Uusi artikkelisarja alkaa – Pääkallo.fi pureutuu salibandyn historiaan tarinoiden avulla

Kuvassa Euroopan mestarit vuosimallia 1995.

Kuvassa Euroopan mestarit vuosimallia 1995.
Kuvassa Euroopan mestarit vuosimallia 1995.

Pääkallo.fi aloittaa uuden juttusarjan. Jatkossa joka torstai ilmestyy #takaisinheittotorstai-hengessä artikkeli, joka käsittelee salibandyn historiallisia ja merkittäviä tapahtumia tarinoiden, artikkelien tai muiden kerronnallisten tapojen kautta.

Haluamme artikkelisarjalla antaa oman panoksemme sille ajatukselle, että vaikka salibandy on yksi modernin aikakauden tuotteista ja menestystarinoista, niin sen ei ole hyvä unohtaa tai vähätellä historiaansa. Ja viettihän salibandy viime vuonna 30-vuotisjuhlia Suomessa.

Kaikkinensa voi ajatella, että laji on varsin merkityksellinen silloin, kun siinä on ainakin joitakin käsitteitä, jotka ovat tunnistettavissa kaikkialla. Yksi näistä käsitteistä on esimerkiksi Janne Tähkän kehittämä ilmaveivi.

Juttusarjan tarinoiden ei ole tarkoitus olla kankeita tai erityisen vakavia, vaan mukaan mahtuu aivan minkälaisia tarinoita tahansa. Tämä ei ole pelkästään meidän projekti, vaan tarkoitus on myös aktivoida lukijoita mukaan. Eli jos tiedät tai tunnet jonkun elämää suuremman salibandytarinan, niin voit lähettää sen meidän vihjepostiimme osoitteeseen vihjeet(a)paakallo.fi.

Uuden juttusarjan ensimmäinen osa:
Kun liigavalmentajalle napsahti neljän kuukauden toimitsijakielto – fläppitaulu pääosassa