Divarit

Divarin runkosarja päättyy lauantaina – salibandyn pääsarjoissa mielenkiintoinen viikonloppu

26.02.
2016
12 Kommenttia
3
Divarit
M-Teamilla on edessä varsin tärkeä viikonloppu. Joukkue kohtaa kotikentällään SPV:n ja Nokian KrP:n. Alla on kuuden ottelun tappioputki. Kuva: Salibandyliiga

M-Teamilla on edessä varsin tärkeä viikonloppu. Joukkue kohtaa kotikentällään SPV:n ja Nokian KrP:n. Alla on kuuden ottelun tappioputki. Kuva: Salibandyliiga

Salibandyn pääsarjoissa vedellään runkosarjan viimeisiä hetkiä. Miesten Divarin runkosarja päättyy lauantaina. Miesten Salibandyliigassa haetaan vielä pudotuspeliasetelmia sekä taistellaan sarjapaikoista. Naisten Salibandyliigassa pelataan ainoastaan kaksi kamppailua.

Koovee ja Indians iskevät perjantaina sapelit yhteen Tampereella. Indians on yhdeksäntenä ja sillä on kahden pisteen matka kahdeksannelle sijalle. Koovee on kymmenentenä ja eroa pudotuspeliviivan yläpuolelle on viisi pistettä, mutta joukkue on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin edellä olevat. Indians on pelannut kaksi tasapeliä putkeen, ja onnistunut voittamaan vain kolme ottelua viimeisestä kymmenestä. Koovee on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Kooveen 8-9-jatkoaikavoittoon.

Miesten Divarissa pelataan päätöskierros lauantaina. Kolmen kärki ja putoajat ovat selvillä, mutta sijojen 4-9 suhteen riittää jännitettävää. Josballa on vielä pieni mahdollisuus nousta pudotuspeleihin yhdeksänneltä sijalta. Josban tulee kuitenkin voittaa Blue Fox kotonaan useammalla maalilla ja ÅIF:n tulee hävitä oma ottelunsa Wirmoa vastaan kotikentällään.

Myös Welhoilla on sauma pudota pudotuspelien ulkopuolelle, mutta se vaatisi selkeää tappiota Erä Akatemiaa vastaan. Tilanne on nyt siis se, että Welhot (maaliero +7) ja ÅIF (maaliero -1) ovat 26 pisteessä, ja Josba 24 pisteessä (maaliero -6). Paljon saa siis tapahtua, että Josba nähdään Divarin pudotuspeleissä. SB Vaasa, LNM ja Blue Fox ovat jo varmasti pudotuspeleissä, ja kaikilla on kasassa 27 pistettä. SB Vaasa on tällä hetkellä kiinni kotiedussa.

Naisten Salibandyliigassa pelataan kaksi ottelua viikonloppuna. SB-Pro käy Jyväskylässä ja pelaa lauantaina Happeeta vastaan, ja sunnuntaina O2-Jyväskylää vastaan. Jos sarjan kolmantena oleva Pro voittaa molemmat ottelut, niin sillä on sauma änkeä vielä kahden parhaan joukkoon runkosarjassa. Happee on nyt yhdeksäntenä ja O2 kymmenentenä. Molemmilla on vielä mahdollisuus päästä pudotuspeleihin. Toisaalta O2:n realistisin tavoite on tällä hetkellä liigakarsintojen välttäminen. Nurmijärveläisjoukkue kaatoi Happeen syksyllä lukemin 7-2, mutta O2:n se kohtaa nyt ensimmäistä kertaa liigatasolla.

Sunnuntain korkeimmat panokset ovat M-Teamin ja Nokian KrP:n kohtaamisessa. M-Team on sijalla 11 ja KrP sijan alempana karsijan paikalla. M-Team kohtaa lauantaina SPV:n, ja siitä ottelusta pisteiden tai pisteen nappaamminen olisi sille lottovoitto. Sunnuntain peliin lähdetään kuitenkin oletettavasti siitä lähtökohdasta, että joukkueiden välillä on pisteen ero helsinkiläisten hyväksi. M-Teamilla on alla vaikea vaihe ja joukkue on hävinnyt viimeiset kuusi ottelua. KrP on sen sijaan osoittanut pieniä piristymisen merkkejä. Paras osoitus siitä oli kotivoitto Happeesta. Mielenkiintoista on se, että M-Team on kerännyt kotonaan neljä pistettä (4/12, yksi kotivoitto) ja KrP vieraissa ainoastaan 2 pistettä (2/12). Syksyn kohtaaminen päättyi KrP:n 4-3-jatkoaikavoittoon.

Perjantai 26.2.

Miesten Salibandyliiga
18:00 Viikingit-Erä Pasilan UH VeikkausTV
18:30 Koovee-Indians Spiral-halli

Lauantai 27.2.

Miesten Salibandyliiga
14:00 OLS-Classic Kastelli Fanseat/Elisa
15:30 Happee-SalBa Jyväskylän monitoimitalo
17:00 M-Team-SPV Pasilan UH

Naisten Salibandyliiga
19:00 Happee-SB-Pro Jyväskylän monitoimitalo

Miesten Divari
17:00 KeLy-LaSB Kastelli
17:00 Erä Akatemia-SB Welhot Mosahalli
17:00 Josba-Blue Fox Joensuu Areena
17:00 Loviisan Tor-Karhut Loviisan LH
17:00 Steelers-LNM Elenia, Hämeenlinna
17:00 SB Vaasa-PirPi Botniahalli Mustasaari
17:00 ÅIF-SBS Wirmo Sipoo Areena

Sunnuntai 28.2.

Miesten Salibandyliiga
17:00 Erä-Koovee Energia Areena
17:00 NST-TPS Lappeenrannan UT Fanseat/Elisa
17:00 OLS-SalBa Kastelli
18:00 M-Team-Nokian KrP Pasilan UH
18:30 Oilers-SPV Tapiolan UH ISTV

Naisten Salibandyliiga
15:45 O2-Jyväskylä-SB-Pro Palokan koulukeskus

Lue myös:
VeikkausTV-ennakko: Viikingit himoitsee kolmatta sijaa Erän kustannuksella

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Jospa sittenkin
26/02/2016
Josban jääminen pleijareiden ulkopuolelle ei ole mitenkään varmaa. Sipoolaiset ovat pelanneet erittäin heikosti runkosarjan lopun, eikä olisi yllätys jos Wirmo harjaa pisteet Sipoosta. Josba kohtaa Blue Foxin kotona ja on voitettavissa.
Joooh
27/02/2016
Selkee homma ÅIF pleijareihin, huomenna saa wirmo nekkuun
jospa sittenkin
27/02/2016
Josballa on enemmän tahtoa pärjätä pleijareissa kuin ÅIF:lla, joka vain pellailee. Joensuu palaa liigakartalle parin kolmen vuoden kuluessa, mutta Sipoo ei tule sinne koskaan.
Jospa ei sittenkään
27/02/2016
Toivoa toki soppii mitä vaan, vaan järki sanoo, että ÅIF lyö vajaamiehisen Wirmon, jonka parhaista pistemiehistä taitaa neljä kymmenestä olla tänään TPS paidassa. Jospa JosBa alkaisi keskittyä jo kesälomaan?
Rantakaapunki
27/02/2016
Taitaa tpsllä olla peli vasta huomenna, mutta epäilen että åif ei helpolla tänään pääse. Tasoero on silti sipoolaisten eduksi. Sarjan laadun takia toivoisin ennemmin josbaa pleijareihin kuin åifää. Nuori joukkue haastanut kärkipään porukkaa jalalla ihan kiitettävästi.
Rantakaapungille
27/02/2016
TPS A-junnut kävivät tänään hakemassa pisteet Jyväskylästä, katso pelaajalistaa ja hämmästele saman nimisiä kaverieta kun Wirmon rosterissa.
Åiffin rosterista
27/02/2016
Näköjään Jyri Laine palaa pitkäaikais loukista kehiin.
Rantakaapunki
27/02/2016
Niin juniori tps pelaa tänään. Ompahan wirmolla viimeseen peliin ohut rosteri, tulee selkäsauna sipoossa.. Ei vissiin nuo divari hommat wirmolaisii kiinnosta enää
Rantakaapunkille
27/02/2016
Sehän on vaan järkevää pistää merkityksettömään peliin askiin ne, jotka on vähemmän pelanneet kaudella. Kaikki valkut tekis nii.
Rantakaupungille
27/02/2016
Ja eiköhän tepsin a-pojat pelaa omat pelinsä ensisijaisesti
Jooh
27/02/2016
Helppo peli ÅIF:lle, pääsee pelailemaan pleijaritkin kun josba pääsee aikaisille kesälomille :) tuskin åifilla on hirveätä hinkuakaan nousta liigaan, hyvä se on jos noin hyvin pärjää vaikka vain pellailee :)
Rantakaapunki
28/02/2016
Niin, lähinnä vaan tarkoitin että ei taida wirmosta saada oma kylän pojista edes täyttä rosteria. Ei herneitä sieraimiin.. seuraavat vuoden pelailua 2-divarissa ilman mielenkiintoo.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.