Divarit

Happee fuusioituu toisen jyväskyläläisseuran kanssa – tavoitteena Akatemia-joukkue ykkösdivariin

06.02.
2016
5 Kommenttia
4
Divarit
Pasi Kotilainen on ollut aktiivisessa roolissa rakentamassa Happeen ja FBC Duxin yhteistyötä.

Pasi Kotilainen on ollut aktiivisessa roolissa rakentamassa Happeen ja FBC Duxin yhteistyötä.

Salibandyseurat Jyväskylän Happee ja FBC Dux yhdistyvät. FBC Dux on myös Jyväskylästä, mutta toiminta on keskittynyt pääosin Vaajakosken suuntaan.

FBC Dux siirtää juniorijoukkuetoimintansa Happeen alle kaudesta 2016-2017 alkaen. Yhdistymisen myötä myös Duxin miesten kakkosdivarijoukkueen toiminta muuttuu. Joukkue säilyy omana yhdistyksenään, mutta nimi muutetaan Happee Akatemiaksi.

Ennen fuusioita miesten Salibandyliigaa johtavalla Happeella oli noin 360 lisenssipelaajaa. Duxilla pelaajia on yhteensä reilut sata, joten yhteismäärä lähentelee viittä sataa. Lisenssimäärissä mitattuna tällä hetkellä Jyväskylän seudun suurin seura on O2JKL, jolla on vajaat 600 pelaajaa.

Happeen ja Duxin yhteisen tiedotteen mukaan yhdistymisellä halutaan vastata tulevaisuuden haasteisiin.

– Yhteinen tavoitteemme on ollut usean vuoden ajan kehittää keskisuomalaista salibandya vastaamaan lisääntyvien pelaajamäärien tarpeisiin. Yhdistämällä resurssimme sekä tietotaitomme meistä on kasvamassa ja kehittymässä salibandyorganisaatio, joka voi haastaa parhaat suomalaiset salibandyseurat niin harrastajamäärien, menestyksen kuin toiminnan laadun osalta, kommentoivat seurojen puheenjohtajat Vesa Pölkki (FBC Dux) ja Timo Kovala (Happee).

Happeen edustusjoukkue pärjää loistavasti Salibandyliigassa. Joukkue on tänä keväänä mestarisuosikki numero yksi. Jatkossa tarkoitus on saada Jyväskylästä joukkue myös Divariin.

Kuva: Esa Jokinen

Kuva: Esa Jokinen

– Kahdella viime kaudella Dux on toiminut Happeen farmijoukkueena ja tänä vuonna Happeen A-junioreita on pelannut joukkueessa rinnakkaisedustuksella. Sama kuvio tulee jatkumaan. Pyrimme jatkuvasti vahvistamaan tulevaa Happee Akatemiaa Happeen omilla junioreilla, Happeen junioripäällikkö ja A-juniorien päävalmentaja Pasi Kotilainen kommentoi ja jatkaa:

– Meillä on selkeä visio siitä, että saamme Happeen liigajoukkueelle tasokkaan farmijoukkueen miesten ykkösdivisioonaan. Alueellamme on niin paljon hyviä pelaajia, että tämän ei pitäisi olla kovinkaan vaikea kuvio loppujen lopuksi – vaikka Divari erittäin kovatasoinen sarja onkin. Kyse on tietysti siitä, että saamme tähän toimintaan sitoutettua alueen johtavat pelaajat laajalla rintamalla.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Tuomo
06/02/2016
Tätä uutista olen odottanut jo vuosia. Loistava homma.
Juu
06/02/2016
Suunnitelmat ja toimina vaikutta/kuulostaa aika hyvältä. Toimivuuden kuin lajikehityksen kannalta. Peukkua Jyväskylän suuntaan
Palokan Orsi
06/02/2016
Toivoa sopii, että homma lähtee toimimaan. Saa sitten nähdä, miten innolla Duxin jengi on siirtymässä hirvipaitaan ja kaikilta osin yhteistyö ei ole ollut ihan saumatonta, Muutamaa ikäluokkaa lukuun ottamatta Happeen valmennus ei tuloksienkaan perusteella ole A-junnuja nuoremmissa viime vuosina loistanut, joten se puoli seurassa olisi ensin saatava kuntoon. Enkä näe, että tuo yhdistymiskuviokaan toisi siihen puoleen ainakaan kaikilta osin ratkaisua. Duxilta puuttuu vanhemmat ikäluokat kokonaan, joten niihin tämä ei tuo lisää pelaajia Happeen käyttöön. Parissa nuoremmassa ikäluokassa saattaa tulla koviakin ryhmiä, olihan esim. Happee ja Dux molemmat C2:n jatkokarsinnassa. SM-karsintaan valmistautuvista 02-pojista Happee saanee täsmävahvistuksia Duxista, mutta ei silti välttämättä riitä ihan päätyyn asti, kun kumpikaan ryhmä ei selvinnyt tälle kaudelle edes eliittiin. Nuoremmista varmasti 05-ikäluokka on kova, 03-pojistakin saa kovan, jos vaan löytyy yhteisymmärrys toimintatavoista, 04-ikäluokassa taitaa kummallakin seuralla pelurit tahkota pääosin 03-sarjaa ja Happeen 04 on aikalailla harrasteryhmä.. Duxilta koko ikäluokka puuttuu.

Pieniä synnytyskipuja epäilen puolin ja toisin, sen verran paljon tuolla taustoissa on kuulemma tosiaan viime vuosina ollut jännitteitä. Ainakin muutama saa niellä ylpeytensä ennen kuin yhteinen sävel löytyy. O2:n vahva juniorityö jauhaa rinnalla ja on jo mennyt muutamassa ikäluokassa edelle (-02 ja -04), mihin tällä yhdistymiskuviolla varmasti lyödään jonkinlaista kiilaa. Ampparikerhoissa on imua aika kivasti, mikä osaltaan takaa O2:n aseman ja tulevaisuuden, kunhan osaavia valmentajia on tarpeeksi mukana. Muurame vierestä on syöttänyt nuoremmista ikäluokista pelaajia Jyväskylään lähinnä Happeeseen ja Duxiin Ikäluokka toisensa jälkeen vaan tuntuu hajoavan ihan lupaavien pikkujuniorivuosien jälkeen käsiin tai ainakin menettävän parhaat pelaajat/valmentajat Jyväskylään.

Toivon mukaan Happee edelleen säilyy ainakin vanhemmissa junioreissa kokoavana voimana, jonne Kotilaisen toiveen mukaan alueen seurat tuottavat hyviä pelaajia hyvien valmentajien kehitettäväksi. Jos tällä fuusiolla saadaan koottua seurojen parhaat voimat yhteen, niin voi odottaa mitä vaan. Jos taas muutama vuosi puolustetaan omia saavutettuja asemia puolin ja toisin , niin 02 kiittää ja kiitää ohi ja sama tapahtuu muualla Jyväskylän joukkueiden jäädessä ihmettelijän osaan..
06/02/2016
Palokan Orsi on selkeästi Keski-Suomalaisen sählyn parissa toimija.
Mahdollisuuksia tämä liitos antaa, mutta pieniä vaaroja tosiaan on olemassa.
Tässä alkuvaiheessa on tärkeää tiedottaa asioita joukkueille ja sitä kautta pelaajille ja heidän vanhemmille, tällä vältyttäisiin niiden omien asemien syntymistä.

Tuo -02 ikäluokka on mielenkiintoinen.
Ikäluokassa on toiminut alueen kärkipelaajista muodostettu epävirallinen joukkue. Siinä on ollut mukana ainakin Duxin ja O2 pelaajia, kun samalla Happeen tuon ikäluokan kärkipelurit on pelannut kovia pelejä C2-ikäluokassa.
Saas nähdä mitä tapahtuu...
Meitsi ite
06/02/2016
Palokan orsi ja Mä pistivät sellaista kommenttia kehiin että voisi jopa luulla että Jyväskylän salibandya lähemmin tunnette ;)
Mutta erään joukkueen taustatoimijana totean vain että mielen kiintoinen leikkikenttä tästä tulee eri ikäluokkien kohdilla... :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.