Maajoukkueet

Maajoukkueen pääkäskijä murskavoiton jälkeen: ”Toivottavasti heikommatkin joukkueet uskaltaisivat pelata”

03.02.
2016
0 Kommenttia
9
Maajoukkueet
Suomi myllytti Itävallan kumoon lukemin 23-1. Petri Kettunen toivoi, että vastustaja olisi pelannut fyysisemmin. Kuva: IFF

Suomi myllytti Itävallan kumoon lukemin 23-1. Petri Kettunen toivoi, että vastustaja olisi pelannut fyysisemmin. Kuva: IFF

Suomen ja Itävallan välisestä MM-karsintaottelusta ei muodostunut klassikkokamppailua. Suomi nakersi ennakkoon heikomman vastustajan tiiviin puolustusmuurin ja latoi taululle lukemat 23-1.

Sinivalkoisten päävalmentaja Petri Kettunen näki ottelun hyökkäyspeliharjoitteena.

– Harjoiteltiin hyökkäyspään hyökkäyspeliä. Tai ylivoimaa. Miten sen nyt sitten ottaakaan. Kaveri ”myyräsi” pienessä tilassa ja me yritettiin purkaa sitä puolustusmuuria. Alussa Itävalta jaksoi puolustaa hyvin, mutta sitten kun he väsähtivät, niin viimeisessä erässä tilaa tuntui olevan vähän joka puolella, summasi Kettunen Pääkallo.fi:lle tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Kettunen toivoi, että Itävalta olisi yrittänyt pelata enemmän.

– Vaikea sanoa tuosta taktiikasta. Itävalta vaikutti ihan urheilulliselta joukkueelta, ja ainahan sitä toivoo, että nämä rankingin heikommatkin maat uskaltaisivat oikeasti pelata, ja kamppailla tuolla kentällä. Sitä kautta jouduttaisiin itsekin fyysisesti kovemmalle. Toivoisin, että fyysinen pelityyli leviäisi näissä peleissä enemmän. Katsotaan mitä tuleman pitää jatkossa, sanaili pääkäskijä.

Suomella ei ollut ottelussa ennakkoon tuloksellisesti kuin hävittävää. Joukkue sai nyt vahvan startin karsintoihin, joissa ryhmä kohtaa vielä Viron, Tanskan ja Hollannin.

– Tärkeintä oli se, että saatiin koneet käyntiin. Tultiin melko suoraan tänne hallille. Käytiin pikaisesti hotellilla. Huomenna päästään pitämään harjoitukset ja siitä lähtee tämä leiri kunnolla käyntiin, linjasi Kettunen.

Kettusen mukaan ottelusta oli enemmän hyötyä Itävallalle kuin Suomelle.

– Uskon, että ainakin Itävaltaa palvelee se, että pääsevät pelaamaan parempiaan vastaan. Se vie heidän salibandyn pelaamistaan eteenpäin. Meidän tehtävänä on olla osana viemässä lajikulttuuria eteenpäin, ja nämä ottelut pitää ottaa siltä kantilta.

Vain muutama Suomen pelaaja pelasi koko ottelun ja alkuun viltissä istuneet pelaajat päästettiin irti pelin puolivälissä. Toisen puoliskon pelannut Joonas Pylsyn johtama viisikko onnistui Kettusen mukaan hyvin.

– Pylsyn viisikko oli hyvä viimeisessä erässä. Toki kaveri oli jo väsynyt, mutta he saivat pelin pyörimään hyvin, ja tekivät paljon maaleja. Kentät tulevat varmasti elämään tapahtuman aikana. Eri pelipaikkoja kokeillaan ja eri koostumuksia nähdään aika paljon, virkkoi Kettunen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.