Liigat

VeikkausTV-ennakko: Koovee yrittää juosta pudotuspelijunaa kiinni Tampereella

08.01.
2016
6 Kommenttia
0
Liigat
Koovee on hyvä kotijoukkue, mutta SPV on juhlinut Kaukajärvellä jo vuosia. Mihin suuntaan vaaka kallistuu perjantaina? Kuva: Salibandyliiga

Koovee on hyvä kotijoukkue, mutta SPV on juhlinut Kaukajärvellä jo vuosia. Mihin suuntaan vaaka kallistuu perjantaina? Kuva: Salibandyliiga

VeikkausTV on perjantaina paikalla Tampereen Kaukajärvellä, kun Koovee ja SPV riitelevät Salibandyliigan sarjapisteistä. Vuoden 2016 ensimmäisen pelinsä pelaava Koovee on valahtanut jo kuuden pisteen päähän pudotuspeleistä, ja se tarvitsee kipeästi lisäpaunoja tililleen, jos se haluaa jatkaa vielä pelejä runkosarjan jälkeen. SPV pyrkii puolestaan punnertamaan ylöspäin kohti kotietuun oikeuttavia sijoituksia.

Lähtöasetelmat:

Kooveen kausi on sujunut kaikkea muuta kuin odotetusti. 15 ottelua ovat tuoneet vain viisi voittoa, ja sijoitus on 10. jo kuusi pinnaa pudotuspelipaikasta, jonka piti kaiken järjen mukaan olla joukkueen haarukassa. Hyökkäyskalusto on erinomainen, mutta ongelmat ovat korostuneet oman pään pelaamisessa ja tasapainoisessa viisikon liikkumisessa molempiin suuntiin. Joukkue osaa tehdä vastahyökkäyksistä hienoja maaleja, mutta myös omiin vastahyökkäyksiä on ropissut liikaa. Hannu Santasen suojatit eivät ole onnistuneet nappaamaan kolmea voittoa vielä perätysten tällä kaudella, ja SPV-otteluunkin lähdetään kaksi tappiota viime vuodelta alla.

Yksi syy heikoille otteille juontaa juurensa jo viime kesälle, sillä pitkä omatoiminen kesäharjoittelujakso ei ole vaikuttanut onnistuneelta ratkaisulta. Joukkue ei yksinkertaisesti ole ollut riittävän sitoutunut kurinalaiseen pelaamiseen, ja perusperiaatteista varastaminen on maksanut monesti ottelun voiton. Edellinen peli ennen joulua Erää vastaan päättyi kitkerään jatkoaikatappioon, kun joukkue menetti lopussa johtoasemansa.

Hallitsevalla mestarilla SPV:llä vaikeuksia on niin ikään riittänyt kauden mittaan. Kaksi kolmesta päätavoitteesta on mennyt jo metsään, kun niin Champions Cup kuin kotimainen cupkin tuottivat vain kitkerän pettymyksen. Pelaaminen on ailahdellut yllättävän paljon, ja oma pää on vuotanut pahemmin kuin vuosikausiin. Viimeisetkin mestaruuskrapulan tuotokset lienee nyt vedetty Seinäjoella vessanpöntöstä alas, joten tällä hetkellä kuudentena oleva joukkue pääsee metsästämään neljättä mestaruutta viiteen vuoteen haastajan asemasta.

Vuoden valmentajaksikin ehdolla oleva Tommy Koponen on mestari lataamaan kokeneen joukkueensa kevään pudotuspeleissä, mutta sitä ennen ryhmän tulisi varmistaa mahdollisimman hyvät asetelmat kevään karkeloihin. Naisten MM-kisatauon jälkeen SPV on pelannut neljästi saldolla 2-1-1, ja edellisessä, Ylen sunnuntaina televisioimassa kamppailussa Viikingit ja SPV tasasivat pisteet 5-5. SPV on edelleen yksi potentiaalisista mestarisuosikeista, mutta matka korkeimmalle korokkeelle on pitkä ja kivinen.

Kuumat ja kylmät:

Kooveen paras pistemies on ollut Happeesta siirtynyt Lassi Kotovaara, jolla on tilillään 24 pistettä. Ennen joulua pelatussa Erä-ottelussa ykkösmaestrona hääri Mikko Immonen tehopistein 1+1. Immosta SPV:n kannattaa pitää silmällä perjantainakin.

Kahdella edellisellä kaudella 21 maalia ja yhteensä 64 pinnaa nakutellut Miro Lehtinen on jäämässä kauas aiempien kausien lukemista, sillä tämän sesongin aikana verkko on heilunut 15 pelissä vasta kuudesti. Tulosvastuussa olevalta kärkipelaajalta sopisi odottaa enemmän.

SPV:n Erik Härkönen jatkoi maaliputkeaan Viikinkejä vastaan neljään otteluun, ja myös Tommi Hakala on alkanut saada tukossa olleita hanojaan auki. Ykkösviisikkonsa varassa alkukaudella ollut SPV tarvitsee keväällä onnistumisia laajalta rintamalta, jos kannua meinataan nostella jälleen Seinäjoen torilla. Oma tapauksensa on SB Vaasasta SPV:n puolelle nostettu maalivahti Hannes Hannula, joka on pelannut Jarno Ihmeen poissaollessa kaksi edellistä ottelua. SalBaa vastaan tuntemattomuudesta noussut suuruus pelasi harvinaisen nollapelin.

SPV:n paras pistemies ja takuuvarma pörssitehtailija Sami Koski on harvinaisessa tilanteessa, sillä pisteitä ei ole syntynyt neljään otteluun, ja kutsu on käynyt ajoittain myös vilttiketjun puolelle. Pääseekö Koski perjantaina irti ja tapahtuuko kaukalossa joukkueen kannalta hyviä asioita?

Yhteinen historia

Viime keväänä SPV ja Koovee kohtasivat puolivälierissä, ja tuolloin seinäjokiset laittoivat perjantain isännän laulukuoroon suoraan kolmessa ottelussa. Runkosarjassa voitot menivät tasan, kun molemmat voittivat vierasottelunsa. Alkukaudella joukkueet kohtasivat Seinäjoella, ja tuolloin SPV oli parempi 9-6. Kooveen edellinen voitto kotikentällä SPV:stä on vuodelta 2010 sen puristettua tuolloin pisteet 6-5, joten Kaukajärven Spiral-halli on ollut mukava paikka lakeuksien ylpeydelle viime kausien aikana.

Taistelupari:

Matias Lintula, Koovee – Petri Hakonen, SPV

Viime kevään nuorten maailmanmestari Lintula on viihdyttävä, taitava ja vauhdikas puolustaja, joka nousee vasemmalta voimakkaasti tukemaan hyökkäyksiä. Rightin puolen taiturista tulee olemaan tulevina vuosina Kooveelle vielä paljon iloa, jos logo pelipaidassa ei vaihdu. 25-vuotiaaseen Hakoseen pätevät hyvin pitkälti samat sanat kuin Lintulaankin: nopeat syöksyt vasenta kaistaa pitkin ovat hankalia vastustajille, ja puolustajan kuti lähtee kovaa ja tarkasti niin ranteella kuin lyöntilaukauksellakin.

Kokoonpanot:

Kooveen miehistössä ei pitäisi merkittäviä pitkäaikaispotilaita juuri olla. Kuten todettua, SPV on mennyt kaksi edellistä ottelua ilman Jarno Ihmettä, ja myöskään toinen maalivahti Julius Kivimäki ei ollut Helsingissä mukana. Henri Myllymäki puuttui myös kokoonpanosta. Kokoonpanot päivittyvät perjantai-iltapäivän aikana tänne.

Edelliset ottelut:

20.12. Koovee-Erä 6-7 ja.
16.12. TPS-Koovee 8-5
2.12. Indians-Koovee 8-9 ja.

3.1. Viikingit-SPV 5-5
29.12. SPV-SalBa 7-0
19.12. SPV-Happee 5-6 ja.

Arvio:

Kooveen edellisestä pelistä on kulunut jo monta viikkoa, kun taas SPV on pelannut joulun jälkeen jo kahdesti. Tämä ei voi olla näkymättä etenkin ottelun alkupuolella, kun Koovee vielä hakee askelmerkkejään tauon jälkeen. SPV on ennakkosuosikki, mutta yleensä kotona vahva Koovee on yllättänyt isoja pumppuja ennenkin silloin, kun sitä vähiten on odotettu.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy vähän ennen klo 18.30 alkavaa ottelua, ja live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
jep jep
08/01/2016
Jos KVee jaksaa polkee kolme erää jalalla voipi pinnat jäädä Raholaan.Erä peli oli jo hyvää tekemistä ja olisi saattannut riittää jopa voittoon asti ilman sitä yhtä virhettä minkä dumari teki!!!!!
koisija
08/01/2016
Hakosen lyöntilaukausta en muista nähneeni koskaan.
spiral?
08/01/2016
Toivottavasti ei kuitenkaan pinnat Raholaan mene, jos Tampereelle jäävät. Se olisi mielestäni epäreilua Kooveeta kohtaan.
Jep jep
08/01/2016
Aivan tais olla väärä halli.Spiraliin siis jää pinnat.
Sami
08/01/2016
Koovee on hyvä esimerkki siitä, että Tampereen seudulla on liikaa liiga-joukkueita. Materiaali ei vain riitä. Ruosteinen SPV pyörittää niitä miten sattuu ja mikä eniten huolestuttaa, Koovee on fysiikaltaan maksimissaan divarin keskitasoa. Luulisi että fysiikkatreenit voitaisiin tehdä viimeisen päälle vaikka joukkue ei vilisisi tähtiä.
Jep jep
08/01/2016
No ei riittännyt jalka KVeella.Siltä pullamössö osastosta ne miinuksetkin löytynee jälleen kerran.Kannattaa keskittyy tästä eteenpäin vain sarjapaikan pitämisen ja siinäkin on kyllä työmaata!SPV oli kyllä HYVÄ ja VAHVA tänään.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.