esiintyi heikosti pudotuspeleissä ja tämänkertaista maajoukkuetta valitessamme kuulin Siriuksen johtoportaalta, että hän oli ollut leikkauksessa juuri ennen kauden alkua ja tämä haittasi kauteen valmistautumista. Minulla ei ole tähän mennessä ollut mitään henkilökohtaista Nilssonia kohtaan, mutta mikäli nämä lausunnot ovat totta, kertoo se paljon hänen luonteestaan.

– Maajoukkueessa teemme töitä aikuisten eliittiurheilijoiden kanssa, emme ala-arvoisesti käyttäytyvien kanssa. Verratkaa Nilssonin käytöstä esimerkiksi Mattias Wallgrenin vastaavaan: hän ei aina ole saanut peliaikaa eikä isoa roolia maajoukkueessa, mutta on aina esiintynyt tyylikkäästi ja ollut johtohahmo. Hän kelpaa roolimalliksi niin kentällä kuin sen ulkopuolella ja ansainnut kunnioitukseni uhrauksistaan urheilu-uransa vuoksi. Tällä osa-alueella Billyllä olisi paljon opittavaa.

– Nilsson saa ottaa minuun yhteyttä koska tahansa ja voimme keskustella mitä hänen pitäisi kehittää – henkinen kasvaminen olisi hyvä ensiaskel. Tämä toki vaatii pelaajalta oma-alotteisuutta ja tässä tapauksessa anteeksipyynnöllä aloittamista.

Ruotsin salibandy-ympyröissä Nilssonin ja Vaaran sanailu on herättänyt paljon kiinnostusta ja esimerkiksi Hannes Öhman kommentoi asiaa UNT.se:n haastattelussa:

– Mielestäni pelaajilla ei ole oikeutta määritellä kenen kanssa maajoukkuevalmennuksen tulisi pitää yhteyttä. Kuulostaa oudolta, että Nilsson ilmoittaa sulkevansa oven, joka ei ole koskaan ollut auki. Aivan kuin hän olisi pelannut sata maaottelua, vaikka niitä on todellisuudessa vasta yksi. Nilsson kerää toki paljon pisteitä, mutta joukkueessa pelaaminen ja maan edustaminen on paljon muutakin.

– Mielestäni Nilssonin haastattelu osoittaa melko selkeästi miksi hän ei ole maajoukkueessa. Pelaajilla on usein harhautunut käsitys omasta suorituksestaan sekä kyvyistään.

Kaudella 2014-2015 Nilsson vei Ruotsin Superliigan pistepörssin ykkössijan tehoilla 34+24=58. Tällä kaudella 19 ottelussa on kertynyt 21+17=38, joka oikeuttaa pistepörssin kuudenteen sijaan.

Lue myös
Innebandymagazinet.se: Billy Nilsson: ”Inte i närheten av min kapacitet”
Innebandymagazinet.se: ”Han är välkommen att höra av sig till mig”
Innebandymagazinet.se: ”Konstigt att stänga dörr som aldrig varit öppen”
UNT.se: ”Stänger en dörr som aldrig varit öppen”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Nilsson pikku bosi!
19/01/2016
!
Simmottis
19/01/2016
Eli pelaajien jotka haluavat maajoukkueeseen tulee soittaa valmentajalle, eikä toisin päin?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.