Divarit

Tiitun pisterikas esitys johdatti Viikingit voittoon – katso sunnuntain salibandytulokset

17.01.
2016
32 Kommenttia
1
Divarit
Tero Tiitu nakutti pisteet 4+1 Kooveen verkkoon. Kuva: Topi Naskali

Tero Tiitu nakutti pisteet 4+1 Kooveen verkkoon. Kuva: Topi Naskali

Viikingit jatkoi vahvoja otteitaan miesten Salibandyliigassa. Tampereen Koovee sai tuta helsinkiläisjoukkueen paremmakseen loppulukemin 8-5.

Viikinkien teholinko oli 4+1 taiteillut Tero Tiitu. Janne Hyvönen nakutti 1+1, ja sekä Mikael Lax että Tapio Kinnunen tarjoilivat kaksi maalisyöttöä. Kooveen Mikko Immonen tehtaili 1+3. Lassi Ylisiurunen ja Miro Lehtinen onnistuivat tehopistein 1+1.

Voitto oli Viikingeille kolmas perättäinen. Joukkue nousi runkosarjan kolmanneksi ja jyrää nyt seitsemän tappiottoman ottelun putkessa. Koovee jatkaa yhdeksäntenä.

Blue Fox isännöi Limingan Niittomiehiä sunnuntaina miesten Divarissa. LNM haki viikonlopun toiset vieraspisteet lukemin 3-6. Vieraiden tehomies oli 2+1 iskenyt Matias Luokkanen. Tommi Visuri nakutti 1+1 ja Samuli Saukko syötti kaksi maalia. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Didrik Lillas, Anton Kallvik ja Jonatan Tynkkynen.

Voitto nosti LNM:n pudotuspeliviivan yläpuolelle kahdeksanneksi. Ottelu oli Blue Foxille jo seitsemäs voitoton peräjälkeen. Joukkue jatkaa sarjataulukon neljäntenä.

Sunnuntain salibandytulokset:

Miesten Salibandyliiga
16:00 Viikingit-Koovee 8-5 Ottelutilastot
17:00 OLS-Happee 2-11 Ottelutilastot
17:00 SPV-Nokian KrP 13-3 Ottelutilastot
18:00 Classic-NST 9-4 Ottelutilastot

Miesten Divari
15:00 PirPi-Josba 4-5 Ottelutilastot
15:00 Blue Fox-LNM 3-6 Ottelutilastot
18:00 SB Welhot-KeLy 6-3 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Jansson
17/01/2016
Surkeita katsojamääriä liigassa. Ei pelit oiekin kiinnosta, lätkä tule taas viemään junnuja ja muutenkin mielenkiintoa. Classicilla alle 600, ei se millään festarilla onnistu jos liiga tuotteena ei kiinnosta. Sitten vielä päälle tuo onneton superfinaali ja siitä saatava tuuri mestaruus.
Katsoja
17/01/2016
Classic - NST pelissä paikalla olleena pakko sanoa, että ei kyllä varmasti vajaata 600 katsojaa ollut. Vähintään 200 laitettu hyvää määrään.
Timppa
17/01/2016
Oliko Pasilassa perinteisesti hyvin väkeä?
Seppo
17/01/2016
Seinäjoella riittää sakkia. Reilut 700 tais olla tänään, vaikka vastassa "vain" Nokian KrP.
olli
17/01/2016
Varmaan liiga kiinnostaisi enemmän, jos pelit olisivat halvempia. Ylihinnoiteltuja joka paikkakunnalla. Kannattaisi panostaa sisäänheittämään esim. keski- ja vähätuloiset perheet sekä opiskelijat tuntuvasti halvemmin hinnoin. Pitkässä juoksussa siinä voittaisivat kaikki. Halvemmilla hinnoilla olisi aito mahdollisuus saada säännöllisiä katsojia, joiden määrä on tällä hetkellä kohtuullisen pieni ainakin isommilla paikkakunnilla. Nykyiset hinnat eivät mahdollista esimerkiksi keskituloisille lapsiperheille otteluihin menemistä välttämättä edes joka toinen viikko. Tätä kannattaisi todella harkita, ennen kaikkea kun jääkiekon puolella lipun hinnat ovat perheille niin tähtitieteelliset, että minkään sortin säännöllinen otteluissa käyminen ei ole mahdollista.
Paikalla ollut
17/01/2016
Seinäjoellakin reilusti ilmaa yleisömäärässä, max.500 silmäparia paikalla.
Kasa
17/01/2016
Yleisömäärät ovat huonoja, se on selvä. Mutta olisi mielenkiintoista nähdä faktoja joukkueiden lipputuloista. Kuinka moni esim. SSV:n 165 katsojasta on maksanut lipustaan, ehkä 20-50 maksimissaan? Entä Classicin 500 katsojasta. Ehkä jopa 100? Suurin osa paikalle vaivautuvista taitaa olla seuratoimijoita, joukkueiden omia junioreita ja pelaajien vanhempia/ystäviä. Varsinaisia maksavia asiakkaita, joita salibandyliiga kiinnostaisi tuotteena, en usko olevan kourallista enempää.
Spectator
17/01/2016
Mielestäni Jyväskylässä yleisöä on oikeasti,pelistä riippuen, se 500-700,joka on kohtuullinen. Ja jatkopelit aina täynnä.
Sami
18/01/2016
Paikalla olleelle kannattaisi opetella laskemaan. 500 katsojaa vaatisi, että vain 40% penkeistä on täynnä. Kaikki pitkän sivun katsomot olivat 95% täynnä. Siitä tulee jo 600. Loput päädyssä. Eli kyllä se pitää paikkansa.

Mitä tulee salibandyn kiinnostukseen... Liigassa on joko liikaa joukkueita tai sitten siellä on "vääriä" joukkueita. Suuntaisin katsee Tampereen suuntaan. 2 joukkuetta on maksimi. Ei riitä materiaali, ei riitä osaaminen joukkueen harjoittamisessa. Kooveessa ja KRP:ssä molemmissa ylipainoisia kavereita. Jos liiga-tuote olisi kunnossa, niin ei tuollaisella massalla pitäisi olla mitään asiaa pelaamaan. Molemmissa joukkueissa on kuitenkin myös pelimiehiä ja ylipäätään urheilijoilta näyttäviä pelaajia. Niistä varmasti saisi yhden laadukkaan joukkueen aikaan.

Liigalla on täysi fokus superfinaalissa ja kaikki kehitystyö suuntautuu siihen. Valitettavasti perustuote olisi kuitenkin se, mihin oikeasti pitäisi keskittyä. Olisi kuitenkin kiva kuulla, kuinka monta lippua finaaliin on myyty. Jos se on alle 3000 tässä vaiheessa, niin menee farssin puolelle.
SSV-Fani
18/01/2016
Mielestäni hyvät katsojamäärät liigassa olisi reilu 1000
Edellisille
18/01/2016
Faktaa on se että yleisömäärät ovat pudonneet rajusti ja tulevat putoamaan lisää mikäli liiga ei osaa rajusti parantaa tuotettaan. Lisäksi pelaajien palkkiot, ne vähäiset, tulevat putoamaan. Harrastelajina pysyy vielä pitkään Suomessa. Kyllä ihmiset ovat valmiita maksamaan sen 10-12€ jos sarja olisi viihdyttävä. Niin paljonko superfinaaliin on myyty lippuja, jos on paljon alle 5000 niin surkeaa on verrattuna perinteiseen finaalisarjaan. Lähdettiin kehittämään aivan väärästä päästä, finaalista!!!, haloo. Pitkästyttävä runkosarja tässä ongelma on.
Naama
18/01/2016
Taitaa olla Suomessa lajissa kuin lajissa sama ongelma. Minkäänlaista urheilumarkkinointia/yhteisöllistämistä ei oikein tunnuta halltisevan...Olisi mielenkiintoista jos liitto julkaisisi aina kauden tai kolmen vuoden tavoitteensa salibandy.fi sivustolla. Onko siellä niitä? Millä pelimerkeillä liitto tekee töitä? Kuka tietää? Koska toiminnan (lähtö)taso ei ole tiedossa on aivan mahdoton arvioida liiton onnistumisia, mutta yleinen konsensus taitaa olla, että siellä on samat naamat ns. suojatyöpaikoissa ilman pelkoa siitä, että parempi työntekijä korvaa.
Naama
18/01/2016
Ja jatketaan nyt vielä edelliseen, mielestäni on kumma, että lajin viralliset kotisivut (Suomessa) eivät näytä edes otteluiden maalikoosteita omilla sivuillaan. Olisi hyvä jos kaikki video materiaali kerättäisiin yhteen viralliseen paikkaan. Pääkallon tyyppiset sivustot vissiin kuitenkin ihan puhdasta rakkaudesta lajiin työtä(?) ja voi teoriassa loppua milloin tahansa? Itse en viitsi surffata jokaisen joukkueen oman youtube kanavan kautta etsimässä maalikoosteita vaan katson täältä sitä mukaan kun etusivulle/amppareihin tippuu.
Katsoja
18/01/2016
Yhden ottelukirroksen yleisömäärien tippuminen ei kerro koko totuutta. Syyskaudella näytti siltä että päinvastoin yleisömäärät ovat lievässä kasvussa.
Se on totta että liigan ja ennenkaikkea seurat voisivat päivittää palvelunsa ja olosuhteensa 2010 luvulle. Nyt hallessa on palvelut jämähtäneet 90- luvun tasolle, esinerkiksi perheille ei tarjota paketteja, jopa konservatiivinen ja kankea jääkiekon liiga on herännyt perhepäiviin.
Salibandyssä on Classic ja Erä rakentanut hienosti teemoja mutta esimerkiksi koko perheen ruokapaketteja ei ole nähty.
Kuluttjat ova nykyään tottuneet tarjouksiin ja salibandyssä juuri perheet ovat jo ydin ryhmä joihin kannattaa panostaa.
Yksinkertaisesti, salibandy tarvitsee tuotekehitystä!
Timppa
18/01/2016
Hei "naama" ja "katsoja":
Kiitos että vaikutatte netin välityksellä!
Niksu
18/01/2016
Nimimerkille "Edellisille":

Faktaa on se että yleisömäärät ovat lievässä nousussa jo (ainakin) toista kautta putkeen. Kauden 2013-2014 yleisökeskiarvo koko liigassa oli 478 katsojaa/ottelu. Viime kaudella vastaava oli 564 katsojaa/ottelu ja tällä kaudella tähän päivään mennessä 577 katsojaa/ottelu.
Faktaa on myös se että verrattuna viime kauteen kun joukkueet olivat pelanneet yhtä monta kotiottelua kuin nyt niin Classic, Erä, Indians, M-Team (Josba), Koovee, SalBa, NST ja OLS ovat menettäneet katsojia kun taas Happee, Nokian KRP, Oilers, SPV, TPS ja SSV ovat saaneet lisää katsojia.
Kasa
18/01/2016
Salibandyliigan joukkuemäärä tulisi pudottaa 10 joukkueeseen. 14 joukkueen liigaan ajautuu väistämättä liikaa näitä PK-seudun ja Pirkanmaan jämäjoukkueita (KRP, M-Team, Indians). Jos Helsingin parhaan joukkueen, eli SSV:n yleisöpotentiaali keskimääräisessä ottelussa on noin 165 katsojaa per ottelu, miten katsojia voisi enää riittää jollekkin M-Teamille? Salibandytuote on liian repaleinen ja hajanainen. Ylimääräiset jämäjoukkueet pois pääsarjasta. Tiivistetään tarjonta vain laadukkaimpien joukkueiden ympärille. Enemmän SSV-SPV otteluita, ei lainkaan M-Team-Salba otteluita jne.
ehtotus
18/01/2016
Liigasta kymmenen joukkueen sarja (ssv, oilers, tps, classic, nst, josba, ols, spv, happee, rovaniemi?? Ym?) Lajia siis levitettävä koko suomeen. 6 joukkuetta playoffeihin ja 4 playoutteihin jonka vika kohtaa divarin playoffien voittajan. Tämmönen liiga kausi niin että kaikki kohtaa kaikki kolme tai neljä kertaa runkosarjassa. Kuulostais ainakin omasta mielestä kaikista parhaimmalta. Vähemmän joukkueita jakamassa sponsoreita ja sarjasta tulisi mielenkiintoisempi. Venäjälle/öljymaihin hakemaan rahaa
ehtotus
18/01/2016
Keep it simple
Tuote kuntoon.
18/01/2016
Helppo se on täältä huudella, mutta itsellä tulee muutama idea mieleen.

-Liiga 10 joukkueen sarjaksi ja divari myös. 8 joukkuetta playoffeihin ja yhdeksäs säilyttää liiga/divari paikan ja viimeinen karsii.

-Esim. YLE näyttäisi niin monta peliä, kun voi ja yksi palvelu näyttäisi pelit. Ei tätä kolmen eri palvelun pelleilyä.

-Lippujen hinnat alas.
Sami
18/01/2016
YLE liian raskas ja kankea. Netti ihan hyvä pienen lajin näkyvyyden varmistamiseen myös live-lähetysten osalta. Myös tässä heittäisin pallo liiton suuntaan. Floorball sivustolle keskitetysti myös live-lähetysten katsominen. Pirstaloituneet lähetykset vain yksi osoitus sekavasta tuotteesta.
Antero
18/01/2016
400-600 katsojaa on sopiva määrä. On mukavan kotoisa tunnelma.
Ei tarvi tungeksia ja jonotella kahvijonossa ja etsiä parkkipaikkoja.
Lippujen hinnat on sopivalla tasolla tällä hetkellä 10€ runkosarjassa, 15€ playoffsit.
Tuon maksan mielelläni!
Jos yleisömäärät alkaa lähenellä 1000:tta, niin sitten katson ne mieluummin TV:sta tai netin kautta. Riippuu tietysti paljolti puitteista.
En halua mennä esim. lätkäpeleihin tungeksimaan ja jonottamaan erätauiolla ylihintaisia hodareita muiden örveltäjien sekaan.
Ehtotukselle
18/01/2016
Tämän viestiketjun aloittaja sai aikaan hyvän ideointiriihen. Ehtotus mielestäni oikeilla jäljillä, liigaan 10 joukkuetta ja levitystä stadista ylöspäin, saadaan enemmän läänitason paikallisvääntöjä, Rovaniemen sijaan olisi tärkeä saada Vaasan rahakkaalta talous alueelta SB Vaasa liigaan. Tulisi hyviä vääntöjä SPV ja OLS:in kanssa.
46
18/01/2016
Yleensä olen käynyt noin 10 SPV:n kotipeliä vuoden aikana katsomassa. nyt on tähän mennessä tullut käytyä peräti kolmessa pelissä. Ei jaksa enää lähteä runkosarjan peleihin. Salibandy menettää hohtoaan koko ajan ja ehkä viimeisenä silauksena tämä yksittäinen finaali tappaa mielenkiintoa.

Ylemmälle sen verran, että SB Vaasa liigassa olisi todella hieno juttu, mutta heillä on resurssit nousta pelaamalla liigaan ihan tälläkin formaatilla. Monta vuotta olen tätä odottanut ja toivottavasti Vaasa kohta liigakartalle nousee!
Hankala yhtälö ratkaistavaksi
18/01/2016
Hieno idea, että joukkueita olisi 10.
Mutta miten toteutetaan se, että joukkueita olisi vähemmistä joukkueista olisi enempi Stadin ja Tampereen ulkopuolelta, jos niissä juniorityö on kuitenkin kaikkein laadukkainta?!
yhtälö
18/01/2016
Täällä samaan aikaan haikaillaan laadukkaampia / tasaisempia pelejä ja enemmän maakuntien joukkueita. Pelaamalla liigaan pääsee- Nyt on vain niin että Tampereen ja pääkaupunkiseudun "jämät" pelaa paremmin kuin haikaillut maakuntien joukkueet. Itä-Suomi on vailla liigajoukkuetta ekä NST:nkään tähti kovin korkealla paista. Pienentämällä joukkuemäärää kävisi todennköisesti niin, että ko "jämäjoukkueet" kyllä poistuisivat sarjasta mutta myös "maakuntaedustus" olisi pysyvästi poissa.
Edelliselle
18/01/2016
Jonkinlaiset kiintiöt alueille ja siellä olevien joukkueiden pitää täyttää tietyt liigan kriteerit ja jos joukkueita ei löydy niin sitten lisätään kiintiöitä esim. stadiin. Juniori näillä alueilla paranee heti kun saavat liigajoukkueen.
SSU
18/01/2016
Paljon on keskustelua pääsylippujen hinnoista, mutta missä menee raja liian kalliin ja kohtuuhintaisen lipun välillä?

Erän otteluissa peruslippu 14 €, opiskelijat, eläkeläiset ja lapset (7-15v) 9 €. Perhelippu (1-2 aikuista ja 1-3 lasta) 30 €. Jäsenet ilmaiseksi. Kausari runkosarjan 13 ottelua 130 €.

Viikkareilla peruslippu: 12 €, lapset/opiskelijat/eläkeläiset: 6 € ja jäsenet ilmaiseksi. Kausari runkosarjan 13 ottelua 80€. M-Teamilla sama hinnoittelu

Kallista sille, jonka pitäisi saada ilmaiseksi
Tuote kuntoon.
18/01/2016
Jos olisi 10 joukkueen liiga ja divari. Väitän, että molempien taso nousisi reippaasti! Eli näin tulee laadukasta peliä!
P. Kallo
19/01/2016
Huvittavin kommentti oli kyllä tuo "Sami"n kommentti tuolla välissä ja ylipäänsä. Sekö tuottaisi lajille uskottavuutta, että seurat valittaisiin sijainnin perusteella? Aivan käsittämättömän kuuloinen ajatus. Kuin myös tuo , että sarjantaso johtuu läskeistä Pirkanmaalaista?

Täältä suunnalta jengejä on kolme, pääkaupunkiseudulta viisi...Täältä mahtuu helposti kaksikin jengiä sarjaan. Koovee ja Classic. KrP ei kiinnosta oikeastaan ketään. Nokian julkaistut yleisömäärät ovat noin triplat todellisuuteen nähden. Koovee ei ehkä Liigassa pärjää, mutta tuottaa jatkuvasti hyvää pelaajaa liigarintamalle, joten täten Kooveen ulostaminen sarjasta ei lopulta pelaajakehitystä palvelisi. Naisissa tapahtuu hyvin pian vallanvaihto Tampereen sisällä, koska Kooveen nuoriso nousee, kunpa samaan päästäisiin miehissäkin.
ööÖöö
20/01/2016
"Kooveessa ja KRP:ssä molemmissa ylipainoisia kavereita. Jos liiga-tuote olisi kunnossa, niin ei tuollaisella" jne..
Todellinen asiantuntija ja oman elämänsä kuntovalmentaja on taas päässyt irti.
Pasi Toskiainen
20/01/2016
Kiintiöpaikat Liigaan on kipeä ajatus.
Funtsitaan ja aloitetaan vaikka neljällä:
-1 paikka Rovaniemelle,
-1 Kuopioon ja
-1 Vaasaan ja
-1 Poriin.
Mitä tekee liigasta poisheitettävien joukkueiden pelaajat? Moniko muuttaa stadista porojen sekaan Lappiin? Tai nahkiaisia syömään Poriin?
Ok, aina joku voi mennä työ- tai opiskelupaikan perässä, mutta tuskin sen varaan joukkuetta voi rakentaa.
Paras juniorityö vaan on eteläisessä Suomessa ja se tuottaa hyviä pelureita etelään ja moneen joukkueeseen. Se siitä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.