Liigat

Maalivahti teki historiaa – muistatko tämän ihmemaalin? (video)

11.02.
2016
22 Kommenttia
13
Liigat
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta

#Takaisinheittotorstai on täällä taas. Kyseessä on Pääkallo.fi:n juttusarjan kolmas artikkeli, ja tällä kertaa aiheena eivät ole minkään sortin ylilyönnit, vaan täysin toisenlainen suorite. Tuorein artikkelisarjan tuotos on tehty lukijan vinkin perusteella.

Joulukuun 5. päivä vuonna 2003 pelatussa Happee-OLS-pelissä kirjattiin mielenkiintoista historiaa salibandyn saralla. Nuori OLS-vahti Jarno Ihme teki ottelussa jotain, mitä pääsarjoissa ei sitä ennen oltu nähty. Nimittäin maalin. Sittemmin maalivahti David Rytych onnistui maalinteossa kaudella 2010-2011 Josban paidassa.

Maalista muistuttanut OLS-taustainen lukijamme on tehnyt myös eräänlaisen salibandykulttuuria edistävän työn lisäämällä Urheilukanavalla näytetyn ottelun kokonaisuudessaan YouTubeen. Alkuperäinen video on saatu Jarno Ihmeen perheen VHS-arkistoista.

Maali syntyi ottelussa ajassa 28.23, kun Ihme linkosi pitkän pallon kohti Happeen maalia. Heitto oli varsin kova, mutta se otti myös lisäkimmokkeen Happeen puolustuksessa häärineestä Roope Pietilästä ja kimposi Happeen maalia vartioineen Jens Pedersenin yli. Maali tasoitti pelin tilanteeksi 3-3. Alla olevalla pitkällä otteluvideolla maali löytyy kohdasta 1:01:50.

Suosittelemme katsomaan koko ottelun tai edes pätkiä siitä ihan nostalgiamielessä. Kamppailu meni aina jatkoajalle saakka ja ratkaisun iski yksi vielä nykyisinkin näkyvä salibandyhahmo. Ottelu päättyi lukemiin 4-5 ja. Mielenkiintoinen seikka on myös se, että tuolla kaudella sai vielä palauttaa pallon maalivahdille, ja pelin perusteella sitä kikkaa myös käytettiin melko ahkerasti.

Videolta voit myös bongata vielä nykyisinkin Salibandyliigan huipulla vaikuttavia pelaajia kuten Petri Kauko, Mikko Kohonen ja Ihme. Osa pelaajista on tuttuja valmennusympyröistä. Selostuksesta vastaa legendaarinen parivaljakko Jani Alkio ja Oskari Saari. Kyseiset herrat nykyään tuttuja hiukan isommista ympyröistä.

Tiedätkö sinä hyvän salibandytarinan? Vinkkaa siitä meille. Parhaimmat ja mehukkaimmat tarinat päätyvät Pääkallo.fi:n sivuille. Vihjeen voit lähettää osoitteeseen vihjeet(a)paakallo.fi.

Artikkelisarjan aiemmat tuotokset:
Kun liigavalmentajalle napsahti neljän kuukauden toimitsijakielto – fläppitaulu pääosassa
Muistatko, kun Salibandyliigassa tapeltiin? Seurauksena mojovat pelikiellot

Muokkaus 11.2. klo 10.54 Artikkeliin lisätty tieto siitä, että maalivahdeista myös David Rytych on onnistunut maalinteossa Salibandyliigassa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Mika Hilska
11/02/2016
David Rytychille merkitty maali syntyi Tor-ottelussa hänen torjuessaan Josbassa kaudella 2010-2011.

"Kellossa oli jäljellä 23 sekuntia, kun Josban maalia varjellut Tshekin maajoukkuevahti Rytych lähetti kovan avausheiton Josban pelaajan vartalon ja vastustajan mailan kautta Loviisan tyhjään verkkoon. Oman maalin sijaan erotuomarit päättivät merkkauttaa osuman Rytychille."
Joel Siltanen
11/02/2016
Kiitos. Artikkelia päivitetty.
ET soittaa kotiin
11/02/2016
Ihmeen maalin aikaan ei tainnut salibandyn säännöissä olla vielä omaa maalia. Nykyään tuo taitaisi mennä omaksi maaliksi.
Sami
11/02/2016
Olin paikalla ja muistan tuon kuin eilisen päivän. Tosin kuvalaadun perusteella siitä on jo jonkin aikaa vierähtänyt ;)
Videotuomari
11/02/2016
Ei menisi omaksi maaliksi, vaan maalivahdille edelleen merkattaisi. Oma maali ei ole ikinä tilanne, missä maalin suuntaan menevä pallo muuttaa suuntaa puolustavasta pelaajasta, vaan ainoastaan silloin jos puolustava pelaaja pelaa palloa ja se menee omaan maaliin, tai joku syöttö maalin takaa menee puolustajasta maaliin.
Marko
11/02/2016
Osaa ne muutkin maalivahdit tehdä maaleja. Nykyään LeBassa pelaava Lari teki vuosi sitten maalin.
http://paakallo.fi/2015/02/video-harvinainen-tilanne-maalivahti-teki-maalin-salibandyottelussa/
KAALI
11/02/2016
Ihan näin btw minä vuonna liigaan tuli matto pakolliseksi?
Tuomari
11/02/2016
Olin paikalla. Hyväksyin maalin.
Kaalille
11/02/2016
Taisi tulla kaudelle 2009-2010. Sitä ennen tuosta sai tosiaan nauttia vain TV-peleissä.
anni
11/02/2016
Onhan niitä maaleja tehty ennen,kun liigassa classikissa yksi mv teki divarissa. Peleissä alkoikuulua huuto varo pitkää heittoa.
Kimmo
11/02/2016
Kuriositeetti. Mikä on alun tunnusmusiikki? Kuka sen esitti? Eikö siitä ollut myös lyriikoiden kanssa esitetty versio?
Jaape
11/02/2016
On se tuo Ihme kyllä ollut pätevä mokke jo tuohon aikaan. Avauskin lähtee kun tykin piipusta. Eipä kyllä tuossa ottelussa kunnioitettu kirjoittamatonta sääntöä, että ei tuuleteta maalia vanhaa seuraa vastaan. Janne Korhonen tuulettaa kun viimeistä päivää. Miksiköhän tuo urheilukanava loppui?
Näinkin voi olla
11/02/2016
Nyt en kyllä ole varma mutta SPV:n peleissä on voinut käydä semmonenkin , että Ihme heitti ja Sami koski...ja maali.
Sopuli
11/02/2016
On vain yksi Tommi Ahola.
ET soittaa kotiin
11/02/2016
Videotuomari: kelaa video aikaan 1:02:35 ja hidasta videon nopeutta, niin näet mistä pallo muuttaa suuntaa. Pakki lyö pallon mailan lavalla eteenpäin omaan maaliin.
kimmolle
11/02/2016
Oli, ja itseasiassa kuuluu tuolla taustalla juuri ennen ottelun alkua ihan solistin kanssa. Tämä kyseinen kappale olisi hienoa kuulla pitkästä aikaa, löytyisiköhän joltain säbäniilolta?
Mikitin26,55mm
12/02/2016
Mikä on toi biisi!? Nän nän nännää voittamaan ja nän nän nännää pelaamaan
Videotuomari
12/02/2016
Antaisin silti maalivahdille maalin, koska pallo on menossa suoraan kohti maalia, eikä puolustajan huitaisu vie palloa kohti maalia. Jos heitto olisi mennyt kohti kulmaa, sitten kyllä.
kuoma
12/02/2016
TOMMI AHOLA.
Kaverilla oli omaperäinen, huikea pelityyli. Olisi kanssa ollut potentiaalinen pelaaja MJ tasolle, mutta mitä tapahtui? Jäi random doping-testissä kiinni KANNABIKSESTA, aineesta jolla ei ole mitään tekemistä dopingin tai urheilun kanssa ylipäätänsä, ei millään tavalla suoritusta parantava substanssi. Tommille langetettiin muistaakseni YHDEN VUODEN pituinen pelikielto!! Tämän jälkeen kaveri siirtyi Norjaan jäähdyttelemään, eikä liigakentillä enää nähty yhtä näytösottelua lukuunottamatta. Olisihan paluu liigaan ollut mahdollista vielä vuoden jälkeen, mutta olisi erittäin kiinnostavaa kuulla miten Tommi otti rangaistuksen vastaan, miksi ei enää pelannut liigaan ja mitä nykyään kuuluu?
Erinoimaisen Teemu Aaltonen- katsauksen jälkeen tässä voisi olla Pääkallolle seuraava jutun aihe.
keijo rosburger
12/02/2016
Taitaapi olla nykyllä yläpelti niin kutsutusti tukossa ensimmäisellä erätauolla :DD
Tapiola
17/10/2017
Viime kaudella tuli heitettyä pelikaveri tavoitellut pallo vastustajan maalia kohti ja napsahti sitten häkkiin samaan tapaan kun videolla mutta vaan alakulmaan. Mutta eihän sitä usko kun omat pelaajat ja vastustaja Dogs.
JUHAQ
18/10/2017
HÖPÖHÖPÖ tosta olisi pitänyt jakaa PR3!!!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.