Liigat

Muistatko, kun Salibandyliigassa tapeltiin? Seurauksena mojovat pelikiellot

04.02.
2016
6 Kommenttia
10
Liigat
Kuvakaappaukset: Uusi Suomi, MTV ja Ilta-Sanomat

Kuvakaappaukset: Uusi Suomi, MTV ja Ilta-Sanomat

Otsikko suorastaan hyppää silmille. Eikä ihme, sillä Ilta-Sanomien tuotos ”Salibandyliigassa TAPELTIIN!” on jo muotoilun vuoksi varsin vahva. Ja heti seuraavaksi voikin sitten ihmetellä, että mistä on edes kyse?

Pääkallo.fi starttasi viime viikolla uuden juttusarjan, jonka toinen osa tämä artikkeli on. Jatkossa joka torstai ilmestyy #takaisinheittotorstai-hengessä artikkeli, joka käsittelee salibandyn historiallisia ja merkittäviä tapahtumia.

Ja salibandyn historiaan kuuluu olennaisesti tietenkin myös Tedy Salutskij. Nyrkkitappelu-tapauksessa on kyse 30. marraskuuta vuonna 2007 pelatusta Espoon Oilers–Trackers-ottelun dramaattisluontoisesta tapahtumasta. Oilersin Tedy Salutskij ja Trackersin Kurt Palmroth tekivät tuttavuutta nyrkein. Ilta-Sanomat kertoi aiheesta seuraavaa.

– Kahakka alkoi, kun kaksikko töni toisiaan kolmannen erän alkupuolella. Hetkeä myöhemmin Salutskij heitti mailansa sivuun ja kävi Palmrothiin käsiksi.

– ”Salibandyliigan pahana poikanakin” tunnettu Salutskij tarttui Palmrothin kaulaan, jonka jälkeen hämeenlinnalaispelaaja heitti myös mailansa pois ja puolustautui.

Rähinän vuoksi ottelun erotuomari antoi molemmille punaisen kortin, eli ajoi heidät ulos.”

Trackersin päävalmentajana toiminut Jani Blad oli Hämeen Sanomissa sitä mieltä, että Palmrothin ei kuuluisi saada tapauksesta pelikieltoa.

– Jos ei Salutskij saa pitkää pelikieltoa, niin ihme. Molemmat saivat tuomareilta törkeän ottelurangaistuksen ja se tietää seuraavan pelin huilia. On kuitenkin kohtuutonta, jos Palmroth joutuu huilaamaan enemmän kuin ottelun. Salutskij nimittäin oli hässäkän aloittaja ja hän löi ja potki, puhkui Blad.

Päävalmentajan toiveita ei kuitenkaan kuunneltu. Kovanaamana tunnettu Salutskij sai tilanteesta kuuden ottelun pelikiellon ja Palmroth kolmen ottelun pannan. Uusi Suomi kertoi tarkemmin Salibandyliigan perusteluista pelikielloille.

– Liiga katsoo kummankin pelaajan hakeutuneen aktiivisesti tappeluun pelitilanteen ulkopuolella. Tappelun aikana Salutskij yritti lyödä Palmrothia nyrkeillään useita kertoja sekä yritti vielä tappelun jälkeen provosoida Palmrothia jatkamaan tappelua. Tämän takia Salutskij’lle on määrätty kovempi rangaistus.

Yhtä kaikki, kyseessä taitaa olla ainoa ”virallinen” nyrkkitappelu Salibandyliigan historiassa. Ja hyvä niin.

Tiedätkö sinä hyvän salibandytarinan? Vinkkaa siitä meille. Parhaimmat ja mehukkaimmat tarinat päätyvät Pääkallo.fi:n sivuille. Vihjeen voit lähettää osoitteeseen vihjeet(a)paakallo.fi.

Pääkallo.fi:n edellinen #takaisinheittotorstai-henkinen artikkeli:
Kun liigavalmentajalle napsahti neljän kuukauden toimitsijakielto – fläppitaulu pääosassa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Juha88
05/02/2016
Positiivinen uudistus tämä juttusarja !
Heikki
05/02/2016
Sattunut myös divarissa. http://rangers.kotisivukone.com/uutiset.html?a600=118
Ihan...
05/02/2016
Tappelun aikana Salutskij yritti lyödä Palmrothia nyrkeillään useita...
Mutta kyllä valmennuskin oli tasolla 1500 kun ko. poikaa peluutti.
Timppa
05/02/2016
Missä viipyy video Peter Kotilaisen poikittaisesta ottelusta Happee-Classic??????????
Teddy-bear
05/02/2016
Sattunut myös 2-divarissa, tietenkin sama kaveri asialla. http://paakallo.fi/2014/02/is-tedy-salutskij-jattipitkaan-pelikieltoon-ketaan-en-lyonyt/
Pori
05/02/2016
Porissa taidettiin tarvita tikkejä silloin divari-pelissä jossa kiven veljekset touhus

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.