MM-karsinnoilla muutakin kuin tuloksellista arvoa: ”Reissun pääteema on viiden päivän yhdessäolo”

Suomi on MM-karsintalohkonsa selkeä ennakkosuosikki. Viiden päivän rupeamasta haetaan muutakin kuin hyviä tuloksia. Kuva: IFF

Suomi on MM-karsintalohkonsa selkeä ennakkosuosikki. Viiden päivän rupeamasta haetaan muutakin kuin hyviä tuloksia. Kuva: IFF
Suomi on MM-karsintalohkonsa selkeä ennakkosuosikki. Viiden päivän rupeamasta haetaan muutakin kuin hyviä tuloksia. Kuva: IFF

Suomen MM-karsintaurakka polkaistiin käyntiin keskiviikkona 23-1-voitolla Itävallasta. Otteluiden lisäksi Tallinnan turnaus on tärkeä etappi joulukuun MM-kisoihin valmistautuvalle miesten maajoukkueelle.

Keskiviikon vastustajan perusteella Suomen iskukyvystä oli vaikea saada hyvää kokonaiskuvaa. Päävalmentaja Petri Kettusen mukaan viiden päivän aikana haetaan muitakin asioita kuin hyviä tuloksia.

– Reissun pääteema on viiden päivän yhdessäolo. Se aika käytetään hyväksi ja opetellaan omaan peliin liittyviä hyökkäyspään hyökkäyspeliasioita, joita ei leireillä keretä samalla tavalla hinkkaamaan. Pääteema on kuitenkin yhdessäolo, ja pelillisesti keskitytään niihin aisioihin mitä täällä pystytään harjoittelemaan. Aika pitkälti hyökkäyspään kautta mennään, linjasi Kettunen Pääkallo.fi:lle Itävalta-ottelun jälkeen Suomen pääteemoista MM-karsinnoissa.

MM-kisat pelataan kymmenen kuukauden päästä Latvian Riiassa. Kettusen mukaan ”ylitarjontaa” on MM-kisoja ajatellen erityisesti puolustuspäässä.

– Puolustajien suhteen meillä on kaikista kovin kilpailutilanne. Sinne on todella paljon potentiaalisia pelaajia. Paljon on hyviä pelaajia poissa täältä. Maailma on muuttunut aika rajusti neljässä vuodessa, arvioi Kettunen.

Kisapaikkoja ei ole vielä jaeltu millekkään pelipaikoille, vaan kilpailu käy kovana. Yksi pelipaikka on kuitenkin selkeä murheenkryyni suomalaisvalmennukselle.

– Kaikilla pelipaikoilla on luonnollisesti kilpailu käynnissä. Huippusenttereitä meillä ei ihan liikaa ole tällä hetkellä Suomen sarjassa. Se on tietysti sellainen pelipaikka jolle toivotaan, että saataisiin uusia ja potentiaalisia pelaajia. Kyllähän sen pelipaikan suhteen on nuoria nousemassa, mutta ei ihan vielä valmiita tapauksia näihin karkeloihin, harmitteli Kettunen MM-karsinta-areenan haastattelupisteellä.

Kettusen mukaan Suomi saa joulukuun kisoihin jalkeille varsin iskukykyisen ryhmän.

– Mielenkiintoinen ja hyvä joukkue saadaan kasaan. Paljon pelaajia, jotka ovat olleet maajoukkueen mukana jo jonkin aikaa, ja silti parhaat pelivuodet ovat vielä edessä. Hyvä kombinaatio muodostuu varmasti nytkin. Sopivassa määrin nuoruutta ja sopivassa määrin kokemusta. Erittäin nälkäinen joukkue on muodostumassa, naulasi Kettunen.

Lue myös:
Oman maalin edustalla kyykkinyt Itävalta ei tarjonnut Suomelle vastusta – lopputulos 23-1
Maajoukkueen pääkäskijä murskavoiton jälkeen: ”Toivottavasti heikommatkin joukkueet uskaltaisivat pelata”

6 comments

  1. Liigajengien 1. sentterit:
    Classic Salo
    Happee Kauko
    Oilers Hänninen
    Viikingit Meyer
    SPV Kohonen
    Erä Rosendahl
    TPS Hautamäki
    OLS Kinnunen
    Koovee Ylisiurunen
    Indians Sievänen
    M-Team Itkonen
    Salba Sokka
    KRP Henttonen
    NST Hulkkonen?

    Ei noilla kuuhun mennä

  2. SPV:n ykkössentteri on kylläkin Ville-Pertti Kuusela ennemmin kuin Mika Kohonen. Mikseiköhän Kuusela, muuten ole saanut mahdollisuutta majuympyröissä? Kohosen ja Kosken välissä ainakin Salibandyliigan parhaita senttereitä, joten eiköhän homma toimisi maajoukkueympyröissäkin varsinkin kun mukaan kuitenkin mahtuu Mika Kohonen, joka on aika selvästi jäänyt Kuuselan varjoon tällä kaudella. Nico Saloakin voisi Kettunen kokeilla peluuttaa sentterinä kun puolustajista on tosiaan reilusti ylitarjontaa ja hyvin on Salokin pelannut Classicissa sentteriä.

  3. Uskon että nuori ja lupaava Petri kauko saa näytönpaikan ja nappaa itselleen leiman kisapassiin! Onhan tuo nyt ihan naurettavaa pelleilyä että kaukoa ei valita joukkueeseen kerta vielä sentteripulaa on….

  4. Missä Matias Kaartinen? Pelikäsitys huippuluokkaa ja liigan parasta leipää jakava pelaaja. Näitä pallollisia senttereitä tarvitaan, jos halutaan Ruotsia vastaan muutakin tehdä kuin kyykkiä oman maalin edessä.

  5. Juuri näin, Kaartinen on liigan taitavin keskushyökkääjä, keväällä todistaa taitonsa kun öljymiehet pelaa finaalissa.

  6. Kauan kesti Jyrki Holopaisenkin myös päästä miesten majuun. Oli toki pelannut B-maajoukkueessa (opiskelijoiden mm-kisat) aiemmin. On nyt onneksi saanut pelejä myös miesten majussa. Kauko ihmetyttää ettei ole edes päässyt kokeilemaan maajoukkueessa?