SPV tylsytti Erän aseet odotetussa revanssissa – sensaatiovahti jälleen viimeisenä lukkona

SPV ei antanut tällä kertaa Erälle kuuden maalin etumatkaa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erän ja Seinäjoen Peliveljien syksyn Salibandyliiga-kohtaaminen muistetaan seinäjokisten huikeasta kuuden maalin takaa noususta. Samanlaista draamaa ei kuitenkaan nähty keskiviikon kamppailussa, kun SPV haki pisteet Vantaalta maalein 1–3.

Erä vei kamppailua hienoisesti enemmän heti avauserässä, mutta vierasjoukkue vastasi maalinteosta. Mikko Kohonen avasi maalihanat ensimmäisen erän toisella puolikkaalla. Vähämaalisen ottelun ratkaisuhetket alkoivat näkyä kolmannessa erässä, kun Kohonen vei illan toisella osumallaan SPV:n 0–3-johtoon.

Vakuuttavasti 27 kertaa SPV:n tolppien välissä torjunut Hannes Hannula oli lähellä kirjata tilastoihin jo kauden toisen nollapelinsä. Sen pilasi kuitenkin Erän Lauri Kapanen, kun päätöserää oli pelaamatta reilu kaksi minuuttia.

Hannula nostettiin seinäjokisten joukkueeseen loppukauden ajaksi SB Vaasasta, ja on esiintynyt edukseen pelaamissaan otteluissa. Kuuden ottelun jälkeen maalivahdin torjuntaprosentti on 87,18.

SPV ja Erä ovat nyt sarjataulukossa tasapisteissä 5. ja 6. sijalla.

Keskiviikkona pelattiin myös naisten Salibandyliigaa. Erä III oli Mosahallissa Turun Palloseuraa vahvempi ja vei ottelun nimiinsä selvin 9–2-loppulukemin. Illan tehokkain oli Erän Jessica Laidler tehoillaan 1+3. Anna Yli-Kojola ja Jenni Morottaja kirjauttivat tilastoihinsa tehot 2+1.

Erä nousi voiton myötä 15 pisteeseen ja on liigan 7:s. TPS:n on kaksi sijaa ja seitsemän pistettä ylempänä.