Maajoukkueet

19-vuotias superlupaus ponnisti Divarista miesten maajoukkueeseen – ”Vastaanotto yllätti”

05.02.
2016
10 Kommenttia
2
Maajoukkueet
Kuva: IFF

Kuva: IFF

Suomen maajoukkue on aloittanut MM-karsinnat odotetunlaisesti. Ensimmäisessä ottelussa kaatui Itävalta lukemin 23-1 ja toisessa kamppailussa Tanska maalein 9-2.

Yksi Suomen joukkueen mielenkiintoisimmista pelaajista on maanantaina 19 vuotta täyttänyt Rasmus Kainulainen. Kainulainen on joukkueen kuopus, ja samalla ainoa pelaaja joka ponnisti joukkueeseen miesten Divarista.

– Hyvältä on maistunut. Kiva olla osana joukkuetta ja nähdä hieman suurempaa salibandymaailmaa, kertoi Kainulainen Tallinnassa Tanska-ottelun jälkeen Pääkallo.fi:lle.

Kainulainen avasi maajoukkueuransa pelien suhteen keskiviikon Itävalta ottelussa. LaSB-hyökkääjä marssitettiin ensi töikseen ampumaan rangaistuslaukausta, joka kuitenkin epäonnistui.

Jos pallo olisi uponnut verkkoon, niin Kainulainen mahtaisi olla ensimmäinen maajoukkuepelaaja, joka onnistui maalinteossa ilman yhtäkään varsinaista peliminuuttia. Viimeisen 30 minuutin aikana taituri syötti neljä osumaa. Tanskaa vastaan pelillinen vastuu jäi vähemmälle.

– Tässä pelissä en pelannut paljon. Noin kymmenen minuuttia lopusta. Yritän toimia pelintekijänä. Olen vikkelä ja näppärä pelaaja, kuvaili laitahyökkääjä pelillistä rooliaan.

MM-karsinnoissa Kainulaisella on yksi selkeä tavoite.

– Pelillinen onnistuminen on tietysti tärkeintä. Se on aina pelatessa päätavoitteena.

LaSB johtaa tällä hetkellä miesten Divaria. TUT Sportshallin katsomoon on näyttänyt siltä, että Divarin kärkipelaajiin kuuluva Kainulainen pärjää MM-karsinnoissa varsin hyvin.

– Keskiviikkona ei ollut järin tiukka peli, mutta tänään oli tietysti hiukan kovempi ottelu. Tempo oli parempi, arvioi Kainulainen.

HU-46:n kasvatti oli isossa roolissa viime kevään nuorten MM-kisoissa, jossa Suomi voitti maailmanmestaruuden näytöstyyliin. Laiturin mukaan kovimmat nuorten maajoukkueet kestävät vertailun MM-karsinnoissa vastaan tulleiden joukkueiden kanssa.

– Ruotsi ja Sveitsi ovat hyviä joukkueita nuorissa. Niitä vastaan pelatuissa otteluissa taso oli selkeästi kovempi kuin Itävaltaa vastaan. Tämä ottelu ihan kiikun kaakun tason suhteen, kun näitä vertaa keskenään, analysoi Kainulainen.

Kainulainen on syntynyt vuonna 1997 ja on kolme vuotta nuorempi kuin joukkueen seuraavaksi nuorin. Ikäeroa kokeneimpaan pelaajaan on 16 vuotta. Kuopuksen mukaan vastaanotto on ollut hyvä.

– Tosi hyvin olen päässyt mukaan. On jopa hiukan yllättänyt kuinka hyvin minut on otettu vastaan, iloitsi Kainulainen.

MM-kisavuonna spekuloidaan tietysti jo myös sitä, että ketkä pelaajat mahtuvat joulukuun kisakoneeseen. On selvää, että karsinnoissa esiintyneet pelaajat ovat hyvässä asemassa valintojen suhteen. Kainulaisen mukaan Petri Kettunen ei ole vielä avannut sitä mitä nuorelta pelaajalta odotetaan turnauksessa, ja minkälainen tarkempi rooli tulee olemaan maajoukkuekuvioissa.

– Ei ole vielä oikeastaan. Emme ole vielä kerenneet keskustella näistä asioista. Kaikki pelaajat käyvät vuorollaan Kettusen kanssa juttusilla ja siellä sitten selviää varmasti tarkemmin, kertoi Kainulainen.

Olisi jopa sensaatiomaista, jos Divari-pelaaja yltäisi Suomen maajoukkueen mukana salibandyn MM-kisoihin. Kainulaisen kohdalla asiasta on vielä melko aikaista puhua. Mies itse tietää mitä asioita pitäisi kehittää MM-kisoja ajatellen.

– Fysiikkaa pitäisi kehittää todella paljon. Pelinopeutta tarvitsee olla aina enemmän. Pitäisi pystyä nopeampiin ratkaisuihin, päätti Kainulainen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
kerbili
06/02/2016
ei kainulainen pelaa enää ens kaudella divaria, joko lasbissa liigaa tai sitten classicissa. varma tieto. t: köyliön kerbili
Huu
06/02/2016
Nuorin miesten maajoukkueessa pelannut? Kuka?
Viikatemies
06/02/2016
Hyvä juttu Rasmukselle, hyvä pelimies. Mutta kyllähän noihin karsintaotteluihin olis voitu laittaa vaikka koko joukkue divarista. Olis vähän tiukempia pelejä, tai sitten ei...
Viikatemiehelle
06/02/2016
Asiaaa töriset.
Huu:lle
06/02/2016
Tais olla Nico Salo 17-vuotiaana Sveitsiä vastaan Tampereella..
Niittari
06/02/2016
Jari Karjalainen maajoukkueeseen!!
Huu huu
06/02/2016
Alkaa olemaan laitureiksi tunkua kun näitä nuoria tulee; salin, Kalliala, heikkinen, manninen, kainulainen, lastilla, moilanen, kotilainen, pfitzner, pylsy, hynynen, pajukoski, koski, kapanen, puska...........
Ristopetteri
06/02/2016
Hyvä Kainulainen, toivottavasti maajoukkueen runko vaihtuu pian nuorempiin ja parempiin nykyaikaisen säbän pelaajiin. Vaatii m...a Kettuselta että unohtaa kaverinsa maajoukkue valinnoissa, niin se vaan menee aika aikaansa kutakin....
S7
06/02/2016
Laitureita joo on, mutta missä tulevaisuuden senat ja pakit? Clasussa nyt nuoret Salo ja Savolainen, mutta kovin usein nää uudet lupaukset ja mahdolliset maailman parhaat on laitureita...
....?
07/02/2016
Missä Lastikka? !

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.