Video: Suomalaismaalivahdin joukkueelle historiallinen voitto maailmanmestareista

Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Kuva: Kuvakaappaus videolta.
Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Suomen maajoukkuevahti Eero Kososen Växjö Vipers otti sunnuntaina maukkaan päänahan Ruotsin Superliigassa, kun se onnistui kukistamaan hallitsevan seurajoukkueiden maailmanmestarin IBF Falunin vieraskentällä Falunissa. 7-8 päättyneestä ottelusta on nyt tarjolla maalikooste.

Avauserä meni vieraille 1-2, mutta toisessa erässä niin Kosonen kuin Ruotsin maajoukkueessa nähty Johan Rehnkin joutuivat antautumaan urakalla, kun kolmannes kirjattiin numeroin 5-4. Päätöserässä Växjö karkasi kahden maalin karkumatkalle, eikä hattutempun jälleen taikoneen Alexander Galante Carlströmin kavennusmaali riittänyt Falunille. Kososelle kertyi torjuntoja kaikkiaan 28. Voitto oli växjöläisten kautta aikojen ensimmäinen Falunista.

Växjö on Superliigan tasaisessa keskikastissa kuudentena, ja viime vuosien kestomenestyjä Falun on tappiosta huolimatta jaetulla kärkipaikalla yhdessä Pixbon kanssa.

One comment

  1. Onneksi Falun taitaa voittaa koko setin tänäkin vuonna. Pojat on niin kuoleman vakavina omien onnistumistenkin jälkeen, että jengihän ois varmaan ihan kriisissä, jos ei voittoja tulisi. Sitä mutrunaamojen orkesteria ei varmaan kestäis kukaan.