Liigat

Jääkiekon arkkiviholliset kohtasivat salibandykaukalossa 25 vuotta sitten: ”Tää on h-vetin hyvä laji”

18.02.
2016
1 Kommentti
5
Liigat
Kuvakaappaus artikkelista.

Kuvakaappaus artikkelista.

On taas torstai ja aika surffata ajassa taaksepäin #takaisinheittotorstain hengessä. Tänään esille nostetussa artikkelissa esiintyvistä joukkueista toinen on ollut sangen näkyvästi esillä eri medioissa viime päivinä.

Salibandykauden 1990-91 cupin finaalitapahtuma oli varsin ainutlaatuinen lajin historiassa. Finaalin yhteydessä pelattiin nimittäin näytösottelu, joka oli vertaansa vailla.

”Lauantai 25. toukokuuta jää historiaan kaikessa hyvässä. Pr-ottelu HIFK-Jokerit ja cupin finaali Eurohallissa olivat salibandyrintamalla tyystin uutta – ja ennen muuta hieno kokemus.”

Näin kirjoitti Jukka Tervo Salibandylehden vuoden 1991 kolmannessa numerossa. Artikkelin otsake oli ”Pr-peli veti väkeä”.

Suomen Cupin finaalin yhteyteen oli järjestetty ottelu HIFK:n ja Jokereiden jääkiekkojoukkueiden välillä. Lähes 25 vuotta maalilaulukohua ennen pelattu ottelu päättyi Jokereiden 7-6 (4-3,2-0,1-3) -voittoon. Tilastoinnin mukaan paikan päällä oli kaikkiaan 796 katsojaa.

Paikan päällä oli kirjoituksen mukaan molempien joukkueiden faneja. Raimo ”Höyry” Häyrinen piti tunnelmaa yllä kuulutuksillaan.

Ottelutilastoista selviää, että molempien joukkueiden riveissä porhalsi nimekkäitä jääkiekkolijoita. Markus Ketterer, Antti Törmänen, Simo Saarinen ja Ari Sulander mahtavat olla urheiluväelle tuttuja nimiä.

Jokereita ottelussa edustanut Juha Salo pelasi jääkiekkouran jälkeen vielä yhdeksän kautta Salibandyliigassa. SSV:tä ja Viikinkejä edustanut Salo ehti napata vuosien 1993-2002 välillä neljä kultaa, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Salo pelasi kaikkiaan 178 runkosarjan ottelua, joissa kertyivät tehopisteet 70+37.

Simo Saarinen kommentoi ottelua seuraavanlaisesti Salibandylehdessä:

– Tää on h-vetin hyvä laji.

– Pelissä saa liikkua tosi terävästi. Koko ajan tulee otettua pari nopeata askelta. Hyvää treeniä.

– Mutta kyllä tämä matsi oli enemmän sählyä kuin salibandyä. Pallo pomppii niin eri tavalla kuin kiekko. Sitä on vaikea hallita, linjasi HIFK-legenda Saarinen, jota kuvailtiin jutussa ”pavunruskeaksi”.

Jokereiden ja HIFK:n salibandyjoukkueet ovat sittemmin kohdanneet salibandykaukalossa ainakin miesten 2. divisioonassa. Seurojen jääkiekkojoukkueiden salibandyrevansseista ei ole kuulunut ainakaan Pääkallo.fi:n toimituksen korviin.

Tämä artikkeli on kaivettu Salibandyliiton entisen Salibandyliiton toiminnanjohtajan, sekä Salibandyliigan toimitusjohtajan Jari Kinnusen arkistoista. Kinnunen toimii nykyisin Salibandyliiton yhteiskuntasuhteiden johtajana. Pitkän linjan salibandymies on tehnyt lajin kannalta vahvaa kulttuurihistoriallista työtä keräämällä vanhoja salibandyartikkeleita blogiinsa.

Tiedätkö sinä hyvän salibandytarinan? Vinkkaa siitä meille. Parhaimmat ja mehukkaimmat tarinat päätyvät Pääkallo.fi:n sivuille. Vihjeen voit lähettää osoitteeseen vihjeet(a)paakallo.fi.Sarjan aikaisemmat artikkelit:

Kun liigavalmentajalle napsahti neljän kuukauden toimitsijakielto – fläppitaulu pääosassa
Muistatko, kun Salibandyliigassa tapeltiin? Seurauksena mojovat pelikiellot
Maalivahti teki historiaa – muistatko tämän ihmemaalin? (video)
Kun maalivahti teki maalin – ”Mahtava pätkä salibandyn historiaa, on peli kyllä muuttunut”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
sopuli
19/02/2016
Jokeri-fanina tuli luettua tää juttu varmaan sata kertaa. P. Panka taisi olla tuomarina, jos muistan artikkelin oikein, ja hänen pitkistä jaloista oli Häyrysellä joku vitsikin.
Hyviä nämä teidän torstaiset aarteet.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.