Imatralainen: Superlahjakkuus linjaa – ”Haluan olla maailman paras”

Joona Rantalan tavoitteet ovat korkealla salibandyn suhteen. Kuva: Markku Taurama

Joona Rantalan tavoitteet ovat korkealla salibandyn suhteen. Kuva: Markku Taurama
Joona Rantalan tavoitteet ovat korkealla salibandyn suhteen. Kuva: Markku Taurama

Tällä kaudella miesten Salibandyliigassa säväyttänyt Joona Rantala, 16, kertoi menneellä viikolla urastaan ja tavoitteistaan Imatralainen-lehdelle.

Lappeenrannan NST:tä edustavan Rantalan suhteen tähdet ovat olleet lajin kannalta kohdallaan, sillä pelimies syntyi sanojensa mukaan salibandypelimatkalla.

– Kaikki varmaan alkoi siitä, kun tähän maailmaan putkahdin ja sattumoisin salibandypelimatkalla. Iskä ja äiti eivät aluksi mailaa mulle antaneet, mutta sitten keksin vispilän ja pehmolelun ja niillä alettiin sitten pelata. 1-vuotiaana iskä osti mailan ja pallon.

– Ensin niiden kanssa nukuttiinkin ja sitten tie vei pelaamaan Taipalsaaren Kisaan salibandyä ja siitä se on sitten lähtenyt.

Hyökkääjä pelaa nyt ensimmäistä kautta miesten Salibandyliigassa. NST:n kausi on ollut vaikea ja joukkue on sarjan jumbosijalla. Rantala on ollut joukkueen viidenneksi tehokkain pelaaja tehopistein 16+5.

– Lyhyen tähtäimen tavoitteet ovat nuorten maajoukkueessa pysyminen ja 2017 U19 MM-kisat. Liigassa pitää myös alkaa ottaa enemmän vastuuta ja pitää pystyä vielä henkilökohtaisestikin parempaan. Pitkällä tähtäimellä tavoitteena on tietenkin miesten maajoukkue ja siellä suuren roolin ottaminen.

– Myös ammattilaispelaaminen Suomessa tai ulkomailla on yksi tavoitteistani. Haluan olla maailman paras salibandyn pelaaja tulevaisuudessa, kertoi Rantala lehdelle tavoitteistaan.

Nuorukaisen elämä pyörii pitkälti salibandyn ehdoilla.

– Ei tässä kyllä muuta kerkeä kuin salibandyä pelata. Jääkiekko ja jalkapallokin saivat jäädä siihen ala-asteeseen. Salibandyä pelataan niin ammattimaisesti, että aikaa ei muuhun oikeastaan ole.

– Pienempänä kyllä selvästi idoli oli lajilegenda Mika Kohonen. Nykyään ei sellaista idolia oikeastaan ole, vaan haluan olla itse jollekin muulle idoli, sanaili Rantala.

Imatralainen: Eteläkarjalainen superlupaus aikoo maailman parhaaksi salibandyn pelaajaksi

Lue myös:
NST:n juniorilupaus avasi maalitilinsä liigassa – ”Kai mää siellä vähän pärjäsin”

29 comments

  1. Ylimielinen päänaukoja tuntuu olevan ainakin junnupeleissä tällä kaudella ”kuka sä oot, miksen mä sua tunne” yms. heittoa jakelee. Eli paluu maanpinnalle niin saattaa olla sauma myös joskus olla maailman paras. Edellytyksiä löytyy

  2. Hyvä lähtökohta/tavoite voisi olla ensin oman ikäluokkansa paras pelaaja Suomessa…

  3. Eikö tämä ollut se sama kaveri joka suli viime kevään ratkaisupeleissä?

  4. Toki kuumehouruissa on kenen tahansa varmasti mielenkiintoista pelata ratkaisevaa finaalia:)

  5. En tiedä faktoista, mutta tartutaan nyt tohon että kuinka fiksua se sitten on kuumehouruissa pelata..? Kovan pelimiehen merkki kenties

  6. Itse olen pyöritellyt kyseistä herraa mennen tullen ja palatessa. En pidä minään.

  7. Aika edesvaatuutonta peluuttaa ”kuumehouruissa” olevaa pelaajaa. Kertonee jotain juniorivalmentajan motiiveista…

  8. On hyvä poika pelaa, jo ikäluokkansa eliittiä, jos ei paras uskaltaisin väittää. Vaikken poikaa tunnekkaan, niin jo sivusta seuranneena voin väittää, että menee pitkälle.

  9. Täällä taas pikkupentit yrittää lytätä nuoren pojan mieltä. Surullista. Hienoa että uskaltaa sanoa ääneen haluavansa olevan maailman paras. Se on ensimmäinen askel kohti parhautta. Anna palaa poika!

  10. Kertokaa nyt sitten, kuka se 99-ikäluokan paras pelaaja on jos ei Rantala? Ja muutenkin, haukutaan porukalla anonyymisti 16-vuotiasta joka uskaltaa sanoa tavoitteensa ääneen? Tervettä itseluottamusta pojalla ja nuo ”kuka sä oot” -heitothan kuuluvat peliin, ei taida kommentoijissa olla montaa kilpaurheilijaa…

  11. Maailma on täynnä eri lajien junnutähtiä, mutta vielä olisi se kaikkein suurin askel otettava jotta pääsee maailmanhuipuksi. Tämä vaatii sen, että korvien väli on mukana toiminnassa ja ennenkaikkea sitä, että on tarpeeksi nöyrä tekemään duunia.

    Täytyy toivoa ettei ko kaveri vielä tunne olevansa tähtiaineista, sillä se jos mikä tappaa kehityksen. Toisena huomiona on hyvä muistuttaa tämän olevan joukkuelaji, sillä toivon että viime kaudelta ollaan opittu asioita kuten oman valmentajan sekä tuomarin että pelikavereiden ja vastustajan kunnioittaminen. Omalle valmentajalle että tuomareille kiukuttelu ei lupaa hyvää unohtamatta lajiin kuulumaton filmaaminen.

  12. ”Hienoa että uskaltaa sanoa ääneen haluavansa olevan maailman paras. Se on ensimmäinen askel kohti parhautta. Anna palaa poika!”

    Ei. Maailma on täynnä ihmisiä jotka sanovat ”haluavansa olla maailman paras”, muuta on harva jotka treenaavat ja elävät sen tavoitteen ehdoilla. Aika näyttää jäädäänkö puhetasolle tässä asiassa.

  13. Minun mielestäni parhaat -99 ikäluokan pelaajat akola, justus kainulainen sekä joona rantala. Ei tuu nyt ainakaan ketään samalla tasolla olevia mieleen.

  14. Onhan näitä lupauksia aina ollut, mutta pitkällä tiellä luhistuvat kun ei pää kestä. Aikoinaan nuoria lupauksia oli Kaartista, Savosta, Raikamoo, Iiskolaa mutta maajoukkue statuskin jäi saamatta kun nuorempaa painaa ohi molemmilta sivuilta.

  15. Ja karavaani kulkee…
    Kaveri on lahjakas ja tekee täysillä töitä, omaan selkeän tavoitteen ja mikäli jaksaa tehdä päämäärän eteen hommia on sillä erittäin paljon enemmän mahdollisuuksia kuin täällä poskeaan soittavilla tyypeillä. Toiset tekee ja onnistuu, toiset jää ikuisiksi lupauksiksi ja valtavirta vaan selittelee ja morkkaa muita.
    Menkää treenaamaan, turha täällä roikkua jos haluatte haastaa jatkossa Joonan ja olla parempia.

  16. Mielenkiintoista nähdä miten pärjää viikonloppuna. Haukutaan vasta sitten.

  17. Samaa mieltä!
    Hyvä Joona, anna mennä. Täysillä. Eteenpäin.

  18. Noilla lahjoilla ei olisi mahdottomuus. Nyt vaan 3-5 v oikeasti reeniä ja tuo on mahdollista. Mutta yhdenkin vuoden mureneminen reenin suhteen vie tuon haaveen ulottumattomiin. Niin se vaan menee, valitettavasti.

  19. Arvostus poikaa kohti kasvoi viime kevään pudotuspeleissä. Näytti olevan selkeästi tärkein lenkki joukkueelle niin pelillisesti kuin joukkueen hengen nostattajana, poikaa seuratessa oli havaittavissa hienoja pieni eleitä omia joukkuetovereita kohtaan. Toivottavasti viime kaudelta on tarttunut mukaan pellilliset otteet sekä omien pelikavereiden itseluottamuksen nostattaminen, sillä vaikka vastustaja koitetaankin aina voittaa niin aivan kaikkia aikuisten näyttämiä roolimalleja ei välttämättä kannata omaksua ihan sellaisenaan.

    Mitä parempia ja motivoituneimpia junnuja on eri ikäryhmissä, niin väittäisin että se vie lajin kehitystä eteenpäin. Siten olisi nastaa, että junnuja ennemmin kannustettaisiin kuin arvosteltaisiin milläkin perustein tai väiteltäisiin kuka mahdollisesti on ketäkin parempi. Tsemppiä Joonalle, kuten kaikille muillekin treenaville junnuille yli seurarajojen!

  20. Komppaan edellistä. On niinkin, että oikeasti hyvät pelurit saavat vieruskaverit näyttämään hyviltä. Sitä ei tapahdu ilman joukkuepelaamista ja juurikin noilla pienillä eleillä kaikki muuttuu. Jos joku luulee nousevansa eliittiin joukkuelajissa ni on väärässä. Kysykää ihan keneltä tahansa maailmantähdeltä lajista riippumatta.

  21. Pitäiskö mieluummin tähdätä siihen, et on tulevaisuudessa Imatran Voiman edarin kakkosketjussa?

  22. Eikös kaikki vähän paremmat maalintekijät ja pelaajat lajista riippumatta olekkin vähän ”kusipäitä” , ”ylimielisiä” ja ”diivoja”? eihän ne muuten erottuisikaan tavallisesta tasamaan tallaajasta!?

  23. Rantala on ikäluokkansa eliittiä. Mitä tulee ylimielisyyteen, niin uskoisin että viimeistään majussa koulitaan pojalta luulot pois, jos mitään ongelmaa nyt onkaan.
    Hieman vielä hentoluinen kaveri verrattuna ruotsin vastaaviin… Junnukisat sen sit näyttää. Mutta kokonaisvaltaisempi pelaajana kuin moni saman ikäluokan ”tähti”.

  24. Sinänsä miksei junnut sai kiukutella dumareille, kun isotkin äijät kiukkuu? Junnuilla kuuluukin vati palaa välillä, sitten isojen poikien leikeissä oppivat tavoille jos oppivat:-D. Ja ihan oikea linja jäbällä, että tavoitteet on korkeella ja ilmeisesti(ainakin tän jutun perusteella) duunia tekee niiden saavuttamiseksi!!

  25. Kyseinen kaveri pomppi ilman paitaa ja homotellen kilpailijan pelaajia Kuopiossa. Ei todellakaan suurpelaajan merkki… Aika nopeasti lähti hallilta kun divari oli kohtalo.

  26. Se jännä kyl kun ruotsi pystyy äijissä tuomaan huippupelaajia suomi ei..junnuissa kyl viedään..tosin Ruotsissa nostetaan aika harvoin junnuja liigaan heti..tosin mm.nilsson.k Enström galante poikkeuksia ja ovatkin lajin eliittiä..Suomessa annetaan heti aletaan leijumaan ja sit ku pitäisi alkaa pärjää ni vajotaan jonnekin 1-2div hienoa et rantalalla tavotteita ehkä ilmoitustapa suomen kansalle liikaa..