Juniorit

Tyttöjen maajoukkue Ruotsi-otteluihin julki – Kaupin siskokset joukkueen johtotähtinä

16.01.
2016
6 Kommenttia
3
Juniorit
Veera Kauppi esiintyi vahvasti joulukuun naisten MM-kotikisoissa. Nyt Kauppi nähdään taas myös Suomen tyttöjen U19-maajoukkueen mukana. Kuva: IFF

Veera Kauppi esiintyi vahvasti joulukuun naisten MM-kotikisoissa. Nyt Kauppi nähdään taas myös Suomen tyttöjen U19-maajoukkueen mukana. Kuva: IFF

Helmikuun Ruotsi-ottelut Tapiolan Urheiluhallissa ovat Suomen U19-tytöille viimeiset ennen kauden huipentavaa MM-turnausta toukokuussa.

– Pelien osalta ne ovat kenraaliharjoitus ja aika lähellä ollaan lopullista MM-joukkuetta. Muutamia pelaajia vielä testataan, toteaa päävalmentaja Jukka Kouvalainen.

Ruotsi-otteluihin nimettyä listaa silmäillessä silmiin pomppaa muutama erityisen tervetullut lisä sitten marraskuun EFT-turnauksen. Veera ja Oona Kauppi ovat nyt mukana, kuten myös Ella Sundström. Kaikki kolme olivat mukana U19 MM-kisoissa kaksi vuotta sitten ja tuovat joukkueeseen huiman lisän niin kokemuksen kuin hyökkäyspään tehojen osalta.

Maalintekijöitä tarvitaan, kun muistellaan miten Suomen tyttöjen kävi Ruotsia vastaan marraskuussa. Tampereen EFT-tapahtumassa Suomi jäi nollille ja ottelu päättyi lopulta 7-0 sinikeltaisille. Veera Kauppi oli tuolloin naisten maajoukkueen mukana, Oona puolestaan paranteli polveaan ja myös Sundström oli sivussa lievän loukkaantumisen vuoksi. Tämä kolmikko on aivan omassa sarjassaan kun tarkastellaan pistetilastoja.

Luvassa onkin tyystin erilaiset maaottelut kuin marraskuussa.

– Varmasti laitetaan Ruotsi nyt ahtaammalle, eikä samanlaisia numeroita nähdä kuin edellisellä kerralla. Varsinkin hyökkäysosasto näyttää nyt todella hyvältä, päävalmentaja hykertelee.

MM-kisat ovat Kouvalaisen mukaan Kaupin siskosten loppukauden ykköstavoite. Oona joutui jättämään naisten MM-kotikisat väliin vain muutamia päiviä ennen kisojen alkua. Intoa Kanadassa pelattavaan MM-turnaukseen löytyy ja myös Suomen naisten tärkeimpiin pelaajiin kuulunut Veera on MM-kisojen finaalitappion tuottaman pettymyksen jälkeen valmiina uusiin haasteisiin.

MM2016-kisat Kanadassa

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen 7. MM-kisat järjestetään 4.-8.5.2016 Kanadan Ontariossa (Belleville). Ikäluokan MM-tittelistä pelataan ensimmäisen kerran Euroopan ulkopuolella ja mukana on ennätysmäärä joukkueita, kun kaikkiaan 16 maata osallistuu MM-turnaukseen. Maat on jaettu A- ja B-sarjoihin. Ensimmäistä kertaa B-sarjassa on mukana täydet 8 joukkuetta Thaimaan päästyä mukaan vielä varsinaisen ilmoittautumisajan jälkeen.

Lisätietoa TU19 MM2016-kisoista täällä.

Ruotsi-maaottelut 6.-7.2.2016
Tapiolan Urheiluhalli, Espoo

U19-tytöt
La 6.2. klo 15 FIN – SWE
Su 7.2. klo 12 FIN – SWE

Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen
maajoukkue Ruotsi-maaotteluissa

Tyttömaajoukkue
Päävalmentaja Jukka Kouvalainen
Valmentajat Lasse Kurronen, Tommi Seikkula,
Juho Meuronen, Jouni Kulmala
Huoltajat Liisa Lehtimäki ja Annamari Lehto
Joukkueenjohtaja Ilkka Alila

Teksti: Salibandyliiton tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Nure
16/01/2016
Pitäisin kyllä että jenna saario on kovempi viimeistelijä. Mut joukkue näyttää hyvältä
UMM
16/01/2016
Hyvä joukkue - nyt kun loukeilta vältytään, niin mahdollisuudet vaikka mihin! Nuren kannattaa katsoa viimeistelytehoja jutun listalta! Joskus oma joukkue tekee tähdenlennon ruokkimalla maalipaikoilla - majussa pitää pystyä tuomaan myös pelillistä osaamista joukkueelle, pelkkä maalinkulmalla roikkuminen ei riitä!
Nure
16/01/2016
No toisaalta on sitä näköjään roikuttu muuallakin kun takatolpalla kun on noita syöttöjä kertyny n liigassa enemmän kuin monilla tähdillä maaleja. Ja maali määräkin näyttää kohtuu hyvältä noin nuorelta tytöltäJa kyllä pelaamisen pitää lähteä myös auttamalla omaa joukkuetta (n liiga), eikä ainoastaan odoteta MAJU pelejä . Koska jos tulee loukkeja jää ne maju pelit väliin. Mut any way hyvää pakkaspäivää.
lol
17/01/2016
Ella Sundström kyllä on -97... Ja hitsin hyvä peluri B)
hohhoi
17/01/2016
Myös Milla Nordlund on -97. Nyt hereille liiton tiedottajat.
Jea
20/01/2016
Veikkaan ja toivon että tästä jengistä on jo moni mukana 2 vuoden päästä naisten MM-kisoissa! Näitä lahjakkuuksia toivottavasti hyödynnetään silloin kunnolla ja jätetään viime kisojen vaisuksi jääneet tapaukset valitsematta!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.