Liigat

Mika Ahonen näki selkeän eron finaalijoukkueiden välillä: ”Happee käytti maalipaikat paremmin”

30.01.
2016
0 Kommenttia
1
Liigat
Viikinkiluotsi Mika "Amu" Ahonen tahtoo teroittaa joukkueensa pallollista peliä kevättä kohden. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Viikinkiluotsi Mika ”Amu” Ahonen tahtoo teroittaa joukkueensa pallollista peliä kevättä kohden. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Viikingit kärsi lauantaina tappion Suomen Cupin finaalissa Happeeta vastaan lukemin 7-5. Päävalmentaja Mika Ahosen analysoi ottelun tapahtumia Pääkallo.fi:lle taistelun tauottua.

– Oli vähän kaksijakoinen ottelu. Ensimmäinen erä meni pitkälti rinta rinnan. Toisen erän alku oli meiltä hyvä ja saatiin kahden maalin johto, mutta se taisi tulla liian nopeasti. Seurasi noin 6-7 minuutin jakso, jonka aikana ei saatu oikein pallollista peliä liikkelle. Oltiin hiukan varovaisiakin vielä. Tällaisissa otteluissa pitää olla rohkeutta pelata ja tehdä pilke silmäkulmassa ratkaisuja silloin kun on paikkoja. Maalipaikkoja meillä oli enemmän kuin vastustajalla. Lukemat olivat nuo ja sitä pitää kunnioittaa, kertasi Ahonen.

Ahosen mukaan joukkueet erotti finaalissa nimenomaan tehokkuus. Myös Happeen haastokyky oli ajoittain vaikea pala Viikingeille.

– Happee käytti maalipaikat paremmin. Meilläkin oli niitä, mutta ei sitten rankaistu niistä. Happeen pelaajat ovat kovia poikia haastamaan hyökkäyspäässä ja iskemään paikoista. Siellä kun häviää 1-1 -tilanteen, niin aina on maalipaikka. Happeen vahvuudet pitäisi saada pois, linjasi Ahonen.

Ottelu oli varsin tiukka ja lopulta melko pienien marginaalien peli. Jotain kertoo sekin, että Happeen Tuomas Turusella oli ottelussa kaikkiaan 31 torjuntaa. Ahosen mukaan Viikinkien pelisuunnitelma piti.

– Kyllä se piti, ja tiettyjä pelaajia saatiin lukittua pois tekopaikoilta. Toisaalta Happeen ykkönenkin teki maaleja. Ensimmäisessä erässä onnistuttiin, mutta toisessa sitten taas (Veli-Matti) Hynynen rupesi laukomaan suoraan syötöstä ja siitä tuli pari maalia. (Peter) Kotilainen teki normaaliin tapaan alkuun maaleja. Meidän kakkonen voitti niiden kakkosen, mutta meidän ykkönen taisi jäädä miinuksen puolelle. Tämä on kuitenkin joukkueurheilua eikä tässä voida ruveta ketään syyttelemään. Pitää keskustella mitä opittavaa jäi, kunhan päästään kotiin ja hiukan lepäämään.

Salibandyliigan ensimmäinen superfinaali pelataan huhtikuun puolivälissä. Ahosen mukaan tiettyjen asioiden on parannuttava, jotta joukkue pelaisi siellä.

– Pallollista peliä pitää parantaa. Puolustaa kun osaat, niin pärjäät, mutta tuosta keskialueelta pitäisi päästä hiukan helpommin pois. Sarjan jokainen joukkue osaa kääntää nopeasti maalipaikoille ja pallon kanssa pitää pystyä pelaamaan huolellisesti edelleen, pohti Ahonen.

Lisää miesten ottelusta:
Finaalin tilastot
Happee kruunattiin Suomen cupin mestariksi – Viikingit taipui viihdyttävässä mittelössä
Cup-finaalin tunnetila maistui konkarille tappiosta huolimatta: ”Näitä fiiliksiä ehti kaivata”
Tuomas Turunen voitti vihdoin maski päässä: ”Sählyn pelaaminen on taas helvetin hauskaa”
Mestarivalmentaja suitsutti suojattejaan ja tuomareita – ”Sopivaa hulluutta”

Naisten finaalin jutut:
Finaalin tilastot
Classicille toinen peräkkäinen Suomen cup -pysti – kapteeni ja maalivahti voiton takuunaisina
NST-valmentaja harmitteli tehottomuutta: ”Tänään ei tosiaan uponnut”
Classic-hyökkääjän vahva vire jatkui cupin finaalissa: ”Pelaaminen tuntuu tällä hetkellä melko helpolta”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.