Ulkomaat

Sydänvika päätti moninkertaisen Ruotsin mestarin uran kuin seinään – ”Massiivinen shokki”

07.02.
2016
1 Kommentti
1
Ulkomaat
Falunin Johannes Skog joutuu lopettamaan aktiiviuransa. Kuva: perwiklund.se

Falunin Johannes Skog joutuu lopettamaan aktiiviuransa. Kuva: perwiklund.se

Falunin pitkäaikainen luottohyökkääjä Johannes Skog joutuu lopettamaan salibandyuransa. Tammikuun lopussa pelatun Falun-Linköping-ottelun jälkeen 32-vuotias Skog tunsi olonsa heikoksi ja hän hakeutui sairaalaan, jossa diagnosoitiin huippu-urheilun estävä sydänvika.

Skog kertoo tapahtumasarjasta Expressenin ja Innebandymagazinet.se-sivuston haastatteluissa:

– Minua pyörrytti ja sydämeni tuntui lyövän ylimääräisiä kertoja. Minut otettiin suoraan sydänosastolle ja tutkimusten jälkeen lääkäri totesi, että mailat on laitettava hyllylle. Hän kertoi, että sydämeni seinämä on paisunut ja tämä aiheuttaa vajaatoimintaa raskaassa rasituksessa. Nyt tarkkailemme laskeeko pullistuma levon avulla. Tietenkin tämä oli massiivinen shokki, mutta olen onnellinen, että menin testeihin ja asia selvisi ennen kuin tilanne paheni.

– Linköping-ottelun aikana sanoin haastattelussa, että en ole koskaan ollut loukkaantunut tai sairas. On melko hirtehistä, että muutamaa päivää myöhemmin olin sydänosastolla ja viereisessä vuoteessa oli koomaan vaivutettu potilas. Siinä tuli pohdittua melkoisen paljon miten paha tilanteeni itse asiassa oli.

Sairaalakäynnin jälkeinen aika oli Skogille haastava kokemus.

– Salibandyuran päättyminen ei ollut raskain asia, tiesin aktiiviuran lopun lähenevän koko ajan ikävuosien karttuessa – päätös vain tehtiin tässä tilanteessa puolestani. Isompi koettelemus odotti kotona: Päästyäni sairaalasta olo oli epätodellinen ja ajatukseni olivat synkkiä. Tunsin voimakasta kuolemanpelkoa ja pohdin miten selittää viisivuotiaalle pojalleni, että hänen isänsä saattaa menehtyä koska tahansa. Nyt olen kuitenkin puhunut lääkäreiden kanssa ja kuullut, että minulla ei ole hätää, kunhan en harrasta raskasta liikuntaa.

Skog on kuulunut Falunin pelaavaan ryhmään seuran nousun alkuajoista lähtien, eli lähes 12 kauden ajan. Hän mm. viimeisteli seuran ensimmäisessä Superliigan ottelussa neljä maalia kauden 2004-2005 alussa.

– Olen ollut mukana alusta asti. Aikaisemmin pelasimme tyhjille katsomoille ja hävisimme kaikki ottelut – nyt hallin lehterit ovat täynnä katsojia ja olemme Ruotsin paras joukkue. Matka on ollut uskomaton ja tulen aina muistelemaan peliaikojani lämmöllä.

Skog ei aio jättää salibandyä kokonaan, vaan liittyy loppukaudeksi Falunin valmennusryhmään.

– Valmentajat Brottman ja Hedlund kysyivät aikaisessa vaiheessa olisinko kiinnostunut ottamaan roolin valmennustiimissä, mikäli pelaaminen ei enää ole mahdollista. Lupasin lähteä mukaan, koska uskon, että minusta voi olla hyötyä myös penkin takana.

Skog esiintyi Falunin paidassa yli 300 ottelussa. Hän ehti näillä näkymin viimeisekseen jääneellä Superliigan kaudella 2015-2016 viimeistellä 20 ottelussa tehot 13+6=19. Hän päättää Expressenin haastattelun pohtimalla lähestyviä pudotuspelejä pilke silmäkulmassa:

– Meillä on hyvät mahdollisuudet uusia mestaruus. Toki joukkue heikkeni merkittävästi poistuessani rivistöstä.

Lue myös
Expressen: Skogs chock: Måste sluta spela omedelbart
Innebandymagazinet.se: Falunprofilen slutar – på grund av hjärtproblem

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Junnu#8
07/02/2016
Samantyylinen oli kiekon puolella. Kun Oulusta kotoisin oleva Oskari Korpikari joutui lopettamaan. Myös sydänperäisten vaivojen takia. Todella harmittavaa. Mutta pääasia että pelaaja pystyy elämään melko normaalisti.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.